Det smartaste jag läst på länge.

Min gamla vän Dennis har verkligen satt orden på rätt ställe. Eller vad tycker ni? Ni som står för det, hur tacklar ni det här?

”Jag blir snart tokig på all denna dubbelmoral i pälsdebatten! Jag står för att jag älskar päls av många anledningar men bland annat för att det är snyggt, skönt, varmt och klimatsmart. Ni äter kött från djur som pressats ihop och fraktats under hemska förhållanden, ni bär jackor och har kuddar/täcken av dun som plockats av miljontals levande gäss osv. Detta tycker ni ”är värt det” och bryr er inte en sekund om djuren när ni stoppar köttbullen eller korven i munnen. Det alltså okej att döda djur för matens skull men när det gäller värmen så är det inte det?

Förstår inte grejen med fuskpäls heller. Varför bära något som illustrerar något som man är så emot? Något som dessutom är tillverkat av syntetkemikalier som är miljöfarliga och som kan innebära död på naturen inklusive en massa djur? Nej, det går inte ihop. Enligt mig är det inte mer elakt att döda ett djur för mat än för värme, dött djur som dött djur. Så återkom när ni slutar att äta kött, ändrar er livsstil och börjar leva som ni lär. Då kanske jag lyssnar!”

Jag säger som jag alltid har sagt. Päls är mord, kött också. Människan i nuet behöver inte kött för att överleva. Varför äta kött när det finns korn te.x ? Eftersom kött är mord.. Jag acepterar inte en del människors åsikter, om ni äter kött men är emot päls. Har ni ett duntäcke och Shmpoo som är testat på djur? Eller äter ni bara förfallen furkt och djur som är självdöda och inte har ett duntäcke, eller en dunjacka eller prdukter som INTE är testade på djur? Då är det respekt. Minkar och rävar är dömda för att vara päls, likså som kossor och grisar är dömda för att vara mat. Whats the different?

(Visited 408 times, 1 visits today)

191 Comments

 1. jenny december 4, 2011 at 3:17 e m

  håller med. typ. men skillnaden blir glasklar när man ser hur päls slits bort från levande skrikande djur. Det är djurplågeri. Att döda ett djur med en bult i hvuudet för att sedan äta kan för många vara hemsk. Men det är mord, inte plågeri. Att slita bort päls från ett levande djur, DET är plågeri. Man dödar ofta inte djuret innan det skinnflås för man vill inte förstöra pälsen.

  Vad skulle du välja om du var tvungen att dö? Bli skjuten i huvudet, eller att någon skinnflådde dig levandes innan du blev lämnad att dö?

  Reply
 2. Sara december 4, 2011 at 3:22 e m

  Man får tycka vad man vill så fattar inte varför vissa väldigt mogna personer ska kasta färg på dig. Bra att du står på dig 🙂

  http://alwayssara.blogg.se/ bloggar om mitt liv fyllt med shopping, mode&skönhet, fester osv. Checka du med http://alwayssara.blogg.se/

  Reply
 3. Julia december 4, 2011 at 3:25 e m

  Håller absolut inte med. Jag är extremt emot päls och förstår inte överhuvudtaget hur man kan ens tänka att försvara det. Då måste man ha en skruv lös alltså. Älskar dig annars Paow, men detta är inte ok. Googla på hur det ser ut när dom sliter av pälsen på levande djur och säg sen att det är ok. Och ja, Dennis har rätt i att det är lika hemskt att äta kött och ha dunjackor osv, dom som äter kött och är emot päls har en sjuk dubbelmoral, absolut! Själv är jag vegetarian och har inga dunjackor eller dunkuddar och är som sagt extremt emot päls. Hoppas du inser hur verkligheten ser ut! Puss

  Reply
 4. Anonym december 4, 2011 at 3:27 e m

  Det handlar inte om att man dödar dem, utan hur dem behandlas.
  Skulle djuren ha bra och friska liv skulle det vara helt ok för mig.
  Ta och kolla på den här så kanske du vaknar upp lite.
  http://vimeo.com/28325254

  Reply
 5. e december 4, 2011 at 3:33 e m

  Alltså fattar ni trögt eller? visst att det är mord vare sig det handlar om mat eller päls. Jag är själv vegan, och har koll på läget. DE PLÅGAR DJUREN när de tar deras päls, de flår dem levande. Hur tröga får ni bli egentligen?
  Som jenny säger, de är sån jävla skillnad från att få ett skott i huvudet för matens skull än att bli skinnflådd levande för MODE! Ni visar noll respekt för djuren när ni klär er i DEM, bokstavligt talat. Skulle du vilja att nån skinnflådde dig levande för att sen bära det som mode. Att ni skyller på att det är för värmer är bara patetiskt för alla vet att ni använder päls för att vara fina, för att det är mode. Så innan du o dina bloggkompisar öppnar käften om detta så ska ni tänka efter lite. Har ni sett hur de skinnflår dem? vad de genomlider för att ni ska få vara fina? Gå in o kolla på filmerna så får ni se. O allt jävla smink du använder. Tänk efter. Köp produkterna från en butik fri från djurtesting.

  Reply
 6. Skillnaden är december 4, 2011 at 3:34 e m

  Skillnaden kära Paulina är att majoriteten av all päls kommer i från kina, korea osv. där det inte finns djurskyddslagar överhuvudtaget. Det är alltså 100% lagligt att flå djuren levande (vilket dom gör som du söker på ”chinese fur indusry”) medans köttet som vi äter är SVENSKT (i 9/10 fall) och som du nog vet har vi lagar som skyddar djur här i sverige. Så enkelt är det 🙂 Det handlar inte om ”mord” utan om djurens lidande.

  Reply
 7. lollo december 4, 2011 at 3:35 e m

  helt ärligt tror jag att många bara är avundsjuka bara för att dom själva inte har råd att köpa sig riktig päls, och dom tänker inte på vad som är positivt med det utan klagar bara för att dom själva vill ha det o inte har råd, folk vet ju oftast inte vad dom snackar om. vi kan ju säga såhär om fusk päls skulle va dyrare än riktig päls skulle ”medelklassare” ha dåliga åsikter om fuskpäls ist, och säga allt skit med fusk päls.själv har jag inte så mycket åsikter om det, orkar inte lägga någon energi på det. jag kan ha både riktig päls och fuskpäls, båda är väl lika bra eller lika dåliga på olika sätt;) i själva verket är det nog fuskpälsen som förstör mest skulle jag tro?

  Reply
 8. Juliah - förlorat mamma pappa & syster december 4, 2011 at 3:36 e m

  jag håller med dig, men tycker ändå att det är synd om djuren och dom borde vara döda när man tar bort pälsen ;/

  / http://juliahofsweden.blogg.se – bloggar om hur det är att leva som 13åring när jag förlorat min syster i en bilolycka, min pappa av alkohol, och min mamma i cancer. Vill visa alla att man kan klara ALLT bara man kämpar!
  Men bloggar också om den positiva delen av mitt liv där jag bla shoppar, umgås med vänner, bloggar + mycket mer! Ni får även se mycket självförtroende tips, skönhetsstips, mode osv! JUST NU HAR JAG ÄVEN EN TÄVLING I BLOGGEN FÖR ATT STÖDJA ETT BARNHEM I THAILAND, VA GÄRNA MED!

  Reply
 9. Mathilda december 4, 2011 at 3:39 e m

  Bra skrivet Jenny! Det sammanfattar mina åsikter rätt bra! Dock håller jag med Paow om att man i så fall även ska undvika dun m.m. om man är helt emot pälsindustrin!

  Reply
 10. Någon december 4, 2011 at 3:41 e m

  FULLSTÄNDIGT RIKTIGT! Äntligen någon som skriver ut detta FAKTUM i sin blogg. jag har försökt debattera i kommentarsrutor men man når ju ingenstans…

  Till signaturen ”Jenny” ovan som skriver: ”men skillnaden blir glasklar när man ser hur päls slits bort från levande skrikande djur. Det är djurplågeri.” – ja, därför köper man inte PÄLS eller KÖTT från ASIEN. Mina pälsar kommer från Europa och det gör också mitt ekologiska/kravmärkta kött.

  Pälsindustrin omfattar 1% av djuruppfödningen. I Europa gäller SAMMA regler för djuruppfödning OAVSETT om djuret ska bli kött eller päls. Päls köper man som bäst ett par gånger under sitt liv – kött köper man flera gånger i veckan. NYANSERA DEBATTEN FOLK. Det är otroligt skenheligt av er som äter kött att bli jätteupprörda över pälsbärare.

  Personer som varken äter kött eller använder animaliska produkter (inkluderar allt från smink till mediciner som testats på djur) eller bär päls kan få skriva ”ni är äckliga djurplågare” – dessa har iaf rent framför dörren till skillnad från alla töntar som självgott äter kött men är för fattiga för att köpa päls och därför blir upprörda när andra har råd.

  För en bättre djurhållning i Europa – både päls och kött. De båda kommer bli mycket mycket dyrare, men för djurens skull.

  Reply
 11. Anna december 4, 2011 at 3:42 e m

  Men borde man inte försöka förminska lidandet så mycket som möjligt? Jag vet att många djur har det hämskt, men måste man då göra mera djur lida?

  Reply
 12. Malin december 4, 2011 at 3:46 e m

  Oj, blir matt när jag läser ditt inlägg. Du har så mycket kvar att lära att jag inte ens orkar förklara för dig. Läs på lite så ser du själv hur det ligger till. Det är inte samma sak med päls och kött. Men som sagt, läs på.

  Reply
 13. Anonym december 4, 2011 at 3:49 e m

  Så då tycker du att det är okej att djuren plågas och flås levande till döds? Du får ju värme utav dom. Vet du hur djuren blir behandlade? Kom tillbaka när du vet det. Du kommer nog aldrig vilja ha på dit äkta päls igen, eller så kanske du är för djurplågeri. vem vet

  Reply
 14. Carro december 4, 2011 at 3:49 e m

  Jag håller med dennis! så trött på detta snacket att man snart spyr …

  Reply
 15. c december 4, 2011 at 3:50 e m

  Hahaha det går inte att låta bli att skratta när man läser dina inlägg. Du är så korkad, osäker och rädd människa 🙂

  Reply
 16. JUST SAYIN' december 4, 2011 at 3:53 e m

  1. Djur som blir päls avlas fram av oss människor i minimala burar.
  De har aldrig fått springa fritt i sina naturliga territorium (med undantag för bl.a. prärievargar då, som fångas med hjälp av saxfällor. En riktigt vidrig metod) och de dödas heller inte med anledning av att de annars skulle bli för många till antalet, vilket förvånansvärt många verkar tro.

  2. Djur som blir päls föds upp ENBART för deras päls skull, inget annat.
  Pälsjackor/västar osv. är alltså inte gjorda av djur vi sedan äter. Jag menar come on, hur ofta äter ni räv, mink, tvättbjörn eller iller? Nej, just det. Pälsar görs inte heller av roadkills, så att ni vet.

  3. Pälsbärare har en enorm övertro på vår djurskyddslag och tror även att pälsen de köper i Sverige har blivit tillverkad här.
  Visst att svenska pälsfarmningsdjur har det det lite, lite bättre än i vissa andra länder, men det rättfärdigar inte användandet. Vår djurskyddslag uppvisar stora brister i dagsläget, så att hylla något man inte är ett dugg insatt i är inte att rekommendera om man inte vill framstå som en komplett idiot. De här djuren lever även i Sverige under MISERABLA förhållanden, och behandlas långt ifrån väl. Jag känner folk vars föräldrar har drivit/driver minkfarmar och samtliga av dessa har tagit starkt avstånd från den näringen pga. att de anser att den är etiskt och moraliskt förkastlig. Dessutom är det är OERHÖRT sällan, för att inte säga ALDRIG, som någon som vill köpa päls frågar efter pälsens ursprung (har nämligen jobbat extra i en butik som sålde pälsjackor m.m.). Och skulle man fråga får man inget svar, för företagen har själva ingen aning. Ett utmärkt exempel på detta är konversationen jag hade med företaget ”ForsbergTrading”. Det är de som säljer de kolossalt smaklösa pälsvästarna med små ”fransar” nedtill och som av någon oförklarlig anledning har blivit omåttligt populära hos dagens ungdomar. ForsbergTrading hade ingen aning varifrån pälsen kom. Jag råkar veta att exakt sådana pälsar går att köpa i Kina för 300 spänn…

  Det är med detta jag menar att pälsbärare är extremt naiva, bara för att vi bor i Sverige tror dessa människor även att pälsen kommer härifrån. Man får inte glömma att den största exportören av päls är Kina och där finns det inget djurskydd att tala om. Kommer din päls därifrån kan du heller aldrig vara säker på att det är t.ex. kaninpäls, hundar och katter flås levande och märks om för att sedan säljas till västerländska länder. Många pälsbärare har ironiskt nog ett eget husdjur av detta slag, hade ni velat att er bästa vän skulle behandlas så som de görs i klippen? Nej, jag skulle inte tro det.

  4. Pälsbärare rättfärdigar användandet av päls med att vi har använt det i ”tusentals år”
  Jo men visst, Neanderthalare jagade oxar och mammutar för deras kött och päls. Det bedrevs liksom ingen industriell avel av dessa djur under den tiden. Den industriella pälsdjursfarmningen som vi känner till den började i mitten av 1800-talet för att förse överklassen med exklusiva klädesplagg och accessoarer. Ganska stor skillnad.

  5. Pälsbärare hävdar att det är miljövänligt med päls
  Alltså, nej. Även om din päls håller i hundra år så spelar inte det någon roll om du i övrigt inte har någon tanke på miljön. Pälsfarmerna står dessutom både för oönskat näringsläckage och för att kemikalier släpps ut i miljön, pälsdjursfarmer är klassade som miljöfarliga för er som inte visste det. Döda djur hanteras ofta inte heller på lagstadgat sätt, det är ingen ovanlig syn att se kadaver kring vissa farmar… Och det här är i Sverige, mina damer och herrar. Vill man ha en varm och miljövänlig jacka som håller i flera, flera år kan jag varmt rekommendera Fjällrävens jackor.

  5. ”Men skinn och kött är ju typ samma sak, klaga inte på mig som bär päls”
  Ett av de mer intelligensbefriade ”argumenten”, man kan aldrig motivera eller argumentera för en sak genom att påpeka hur andra gör. Att man gör ”fel” i vissa saker kan aldrig ta ifrån en rätten att tycka i en annan moralisk eller etisk fråga. Djur är levande och kännande varelser med intressen och behov, som måste tillgodoses. De har förmåga att uppleva, känna smärta och lust. Det finns idag ingen pälsdjursfarm i världen som kan tillgodose dessa djurs behov, varpå de bland annat utvecklar svåra beteendestörningar eftersom de inte får utlopp för sina naturliga beteenden. Det är den största skillnaden mot t.ex. KRAV-märkt kött som är det enda jag äter om jag ska äta kött. Jag äter väldigt lite animaliska produkter, men när jag väl gör det väljer jag KRAV för att uppmuntra en god och naturlig djurhållning där djur får vara djur och inte en resurs. Det som är bra med KRAV är att vi konsumenter kan ge förslag till förändringar och därmed vara en del av processen att förbättra djurens levnadsstandard.

  6. Pälsbärare bär päls för att de vill känna känslan av lyx
  Liksom, va?! Vad är lyxen med att bära en päls som mängder av små pälsdjur har varit tvugna att först lida hela sin livstid och sedan dö en brutal död för? Den som i en seriös diskussion hävdar att detta är en av anledningarna till att han/hon bär päls visar inte på annat än en obeskrivlig dumhet och egocentri. För man är inget annat än en självisk, hjärtlös idiot om man tycker att det är helt i sin ordning att djur skall behöva leva och dö under sådana förhållanden för att man ska få känna lite ”lyx”.

  7. Pälsbärare verkar inte förstå något så simpelt som grundläggande marknadsekonomi.
  Jag vet inte hur många gånger jag har läst eller hört folk säga ”men vadå, djuret är ju redan dött. Det vore ju bara synd att ingen köper pälsen då när den finns i butiken”. Det hela handlar ju om att du som konsument skapar en större marknad för päls när du väljer att köpa ett plagg med päls på, ju större efterfrågan från konsumenter desto mer djur tvingas lida för att företagen skall kunna tillgodose det ”behov” som uppstår. Om alla skulle sluta köpa päls från och med idag skulle marknaden med andra ord dö ut av sig själv.

  8. Pälsförespråkare försöker rättfärdiga djurplågeriet päls innebär med att det finns ”viktigare” problem runtom i världen att ta itu med och att djur inte har något egentligt värde.
  De menar att vi ska lösa problemen för ”vår egen ras” innan vi kan börja göra något för vår övriga omvärld. Jag ser dock inte hur arbete mot till exempel fattigdom kan vara oförenligt med att arbeta för att djur skall få leva under bättre villkor. Och dessutom, vem eller vilka skall bestämma vilka problem som är viktigare än andra? Vi alla har ju olika subjektiva uppfattningar om vad som är viktigt och inte, så enighet på det området kommer därför knappast att kunna uppnås. Många tycker dessutom att man inte kan tillmäta djur något som helst värde. Jag menar dock att oavsett om djur har ett värde eller ej kan vi självklart inte behandla dem hur som helst. Till exempel värderar jag mina vänner högre än en mink i en pälsdjursfarm, men detta innebär ju inte att mina skyldigheter upphör vid mina vänner.

  Jag anser att det är först när man har ordentlig kunskap om hur djuren behandlas och industrin fungerar som man kan ta ställning till pälsanvändandet. Kan man, trots det ovan anförda, med gott samvete bära päls – fine! Det är upp till var och en att ta ställning till frågan och jag respekterar andras åsikter likaväl som jag förväntar mig att mina egna respekteras. Men blunda inte för det som sker, det är nämligen sådana dumma konsumenter som den här vedervärdiga industrin tjänar pengar på. Bli medveten om det oerhörda lidandet som ligger bakom och tänk lite längre än vad näsan räcker!

  Det finns oerhört mycket lidande inom alla branscher som rör skönhet, mode och mat, och det ena rättfärdigar inte det andra. Som konsumenter har vi en oerhört stor makt, genom att visa att vi inte vill ha djurtestat smink eller kött från djur som har fått leva under miserabla förhållanden kan vi tillsammans åstadkomma en FÖRÄNDRING. Tillgång och efterfrågan, ni vet. Vi borde reflektera betydligt mer över vår konsumtion och hur våra kläder och mat har producerats än vad vi gör i dagsläget. Börja ifrågasätta, ta reda på hur olika företag hanterar djur, miljö och människofrågor. Att inte köpa pälsplagg är för mig dessutom en logisk början i kampen för djurs rättigheter. Vi vet att dessa djur far riktigt, riktigt illa, de flesta butiker har inte en aning om varifrån pälsen faktiskt kommer, och det finns fuskpäls idag som ser äkta ut. Med detta sagt ser jag ingen som helst anledning till att under rådande förhållanden köpa plagg med äkta päls på.

  Reply
  1. Rebecca januari 20, 2015 at 1:15 f m

   Det bästa jag läst på länge !
   Dina argument är kunniga och välgrundade vilket behövs för att kunna möta och påverka omvärlden. Såg precis filmen Earthlings (kan starkt rekommenderas till någon som tvivlar på djurplågeriet) om hur människan på olika vis utnyttjar djuren för våra egna behov, ofta på ett mycket plågsamt och tortyrliknande sätt. Fick mig att vilja kräkas på hela mänskligheten. Men ditt inlägg speglar att det finns hopp om inge insikt hos de flesta. I vilket fall, mycket bra inlägg ! 🙂

   Reply
 17. ellinor december 4, 2011 at 3:54 e m

  jag håller med till en viss gräns,men därför jag är imot äkta päls är just hur dom tar pälsen dom flår levande djur och det är riktigt plågeri för mig medans djur som slaktas får en kula i huvudet dom lider inte som dom som får sin päls borta lever fortfarande när dom gör det!

  Reply
 18. LINA december 4, 2011 at 3:56 e m

  jaf äter inte kött.. men dock har jag ju duntäcke och dunjacka och så.. men jag tänker att om alla gör ngt så är ju det bra. Jag har iaf valt kort kött för jag inte gillar massproduktionen. men ah, det är ju dubbelmoral i det mesta..

  Reply
 19. chabo december 4, 2011 at 3:58 e m

  ”Förut var det riktigt jobbigt. Jag klarade inte av tanken på att sitta bland med andra människor och trycka i mig mat och nej fy. Allt som har med det att göra. Det var ett så fruktansvärt jobbigt moment. Jag drog mig för att äta över huvudtaget. ”

  Läs om hur jag kommit ifrån allt det jobbiga med mat. Och om vad jag är tacksam för.
  Och lämna en kommentar om vad ni är tacksamma för!

  http://endepression.blogspot.com

  Reply
 20. Cath december 4, 2011 at 3:59 e m

  Jag är emot att minkfarmare tränger ihop två-fyra minkar i en liten plåtbur utan möjlighet att kunna vara ute och leka överhuvudtaget. Jag är emot att grisbönder låter grisarna stå inne i betongboxar utan möjlighet att böka runt i jorden.
  Jag är emot kor som fraktas i lastbilar i en sång mängd att de bryter benen, Jag är emot hönor som är ”frigående inomhus” när det innebär att de står 15 hönor på 1kvm stor yta med svampskador på fötterna.

  Jag äter kött, men försöker hålla det till närproducerat ekologiskt kött. Aldrig scan. Jag köper enbart ägg från bondgårdar där hönsen är frigående UTOMHUS.
  Jag skulle aldrig bära en minkpäls eftersom ekologiska minkfarmar inte existerar.
  Jag skulle aldrig köpa en mössa med blårävsboll, eftersom jag sett hur de har det i farmarna.

  Djur är inte mode. Jag tycker heller inte att djur är enbart mat, de existerar inte för oss, vi existerar tack vare dem och är därför skyldiga att se till att de behandlas rätt. Vilket man itne gör när man köper en minkpäls, en rävboa eller en mössa med en pälsboll på, enabart för mode.
  Man behöver inte päls för att hålla sig varm längre, så det är inget argument.

  Den dagen odlat kött slår igenom, är dagen då jag slutar med ”riktigt” kött helt. Men till dess så gör jag mitt bästa för att se till att köttet som finns i mitt hem inte kommer från en skadad, stressad ko eller en kyckling som aldrig sett dagens ljus.
  Och jo, jag har försökt sluta äta kött, flera gånger. En dag hoppas jag att jag lyckas stå emot min svaga natur.

  Reply
 21. Ji december 4, 2011 at 3:59 e m

  Dummaste jag läst. Djur äter djur, det är så naturen är byggd, jag förstår inte hur en hel rävsvans på luvan skulle vara värmande? Dessutom har vi livsviktig näring i kött som vi – framförallt barnen behöver få i sig för att växa och må bra, dessutom, ingen gick i stora pälsjackor för 5 år sen, så det är enbart mode,inte för att vara varm

  Reply
 22. erik december 4, 2011 at 4:00 e m

  Varför skriver du och andra som fjortisar om saker ni inte har någon aning om ? Det finns en anledning till varför det inte är ”okej” att ha päls på sig… För dem plågas ihjäl! Ska visa dig en film på hur det går till så kanske du ändrar dig!

  Reply
 23. Emelie Wahlström december 4, 2011 at 4:00 e m

  Tänker aldrig mer läsa din blogg nu, hoppas att du och alla du tycker om blir flådda när ni lever och uppätna.

  Reply
 24. elina december 4, 2011 at 4:05 e m

  det är ju skullnad på att döda djur för att få föda.En att PLÅGA djur för att få päls som sedan små horungar ska gå runt i.Det finns ju vanliga jakor osv som gör att man slipper frysa!

  Reply
 25. Emma december 4, 2011 at 4:07 e m

  Det som dem flesta är mot är inte pälsen i sig utan hur själva industrin ser ut.

  I Kina görs de flesta pälsarna och där är våldet gentemot djuren brutalt. Det finns inte heller några lagar kring det hela utan allting sköts väldigt vårdslöst och många av djuren får lida en lång tid innan dem dör. Sedan kan jag anse att både pälsar och kött produceras i ett alldeles för stort antal. Men sen är ju människan girig och vill ha tillgång till mer än vad som behövs osv…

  Jag är emot pälsindustrin, det finns pälsar idag och låt pälsar vara något exklusivt som det finns ett mindre antal av, tanken är ju att det ska vara en lyxprodukt. Sedan anser jag inte att man måste vara vegetarian om man är emot päls, industrierna ser väldigt olika ut och köttindustrin är mer kontrollerad av lagar. Där har du skillnaden.

  Reply
 26. t december 4, 2011 at 4:09 e m

  Så jävla efterblivna ni är. Skillnaden mellan pälsdjur och köttdjur är att pälsdjur lever ett skitliv i trång bur medan majoriteten av alla köttdjur har ett bra liv och betar fritt (förutom de som lever i helt odrägliga förhållanden). När pälsdjuren ska flås så görs detta medan de fortfarande LEVER för att pälsen ska bli ”finare” och man ser hur de lider och hur jävla ont de har. Köttdjur slaktas och detta görs relativt smärtfritt och snabbt. Dessutom, om vi klarar oss utan kött – VARFÖR I HELVETE BEHÖVER VI DÅ PÄLS? När det idag är 2011 och det finns väldigt bra teknologi som kan värma oss människor bra mycket bättre än päls, som t.ex. microfiber eller GoreTex. Blir så jävla less på er bloggare och övriga som har samma åsikt. Borde ju läsa på lite innan man yttrar sig tycker jag. Så less på den här urmjölkade debatten. Tycker du är jävligt rolig också, quorn… Qourn är ju det som gör värst skada, gör människor väldigt sjuka eftersom det odlas i stora tankar och möglar. Allting är skadligt, bara att inse det och hålla käften. Finns INGET som är bra här i världen.

  Reply
 27. hanna ♥ december 4, 2011 at 4:13 e m

  CHECKA IN MIN BLOGG –> HAANNNNNA.BLOGG.SE

  Reply
 28. Anonym december 4, 2011 at 4:20 e m

  1. All pels i verden blandes, dvs at en pelsjakke du kjøper like så godt kan komme fra rever som er flådd levende i Kina. Du har ingen garanti for at pelsen du kjøper er svensk. Du har en garanti på hvor kjøttet du kjøper kommer fra, og for at dyrene har hatt det nogenlunde okey.
  2. Man behøver faktisk mat for å overleve. Du behøver IKKE pels for å overleve, da det finnes så utrolig mange andre alternativer for å holde seg varm.
  3. Å drepe hverandre for å få mat, det er en del av naturen. Sånn som at en løve dreper en antilope for å få mat. Det er derimot IKKE en del av naturen å drepe hverandre for å ta den andres pels – for å se ”snygg” ut.
  4. Kuer, sauer osv har i flere århundre vært i fangeskap, og har ikke samme behov som en rev eller en mink for å ha stor plass og kunne løpe rundt osv..
  5. Som redan nevnt ovenfor, du kan kjøpe ØKOLOGISKE matvarer, som vil si at kyllingen eller svinekjøttet du kjøper faktisk har levd under bedre levevillkår enn ikke-økologisk kjøtt. Du kan IKKE velge å kjøpe en pelsjakke fra en viss pelsfarm, hvor forholdene kanskje er noe bedre enn i Kina.

  At dere dumme og egoistiske bloggere fortsetter å drite dere ut forundrer meg ikke. Og at dere i det hele tatt kan gå rundt i et dyrelik og tro at dere ser fine ut, er bare helt sprøtt. Du har gått helt over styr, og jeg undrer virkelig hvordan det skal gå med deg i framtiden. Pornostjerne? Eskortejente? Jobb i butikken til faren din resten av livet? (Kan virkelig IKKE tenke meg at det er noen andre enn faren din som kunne ha ansatt deg.) Lykke til i livet ditt!!! 🙂

  Reply
 29. Sofia Henriksson december 4, 2011 at 4:22 e m

  Men herregud det är hur man gör det! Det är helt normalt och naturligt om man dödar djuret på ett mänskligt sett, så inte djuret lider. Men en undersökning i USA så MISSHANDLADES DJUREN till döds 80 procent av djuren pga av mat och kläder.

  Såklart som fan man får äta kött och pära päls om inte djuret lider, men tyvärr så gör många av djuren det idag och det är INTE normalt och INTE mänskligt.

  Reply
 30. Rahifa december 4, 2011 at 4:28 e m

  BRA SKRIVET! HÅLLER MED

  Reply
 31. k december 4, 2011 at 4:33 e m

  Skillnaden är att pälsindustrin flår djur levande. Det är ditt fel att en stackars räv får växa upp i en liten bur tills hon är gammal nog att få sin hud avsliten från hennes levande kropp.

  Reply
 32. ofelia december 4, 2011 at 4:42 e m

  Fii fan va dåligt!!!

  Reply
 33. Linn december 4, 2011 at 4:47 e m

  Det finns andra alternativ att hålla sig varm år 2011. Att pälsen flås på djuren levande är inte okej och om du tänker efter så kanske det är lite skillnad mellan dina jämförelser?

  Reply
 34. Britta december 4, 2011 at 4:50 e m

  Om vi inte hade massor av kor i sverige skulle inte markerna betas och massor av örter och växter skulle dö ut. Och vem vill ha kor om man inte tjänar pengar på dem..? För att odla behöver man gödsla och vad ska man gödsla med om man inte har gödsel. Kor lever ett bra liv och tas vara på. Pälsdjur föds upp i burar och allt utom deras päls är bara helt bortkastade resurser. Läs på lite för guds skull..!

  Reply
 35. hanna december 4, 2011 at 4:54 e m

  djuren flås inte levande era jävla idioter, läs på lite era dumma stadsbor.

  Reply
 36. Emelie Wahlström december 4, 2011 at 5:00 e m

  Jag tänker aldrig mer läsa din blogg nu, jag hoppas att du och alla du bryr dig om blir flådda levande.

  Reply
 37. J december 4, 2011 at 5:00 e m

  Paow paow paow…

  Man dreper ett dyr for å spise det, og det er ok, for det er for å overleve. Det gjør dyrene mot hverandre også. Ja, selvfølgelig vi MÅ ikke spise kjøtt som du sier. Det beste hadde vell vært å spist villkjøtt f.eks hjort, elg osv. for de lever jo i skogen og har hatt ett godt liv før de må dø. Istedenfor å spise en gris som bor i en bås og aldri sett dagslys. Men å drepe ett dyr for å se bra ut? Girl please. Du sier det er for å være varm, men vi mennesker har laget mye annet vi kan bruke for å være varm, så spar oss alle sammen for den der 🙂
  Å drepe ett dyr for pelsen er ikke okei Paulina! Jeg synes du er en så sterk person og synes det er bra du har dine egne meninger, men at du bruker pels og argumenterer så dårlig har jeg ikke respekt for! Om man skal bruke pels, kan man spise dyret også, for å få brukt dyret mest mulig siden den skal dø. Men man spiser ikke mink og rever? Man torturerer dyret til døden og river av pelsen på den mens den lever. Og når man har tatt pelsen, slenger man dyret og kaster det! Synes du det er okei Paow? Tenk litt før du skriver, du er ett forbilde for mange og du ’reklamerer’ for at pelsindustrien er bra! Og de som gjør slike ting tjener mere penger på det! Hilsen Norsk jente.

  Reply
 38. Amanda december 4, 2011 at 5:02 e m

  Jag tycker du har en poäng där Paow!

  Puss!

  Reply
 39. usa-mamman december 4, 2011 at 5:03 e m

  Haller med pa satt o vis. Men kott och aggindustrin ar lite mer snall mot djuren an sattet pals ”odlas’ pa. tror inte det ar sjalva palsen folk irriterar sig pa utan sattet den rivs av djuret, fortarande vid liv, uppvaxt i tranga burar i bitter kyla sa palsen blir extra tjock.

  Men han har ratt i lite dock och man ska respektera folks asikter.

  Reply
 40. rosa december 4, 2011 at 5:05 e m

  jävla idiot säger jag bara.

  Reply
 41. Rita december 4, 2011 at 5:08 e m

  Jag skulle kunna skriva en hel roman om hur det går till för att få pälsen som alla är så emot. Här där jag bor sitter man i skogen timma ut och timma in för att skjuta dom djuren som ska användas till päls. Djuret är dött när man plockar bort pälsen och inget annat. Det är samma sak som alla skinväskor eller skinsoffor ni har hemma, inte sliter dom av huden från kon när den lever, utan djuren är döda. Det är iallafall så det går till här på landet där jag bor, och det är ju trottsallt här i skogarna djuren lever eller hur? Så fattar inte varför man ska hålla på och klaga.

  Reply
 42. Fanny december 4, 2011 at 5:20 e m

  Du e ju dum i huvet.. idiot

  svar: Så det var det bästa argument du hade?

  Reply
 43. Bettan december 4, 2011 at 5:25 e m

  Det var det dummaste jag läst på länge! Det är en ENORM skillnad på köttindustrin och pälsindustrin. LÄS PÅ ERA JÄVLA ÜBERKORKADE bloggare!!! Hur jävla nollad får man vara när man öser ur sig åsikter om all jävla skit man kan hitta på.

  Reply
 44. pauii december 4, 2011 at 5:27 e m

  Ni som bär päls,för att ni tror ni är snygga och flashiga i det menar att det är samma sak som att äta kött? JA vi ska äta kött,men man ska köpa ekologiskt så man vet att djuren haft ett bättre liv innan. Skulle alla bli vegetarianer så skulle jorden svämma över med alla djur. Men att dra på sig en päls,när man VET vilket jävla helvete djuren fått utstå inte bara under hela sitt liv utan att också bli flådda levande,för att kunna strosa runt i sin dyra päls och leka rikemansunge…fyfan för er säger jag. Hoppas ni inte kallar er själva djurvänner,för det är ni inte!

  Från en som är en riktig djurvän /äter eko,använder inte dunjackor,duntäcken mm.m.m.m.m.

  Reply
 45. ToveEvensen december 4, 2011 at 5:27 e m

  Hej alla sötnosar! 🙂
  kolla in min blogg när jag sjunger, fkommentera och följ mig via bloglovin! 🙂
  Jag kommer då göra detsamma!
  Säg bara till när ni följer mig, så följer jag er också! 🙂
  PUSS!

  Reply
 46. Sofia december 4, 2011 at 5:34 e m

  Herregud! Jättepinsamt. Stoooor skillnad lilla vän, stor skillnad!

  Reply
 47. Sofia december 4, 2011 at 5:39 e m

  Korkat. Vi behöver mat för att överleva (Djur har dötat andra djur i århundraden för kött. Det ligger i vår natur. ), vi behöver inte en räv/mink på axlarna! Onödigt mycket djurplågeri för att idioter vill vara ”fina”.

  Reply
 48. SE december 4, 2011 at 5:49 e m

  Kolla peachy.se för strumpor som visar personlighet!

  Reply
 49. mj mkl,m december 4, 2011 at 5:56 e m

  helt seriöst så suger din blogg nu för tiden

  Reply
 50. Fanny december 4, 2011 at 5:57 e m

  Hur många idag i Sverige har ett genuint behov av att bära päls?
  Inte många, ellerhur?

  Reply
 51. celina december 4, 2011 at 5:58 e m

  skillnaden är att dom djur som dödas för pälsens skull, dödas på ett grymmare sätt. Man flår dom levande för att pälsen inte ska skadas. Medans när man gör mat dödas dom fort..

  Reply
 52. Anna.S december 4, 2011 at 6:00 e m

  Mmmm men nu äter man ju inte mink,räv etc kött så att bara använda det för skönhet/värme känns ju lite efterblivet. Du har en hjärna använd din egen istället brukar bli bäst så.

  Reply
 53. ellinor december 4, 2011 at 6:00 e m

  Behöver nog inte säga mycket mer än att vi äter varken räv, varg, iller eller tvättbjörn för att bara ta några exempel. och eftersom vi inte äter köttet så slängs dem bara iväg när man tagit skönheten och livet ur dem. Ko, gris, kalv och oxe som vi äter gör vi istället skinnkläder av.

  Reply
 54. Anna T december 4, 2011 at 6:01 e m

  När man dödar ett djur är det mord, vare sig det är för mat eller päls.
  Det är inte ofta man får ett djur som levt ett lyckligt liv serverat på tallriken, om man inte bor på bondgård i norrland kanske och själv slaktar.
  Utan det är inte okej för att ” De dödas med en kula” utan de lever i något som kan liknas med lägren från andra världskriget. Typ som om människor skulle bo 50 pers eller mer i en etta och bland avföring och döda djur.

  Päls är dock extra fuktansvärt, där lever de inte bara ihop på trånga utrymmen utan pälsen SLITS av medan de lever och de får självdö. Människor som tycker att det är okej får mig att skämmas för att själv vara människa, så jävla äckligt.

  Reply
 55. Frida december 4, 2011 at 6:02 e m

  Skillnaden är hur djuren blir lever och blir behandlade.

  Reply
 56. cassie december 4, 2011 at 6:12 e m

  Ehhh… vad jag vet så är varken köttbullar eller korv gjort på varken räv eller mink det är ju inget ko skinn du går omkring i right?

  Reply
 57. Ksenia december 4, 2011 at 6:12 e m

  Håller helt med. Det är verkligen dubbelmoral att först påstå vara för djurens rättigheter och vara emot päls, och sen käka köttbullar till middag.
  Grym blogg! 🙂

  Reply
 58. emma december 4, 2011 at 6:13 e m

  tycker han har rätt…men skulle aldrig ha på mig en jacka av päls…skulle kännas lite mysko enligt mig 🙂

  Reply
 59. hanna december 4, 2011 at 6:13 e m

  Många av kommentarerna till detta inlägg är helt missvisande. Pälsen slits inte av levande djur, i Kina kanske eller något annat land kanske, men absolut inte i nordiska länder. Minkarna och rävarna dödas först med gas eller el, så de lever alltså inte när de flås.

  Reply
 60. Therese december 4, 2011 at 6:15 e m

  Tycker det är intressant med människor som inte är insatta i ämnet men som ändå skall försöka föra argument. Det Dennis har skrivit finner jag som insatt i päl- och köttindustrin ingen som helst logik i. Det är skrattretande och bara korkat. Både päls, dun och köttindustrin är fruktansvärd men samtidigt glömmer alla bort alla de produkter som djurtestas? Djurförsök är något som många inte tänker på men som är ett mycket dolt problem med mycket djurplågeri. För att ni överhuvudtaget skall föra diskussioner kring kött/päls eller vad det nu än må vara så sätt er in i alla ämnen innan ni börjar diskutera OCH kom med konkret fakta istället för smörja.

  Vore kul om ni faktiskt kollade upp lite fakta, filmer, statistik etc innan ni tycker och tänker hej vilt.

  Kram

  Reply
 61. Johanna - 17 från Tomelilla december 4, 2011 at 6:16 e m

  ”hanna skriver:
  2011-12-04 kl. 16:54

  djuren flås inte levande era jävla idioter, läs på lite era dumma stadsbor.”

  Det är DU som borde läsa på mer. Djuren flås visst levandes, din oallmänbildade blåsta brudjävel.

  Reply
 62. Sandra Nillper december 4, 2011 at 6:22 e m

  mmmjoo.. han har ju delvis rätt. Det kan ses som dubbelmoral, men hade han varit smart så skulle han tagit reda på lite fakta innan jag skrev något sånt. Jag håller just nu på med en text i plugget där jag skriver om just pälsindustrin. Jag kan ju börja med att säga att djur som går till päls blir mer illa behandlade än de djur som går till mat. Det är för att kött blir ”godare” när djuren mår bra, men päls blir det ingen direkt skillnad på så därför kan man lika gärna slänga in 2-3 st minkar i en bur som inte är större än en tidning.. För det första får djuren sitta instängda på det sättet hela sina liv, för det andra får deleva riktigt korta liv. En mink får leva 6 månader ungefär. För det tredje händer det ofta att djuren inte dödas innan de skär bort skinnet och pälsen från dom, detta händer inte i sverige utan i typ kina och asien men däremot köper vi hur mycket päls som helst därifrån.. Det är inte bara att döda ett djur för ”sin egen skull”, det är att plåga ett djur, en varelse, ett litet liv från när de föds, till när de dör! DÄRFÖR ÄR DET MER FEL ATT BÄRA PÄLS ÄN ATT ÄTA KÖTT! DÄRFÖR ÄR NI PUCKADE SOM BÄR EN ANNAN VARELSES SKINN!!!!!!!!

  Reply
 63. Hedda december 4, 2011 at 6:24 e m

  jag håller med! fast jag äter ju faktiskt inte kött (:

  Reply
 64. hanna december 4, 2011 at 6:26 e m

  jag behöver inte läsa på, jag vet. i regionen jag bor i finns det många pälsfarmare, min mamma har jobbat på pälsfarm så jo, jag vet nog hur det går till. djuren flås inte levande, iallafall inte i Finland och jag tror att Sverige har samma lagstiftning. de flås däremot direkt efter att de avlivats.
  Jag är absolut inte för pälsnäring, men jag tål inte när sånhär propaganda sprids. rätt ska vara rätt, vet man inte hur det ligger till kan man vara tyst.

  Reply
 65. Cicci december 4, 2011 at 6:31 e m

  Håller med, tillexempel kossor många har sånna ”fällar” i sitt hur för att de är snyggt man äter ju kossor om man endå har dödat kossan kan man ju ta pälsen istället för att bara slänga bort den.

  Reply
 66. å december 4, 2011 at 6:35 e m

  I ärlighetens namn så har jag inte läst en enda av ovanstående kommentarer, så det här kanske har blivit sagt 14 gånger tidigare MEN det som jag kan tänka mig att folk är emot är: 1. Faktumet att VISSA, inte alla, pälsfarmare flår sina djur levande, vilket är brutalt och enligt mig oförsvarbart. 2. Faktumet att vissa av dessa djur enbart föds upp för sin päls, man slänger alltså bort största delen av kroppen, vilket egentligen är slöseri. Folk hade kanske tänkt annorlunda om man använde allt? Ingen aning. 3. Faktumet att man faktiskt kan göra sig halvkänd genom att skrika högst och värst i den här debatten. Är man bara tillräckligt provocerande kan man skapa sig ett namn, om än hatat, och på så sätt få sina femton minuter i rampljuset. Och är det inte väldigt många av oss små människor som skulle vilja bli liiitelite kända?

  Reply
 67. Camilla december 4, 2011 at 6:41 e m

  Folk har verkligen för mycket dubbelmoral i detta land! Tycker din åsikt är helt rätt och folk borde faktiskt läsa på mer! Rävar flås inte levande, iaf inte i sverige, så om ni ska se till att vara ”rättvis” köp svensk päls! Jag vet hur detta går till då min egen far flår och bereder rävskinn från Norrbotten och säljer tex ner till Stockholm. Och de rävarna är DÖDA före de flås, skjutna av lokala jägare. Fortsätt att vara dig själv Paow och för de åsikter du står upp för! Verkligen bra!

  Kolla in min blogg förresten! =)

  Reply
 68. Natta december 4, 2011 at 6:41 e m

  Hej fina du!
  Spana gärna in min nystartade blogg där du kan läåsa om lite allt möjligt men framförallt om hälsa, mode, mitt liv, musik och givetvis eftertraktade skönhetstips! 🙂
  Give it a try, kansker fastnar du!
  ENJOY

  Reply
 69. å december 4, 2011 at 6:41 e m

  Och innan ni hoppar på mig: NEJ jag menar inte att de stora bloggarna utnyttjar debatten för att bli lite större. De har istället nästan en skyldighet att diskutera det eftersom deras läsare kräver det, vad vet jag? Menade att andra, små bloggar, kan använda det som ett pr-trick. INTE de stora bloggarna.

  Reply
 70. Caroline december 4, 2011 at 6:43 e m

  Tävling på bloggen! Skynda er att anmäla det är ont om tid! 😀

  Reply
 71. Emma december 4, 2011 at 6:44 e m

  Jag hade hållt med, om det hade varit så, ett dött djur är dött. Men det är inte så utan djuret är levande när man drar av pälsen. Man hade kunnat jämnföra de två sakerna om djuren hade dödats först!

  Reply
 72. Anonym december 4, 2011 at 6:46 e m

  fast vi kan ju hålla oss varma utan päls…?

  Reply
 73. hej december 4, 2011 at 6:48 e m

  ser du virkelig ingen forskjell mellom drepe for mat og drepe for ”mote”? då må jeg si at du er virkelig dum …

  Reply
 74. Rebecka december 4, 2011 at 6:52 e m

  Hoppas det är okej, att tycka det är sjukt onödigt och dumt att man fortfarande inte kommit längre än stenålderstänk. ”snyggt, skönt, varmt och klimatsmart” Hur kan det vara snyggt att bära ett dött liv? Hur kan det vara skönt att känna att man dödat någon? Är det stenåldern, där det ända värmande man kunde ha på sig var päls, har vi inte kommit längre? Klimatsmart, in my ass!

  Jag respekterar folk som äter kött, det är så människan är van att göra. Man klarar sig grymt bra utan kött, men det finns tyvärr inte så mycket som ersätter kött, eller inte så mkt som folk vill acceptera. Men hur mycket, och länge har det inte funnits material att göra vinterkläder av, som ersätter päls?

  Hoppas som sagt att det är okej att jag uttrycker detta.
  Själv har jag vart vegetarian sedan jag var 12(helt självvalt), bär aldrig läder, skinn, mocka mm, och sover hellre utan om jag blir erbjuden duntäcke/kudde hos en kompis. Själv ser jag lika mycket värde på människor och djur. Galenskap? Det är bara mitt sätt att se på individer.

  Hoppas jag är kvalificerad att uttrycka mina åsikter!

  Reply
 75. Suzanne december 4, 2011 at 7:05 e m

  altså dessa fjorrebloggar! så korkade att man bara vill ta hand om dom. någon borde verkligen upplysa dom om kravmärkt och ekologiskt kött/ägg/mejeriprodukter. men gulligt att man kan vara så oallmänbildad:)

  Reply
 76. emma december 4, 2011 at 7:06 e m

  håller med. asså allt med vegitarian osvosv.. att äta kött är livets cirkel. djur äter djur, människor äter djur. allt för att överleva, och en del djur äter ju till och med människor om dom får chansen hah! djur dör endå. sen är de ens egna val om man vill äta det. men jag får inte ångest, för somsagt. det är livets cirkel.

  Reply
 77. Linda december 4, 2011 at 7:16 e m

  Jag håller med hanna, jag vet inte heller varifrån alla får att djuren flås levande….
  Väl skrivet paow…

  Reply
 78. Elina december 4, 2011 at 7:35 e m

  Hejsan!
  skulle inte du kunna lägga ut några bilder på snygga nyårs klänningar och namn på lite sidor där man kan köpa allt

  Reply
 79. Ida december 4, 2011 at 7:36 e m

  Päls är oetiskt. Tycker det är riktigt kul att de kasta färg på din jacka 🙂

  Reply
 80. Djurvän december 4, 2011 at 7:37 e m

  Pälsindustrin är djurplågeri precis som flera andra säger. Jag är djur vän och skulle inte sätta på mig sånt skit du har.. päls på djur, inte människor. Inte nog med att flera djur misshandlas tvingas de också att leva i förfärliga förhållanden. Små burar med galler som de tvingas stå på.. föratt de inte ska tvingas stå i eget skit?? dessutom ser du inte bra ut i pälsen, lessen.

  Reply
 81. Elvira december 4, 2011 at 7:56 e m

  Jag är vegan, bär inte päls, läder eller mocka, använder aldrig någonsin djurtestat smink eller andra djurtestade produkter. Jag klarar mig hur bra som helst. Ni som bär päls, äter kött o.s.v. är egoistiska och dumma i huvudet. Ni borde skämmas.

  Reply
 82. Anna december 4, 2011 at 8:03 e m

  Haha Dennis, ”Whats the difference” heter det! 😉 Annars skitbra skrivet. Håller med! Och ni som säger ”Bra skrivet Paow”… Det är Dennis M som skrivit det!

  Vi behöver värme för att överleva. Vi behöver mat för att överleva. INGEN skillnad. BRA DÄR DENNIS!

  Reply
 83. Sofie december 4, 2011 at 8:04 e m

  Spelar ju ingen roll att folk lägger in vettiga kommentarer, det är ju det urblåsta inläggen av alla dessa idiotbloggare som folk läser.
  Största skillnaden för mig är att när pälsen från minken är tagen så lämnas djuret bara att dö. Och päls fyller inte något syfte längre förutom just mode. Kor, grisar och höns föder människor VI BEHÖVER MAT (dock inte så mycket kött som vi konsumerar idag och de borde ha bättre förhållanden generellt, men går inte att jamföra med päls) och vi tar vara på hela djuret, päls och kött. Den dagen en modebloggare bär kopäls, eller när blondinbella serverar minkfilé på sina flådiga fester så kan ni komma med era argument. men IDAG är det stor skillnad på kött- och pälsindustrin

  Reply
 84. Anna december 4, 2011 at 8:23 e m

  Jag tycker att om man dödar ett djur för köttet så kan man ta tillvara på pälsen MEN att döda enbart för pälsen tycker jag är fel. Det finns varma kläder ändå som man kan använda.

  Reply
 85. Sanna december 4, 2011 at 8:33 e m

  Kör hårt tjejen och bry dig inte om vad andra tycker!
  Vill också säga att din blogg är så j*vla bra, du är verkligen inspererande!! Kram

  Reply
 86. Stephanie aminoff december 4, 2011 at 8:37 e m

  F U C K I N G W O R D D E N N I S ! ! !

  Alla ni som kommenterar skit om att man tar pälsen från levande djur, ni har förmodligen en dunjacka? eller har haft? JÄÄÄÄÄVLA DJURPLÅGARE NI ÄR, SERIÖST HUR KAN NI LEVA MED ER SJÄLVA?!?!!??! Dem plockar fjädrar från levande gäss, ni använder nog vanligt smink vilket är testat på djur men det har ni inte en aning om med tanke på att ni inte ser det då?! HAHAHAH, ja jävlar vilka pantade människor!

  Reply
 87. Tindra december 4, 2011 at 8:43 e m

  men snälla du! när djur slaktas för mat så skjuts de och dör inom någon sekund, när man ist vill åt deras päls så FLÅS DE LEVANDE! vilket är värre än mord, eller vad skulle du själv föredra?

  svar: Men har du sett hur djuren lever innan slakt? Tror du att det är gröna ängar? Haha..

  Reply
 88. Alexandra december 4, 2011 at 8:46 e m

  Jag förstår vad du menar. Men när djur flås levande och sedan blir kastade i en hög på varandra för att sedan dö av smärta, det är inte okej. Det är så päls tillverkas. Med ett knivsnitt i nacken för att sedan få huden inkl pälsen avsliten i ett naffs

  Reply
 89. till hanna och alla andra december 4, 2011 at 8:53 e m

  dessutom plågas djuren bara av att vara instängda i de minimala burarna som ger de panik och äter på varandra.

  Och ang pälsindustrin i Finland så kan ni ju kolla in detta klipp om ni tror att det går så fint till där, (ett av världens länder som exporterar mest päls.)

  http://vimeo.com/20031176

  Reply
 90. Moa december 4, 2011 at 8:59 e m

  Du är sjukt lik nanne grönwall haha !!

  Kiss and hug

  -checka min blogg !!

  Reply
 91. SS december 4, 2011 at 9:02 e m

  ÄVEN OM JAG OGILLAR DENNIS M, så håller ja faktiskt med

  Reply
 92. louise hannu - foto, bild & dagbok december 4, 2011 at 9:04 e m

  Jag tycker att det är både fel att äta kött och använda päls/skinnjackor men alla gör som dom vill. Jag är också en sådan som äter kött men jag äter så lite som möjligt av det och tar hellre grönsaker med någon veggiegryta än köttbullar. Jag har aldrig heller haft en päls eller skinnjacka, inga sådana skor heller.
  En grej jag inte tycker om är att göra päls av rävar eller minkar. Sådana djur som man inte äter. Visst går det bra med älg, just för att man äter ju för fan upp hjärtat också. Inget går till spillo där, vilket jag tycker är okej. Dock är det ju jävligt synd om renen.
  Jag vet inte riktigt vad man kan kalla mig. Jag är emot pälsar, äter kött då och då, tycker det är okej att äta vissa djur men sättet som många gårdar behandlar djuren på gör mig illamående. Jag klarar inte av att tänka på hur höns blir behandlade, att kycklingar blir matade med ett preparat som gör dom större på snabbare tid, vilket orsakar att deras ben inte hinner med och gör att dom lider. Sådant är djurplågeri. Men att ha en farm med en massa djur och ta hand om dom väldigt ordentligt och gör att djuren mår bra, sedan slaktar dom är mer okej än att misshandla dom.
  Det finns sjuka jävlar som går omkring med människohudar och dom sätter man i fängelse. Detta är ungefär lika sjukt men ingen märker det just för att det har hållit på sedan människans födsel.

  Jag är dubbelmoral, det är jag. Men jag är mer djurvän så jag skulle aldrig sätta på mig en jacka som är gjord utav dun, päls eller skinn. Men jag kan äta kött. Det är sjukt…

  Reply
 93. sanna december 4, 2011 at 9:05 e m

  Läs på innan ni försöker ursäkta er med pinsamheter!!
  Pälsindustrin ÄR inte detsamma som köttindustrin!
  FATTAR NI INTE DET!!??
  Kemikalierna som används för syntetmaterial är inte värre än allt annat skit vi är skyldiga till (ni åker väl också både bil, buss, flyg, handlar smink, frukt, parfym, använder tandborstar, plastpåsar, tops, glasspinnar, tamponger, kondomer och så fucking vidare)
  Att äta kött eller använda päls och äkta skinn är bara för att tillfredsställa oss, inte för att hålla oss vid liv.

  Sen kan ni dravla på om vad som är sant, riktigt eller moraliskt korrekt.
  Dumma lilla flicka.

  Reply
 94. sandra december 4, 2011 at 9:06 e m

  klimatmart? det krävs 15ggr mer energi att göra äkta päls än fakepäls… stora avfall av kväve och fosfor förekommer oxå!!! LÄS PÅ INNAN 🙂

  Reply
 95. ida december 4, 2011 at 9:10 e m

  hejhejhejhej 😀 kolla in min blogg alla :D:D:D::D

  Reply
 96. yjghjmgj december 4, 2011 at 9:11 e m

  skillnaden är att minkar är utrotningshotade och fridlysta

  Reply
 97. felicia december 4, 2011 at 9:11 e m

  ”Whats the different?” Hahah först och främst heter det ”what’s the difference”. Sen är det stor skillnad, TYCKER JA, att äta kött och att bära päls.

  Du bär pälsen bara för att det är ”snyggt”.
  Du äter kött för det innehåller proteiner, mineraler, zink osv som kroppen behöver. Visst behöver kroppen värme också men FÖR HELVETE.. det finns vanliga jackor och varmare kläder också.

  Är iaf helt emot päls för tycker det är djurmisshandel och bara fåfängt och egoistiskt.

  Reply
 98. nathalie björklund december 4, 2011 at 9:13 e m

  Tjena, mitt namn är nathalie, jag har bloggat i flera år, dock itne på en jag bloggar på nu, dock har jag bloggat på den bloggen i mera än ett år. Jag bloggar varje dag (klart man ahr dåliga dagar också då). Jag är 16år bor i gävle. Bloggar om mitt liv, har 16 riktiga syskon & ja, lev livet som om det vore din sista dag 😀 !!
  Min blogg http://sprayer.blogg.se

  Reply
 99. madelein december 4, 2011 at 9:14 e m

  håller med helt! använder inte päls dock. men äter kött

  Reply