Min gamla vän Dennis har verkligen satt orden på rätt ställe. Eller vad tycker ni? Ni som står för det, hur tacklar ni det här?

”Jag blir snart tokig på all denna dubbelmoral i pälsdebatten! Jag står för att jag älskar päls av många anledningar men bland annat för att det är snyggt, skönt, varmt och klimatsmart. Ni äter kött från djur som pressats ihop och fraktats under hemska förhållanden, ni bär jackor och har kuddar/täcken av dun som plockats av miljontals levande gäss osv. Detta tycker ni ”är värt det” och bryr er inte en sekund om djuren när ni stoppar köttbullen eller korven i munnen. Det alltså okej att döda djur för matens skull men när det gäller värmen så är det inte det?

Förstår inte grejen med fuskpäls heller. Varför bära något som illustrerar något som man är så emot? Något som dessutom är tillverkat av syntetkemikalier som är miljöfarliga och som kan innebära död på naturen inklusive en massa djur? Nej, det går inte ihop. Enligt mig är det inte mer elakt att döda ett djur för mat än för värme, dött djur som dött djur. Så återkom när ni slutar att äta kött, ändrar er livsstil och börjar leva som ni lär. Då kanske jag lyssnar!”

Jag säger som jag alltid har sagt. Päls är mord, kött också. Människan i nuet behöver inte kött för att överleva. Varför äta kött när det finns korn te.x ? Eftersom kött är mord.. Jag acepterar inte en del människors åsikter, om ni äter kött men är emot päls. Har ni ett duntäcke och Shmpoo som är testat på djur? Eller äter ni bara förfallen furkt och djur som är självdöda och inte har ett duntäcke, eller en dunjacka eller prdukter som INTE är testade på djur? Då är det respekt. Minkar och rävar är dömda för att vara päls, likså som kossor och grisar är dömda för att vara mat. Whats the different?

Posted in: Mina resor
Kommentarer (191)
 • jenny

  håller med. typ. men skillnaden blir glasklar när man ser hur päls slits bort från levande skrikande djur. Det är djurplågeri. Att döda ett djur med en bult i hvuudet för att sedan äta kan för många vara hemsk. Men det är mord, inte plågeri. Att slita bort päls från ett levande djur, DET är plågeri. Man dödar ofta inte djuret innan det skinnflås för man vill inte förstöra pälsen.

  Vad skulle du välja om du var tvungen att dö? Bli skjuten i huvudet, eller att någon skinnflådde dig levandes innan du blev lämnad att dö?

 • Sara

  Man får tycka vad man vill så fattar inte varför vissa väldigt mogna personer ska kasta färg på dig. Bra att du står på dig 🙂

  http://alwayssara.blogg.se/ bloggar om mitt liv fyllt med shopping, mode&skönhet, fester osv. Checka du med http://alwayssara.blogg.se/

 • Julia

  Håller absolut inte med. Jag är extremt emot päls och förstår inte överhuvudtaget hur man kan ens tänka att försvara det. Då måste man ha en skruv lös alltså. Älskar dig annars Paow, men detta är inte ok. Googla på hur det ser ut när dom sliter av pälsen på levande djur och säg sen att det är ok. Och ja, Dennis har rätt i att det är lika hemskt att äta kött och ha dunjackor osv, dom som äter kött och är emot päls har en sjuk dubbelmoral, absolut! Själv är jag vegetarian och har inga dunjackor eller dunkuddar och är som sagt extremt emot päls. Hoppas du inser hur verkligheten ser ut! Puss

 • Anonym

  Det handlar inte om att man dödar dem, utan hur dem behandlas.
  Skulle djuren ha bra och friska liv skulle det vara helt ok för mig.
  Ta och kolla på den här så kanske du vaknar upp lite.

 • e

  Alltså fattar ni trögt eller? visst att det är mord vare sig det handlar om mat eller päls. Jag är själv vegan, och har koll på läget. DE PLÅGAR DJUREN när de tar deras päls, de flår dem levande. Hur tröga får ni bli egentligen?
  Som jenny säger, de är sån jävla skillnad från att få ett skott i huvudet för matens skull än att bli skinnflådd levande för MODE! Ni visar noll respekt för djuren när ni klär er i DEM, bokstavligt talat. Skulle du vilja att nån skinnflådde dig levande för att sen bära det som mode. Att ni skyller på att det är för värmer är bara patetiskt för alla vet att ni använder päls för att vara fina, för att det är mode. Så innan du o dina bloggkompisar öppnar käften om detta så ska ni tänka efter lite. Har ni sett hur de skinnflår dem? vad de genomlider för att ni ska få vara fina? Gå in o kolla på filmerna så får ni se. O allt jävla smink du använder. Tänk efter. Köp produkterna från en butik fri från djurtesting.

 • Skillnaden är

  Skillnaden kära Paulina är att majoriteten av all päls kommer i från kina, korea osv. där det inte finns djurskyddslagar överhuvudtaget. Det är alltså 100% lagligt att flå djuren levande (vilket dom gör som du söker på ”chinese fur indusry”) medans köttet som vi äter är SVENSKT (i 9/10 fall) och som du nog vet har vi lagar som skyddar djur här i sverige. Så enkelt är det 🙂 Det handlar inte om ”mord” utan om djurens lidande.

 • lollo

  helt ärligt tror jag att många bara är avundsjuka bara för att dom själva inte har råd att köpa sig riktig päls, och dom tänker inte på vad som är positivt med det utan klagar bara för att dom själva vill ha det o inte har råd, folk vet ju oftast inte vad dom snackar om. vi kan ju säga såhär om fusk päls skulle va dyrare än riktig päls skulle ”medelklassare” ha dåliga åsikter om fuskpäls ist, och säga allt skit med fusk päls.själv har jag inte så mycket åsikter om det, orkar inte lägga någon energi på det. jag kan ha både riktig päls och fuskpäls, båda är väl lika bra eller lika dåliga på olika sätt;) i själva verket är det nog fuskpälsen som förstör mest skulle jag tro?

 • Juliah - förlorat mamma pappa & syster

  jag håller med dig, men tycker ändå att det är synd om djuren och dom borde vara döda när man tar bort pälsen ;/

  / http://juliahofsweden.blogg.se – bloggar om hur det är att leva som 13åring när jag förlorat min syster i en bilolycka, min pappa av alkohol, och min mamma i cancer. Vill visa alla att man kan klara ALLT bara man kämpar!
  Men bloggar också om den positiva delen av mitt liv där jag bla shoppar, umgås med vänner, bloggar + mycket mer! Ni får även se mycket självförtroende tips, skönhetsstips, mode osv! JUST NU HAR JAG ÄVEN EN TÄVLING I BLOGGEN FÖR ATT STÖDJA ETT BARNHEM I THAILAND, VA GÄRNA MED!

 • Mathilda

  Bra skrivet Jenny! Det sammanfattar mina åsikter rätt bra! Dock håller jag med Paow om att man i så fall även ska undvika dun m.m. om man är helt emot pälsindustrin!

 • Någon

  FULLSTÄNDIGT RIKTIGT! Äntligen någon som skriver ut detta FAKTUM i sin blogg. jag har försökt debattera i kommentarsrutor men man når ju ingenstans…

  Till signaturen ”Jenny” ovan som skriver: ”men skillnaden blir glasklar när man ser hur päls slits bort från levande skrikande djur. Det är djurplågeri.” – ja, därför köper man inte PÄLS eller KÖTT från ASIEN. Mina pälsar kommer från Europa och det gör också mitt ekologiska/kravmärkta kött.

  Pälsindustrin omfattar 1% av djuruppfödningen. I Europa gäller SAMMA regler för djuruppfödning OAVSETT om djuret ska bli kött eller päls. Päls köper man som bäst ett par gånger under sitt liv – kött köper man flera gånger i veckan. NYANSERA DEBATTEN FOLK. Det är otroligt skenheligt av er som äter kött att bli jätteupprörda över pälsbärare.

  Personer som varken äter kött eller använder animaliska produkter (inkluderar allt från smink till mediciner som testats på djur) eller bär päls kan få skriva ”ni är äckliga djurplågare” – dessa har iaf rent framför dörren till skillnad från alla töntar som självgott äter kött men är för fattiga för att köpa päls och därför blir upprörda när andra har råd.

  För en bättre djurhållning i Europa – både päls och kött. De båda kommer bli mycket mycket dyrare, men för djurens skull.

 • Anna

  Men borde man inte försöka förminska lidandet så mycket som möjligt? Jag vet att många djur har det hämskt, men måste man då göra mera djur lida?

 • Malin

  Oj, blir matt när jag läser ditt inlägg. Du har så mycket kvar att lära att jag inte ens orkar förklara för dig. Läs på lite så ser du själv hur det ligger till. Det är inte samma sak med päls och kött. Men som sagt, läs på.

 • Anonym

  Så då tycker du att det är okej att djuren plågas och flås levande till döds? Du får ju värme utav dom. Vet du hur djuren blir behandlade? Kom tillbaka när du vet det. Du kommer nog aldrig vilja ha på dit äkta päls igen, eller så kanske du är för djurplågeri. vem vet

 • Carro

  Jag håller med dennis! så trött på detta snacket att man snart spyr …

 • c

  Hahaha det går inte att låta bli att skratta när man läser dina inlägg. Du är så korkad, osäker och rädd människa 🙂

 • JUST SAYIN'

  1. Djur som blir päls avlas fram av oss människor i minimala burar.
  De har aldrig fått springa fritt i sina naturliga territorium (med undantag för bl.a. prärievargar då, som fångas med hjälp av saxfällor. En riktigt vidrig metod) och de dödas heller inte med anledning av att de annars skulle bli för många till antalet, vilket förvånansvärt många verkar tro.

  2. Djur som blir päls föds upp ENBART för deras päls skull, inget annat.
  Pälsjackor/västar osv. är alltså inte gjorda av djur vi sedan äter. Jag menar come on, hur ofta äter ni räv, mink, tvättbjörn eller iller? Nej, just det. Pälsar görs inte heller av roadkills, så att ni vet.

  3. Pälsbärare har en enorm övertro på vår djurskyddslag och tror även att pälsen de köper i Sverige har blivit tillverkad här.
  Visst att svenska pälsfarmningsdjur har det det lite, lite bättre än i vissa andra länder, men det rättfärdigar inte användandet. Vår djurskyddslag uppvisar stora brister i dagsläget, så att hylla något man inte är ett dugg insatt i är inte att rekommendera om man inte vill framstå som en komplett idiot. De här djuren lever även i Sverige under MISERABLA förhållanden, och behandlas långt ifrån väl. Jag känner folk vars föräldrar har drivit/driver minkfarmar och samtliga av dessa har tagit starkt avstånd från den näringen pga. att de anser att den är etiskt och moraliskt förkastlig. Dessutom är det är OERHÖRT sällan, för att inte säga ALDRIG, som någon som vill köpa päls frågar efter pälsens ursprung (har nämligen jobbat extra i en butik som sålde pälsjackor m.m.). Och skulle man fråga får man inget svar, för företagen har själva ingen aning. Ett utmärkt exempel på detta är konversationen jag hade med företaget ”ForsbergTrading”. Det är de som säljer de kolossalt smaklösa pälsvästarna med små ”fransar” nedtill och som av någon oförklarlig anledning har blivit omåttligt populära hos dagens ungdomar. ForsbergTrading hade ingen aning varifrån pälsen kom. Jag råkar veta att exakt sådana pälsar går att köpa i Kina för 300 spänn…

  Det är med detta jag menar att pälsbärare är extremt naiva, bara för att vi bor i Sverige tror dessa människor även att pälsen kommer härifrån. Man får inte glömma att den största exportören av päls är Kina och där finns det inget djurskydd att tala om. Kommer din päls därifrån kan du heller aldrig vara säker på att det är t.ex. kaninpäls, hundar och katter flås levande och märks om för att sedan säljas till västerländska länder. Många pälsbärare har ironiskt nog ett eget husdjur av detta slag, hade ni velat att er bästa vän skulle behandlas så som de görs i klippen? Nej, jag skulle inte tro det.

  4. Pälsbärare rättfärdigar användandet av päls med att vi har använt det i ”tusentals år”
  Jo men visst, Neanderthalare jagade oxar och mammutar för deras kött och päls. Det bedrevs liksom ingen industriell avel av dessa djur under den tiden. Den industriella pälsdjursfarmningen som vi känner till den började i mitten av 1800-talet för att förse överklassen med exklusiva klädesplagg och accessoarer. Ganska stor skillnad.

  5. Pälsbärare hävdar att det är miljövänligt med päls
  Alltså, nej. Även om din päls håller i hundra år så spelar inte det någon roll om du i övrigt inte har någon tanke på miljön. Pälsfarmerna står dessutom både för oönskat näringsläckage och för att kemikalier släpps ut i miljön, pälsdjursfarmer är klassade som miljöfarliga för er som inte visste det. Döda djur hanteras ofta inte heller på lagstadgat sätt, det är ingen ovanlig syn att se kadaver kring vissa farmar… Och det här är i Sverige, mina damer och herrar. Vill man ha en varm och miljövänlig jacka som håller i flera, flera år kan jag varmt rekommendera Fjällrävens jackor.

  5. ”Men skinn och kött är ju typ samma sak, klaga inte på mig som bär päls”
  Ett av de mer intelligensbefriade ”argumenten”, man kan aldrig motivera eller argumentera för en sak genom att påpeka hur andra gör. Att man gör ”fel” i vissa saker kan aldrig ta ifrån en rätten att tycka i en annan moralisk eller etisk fråga. Djur är levande och kännande varelser med intressen och behov, som måste tillgodoses. De har förmåga att uppleva, känna smärta och lust. Det finns idag ingen pälsdjursfarm i världen som kan tillgodose dessa djurs behov, varpå de bland annat utvecklar svåra beteendestörningar eftersom de inte får utlopp för sina naturliga beteenden. Det är den största skillnaden mot t.ex. KRAV-märkt kött som är det enda jag äter om jag ska äta kött. Jag äter väldigt lite animaliska produkter, men när jag väl gör det väljer jag KRAV för att uppmuntra en god och naturlig djurhållning där djur får vara djur och inte en resurs. Det som är bra med KRAV är att vi konsumenter kan ge förslag till förändringar och därmed vara en del av processen att förbättra djurens levnadsstandard.

  6. Pälsbärare bär päls för att de vill känna känslan av lyx
  Liksom, va?! Vad är lyxen med att bära en päls som mängder av små pälsdjur har varit tvugna att först lida hela sin livstid och sedan dö en brutal död för? Den som i en seriös diskussion hävdar att detta är en av anledningarna till att han/hon bär päls visar inte på annat än en obeskrivlig dumhet och egocentri. För man är inget annat än en självisk, hjärtlös idiot om man tycker att det är helt i sin ordning att djur skall behöva leva och dö under sådana förhållanden för att man ska få känna lite ”lyx”.

  7. Pälsbärare verkar inte förstå något så simpelt som grundläggande marknadsekonomi.
  Jag vet inte hur många gånger jag har läst eller hört folk säga ”men vadå, djuret är ju redan dött. Det vore ju bara synd att ingen köper pälsen då när den finns i butiken”. Det hela handlar ju om att du som konsument skapar en större marknad för päls när du väljer att köpa ett plagg med päls på, ju större efterfrågan från konsumenter desto mer djur tvingas lida för att företagen skall kunna tillgodose det ”behov” som uppstår. Om alla skulle sluta köpa päls från och med idag skulle marknaden med andra ord dö ut av sig själv.

  8. Pälsförespråkare försöker rättfärdiga djurplågeriet päls innebär med att det finns ”viktigare” problem runtom i världen att ta itu med och att djur inte har något egentligt värde.
  De menar att vi ska lösa problemen för ”vår egen ras” innan vi kan börja göra något för vår övriga omvärld. Jag ser dock inte hur arbete mot till exempel fattigdom kan vara oförenligt med att arbeta för att djur skall få leva under bättre villkor. Och dessutom, vem eller vilka skall bestämma vilka problem som är viktigare än andra? Vi alla har ju olika subjektiva uppfattningar om vad som är viktigt och inte, så enighet på det området kommer därför knappast att kunna uppnås. Många tycker dessutom att man inte kan tillmäta djur något som helst värde. Jag menar dock att oavsett om djur har ett värde eller ej kan vi självklart inte behandla dem hur som helst. Till exempel värderar jag mina vänner högre än en mink i en pälsdjursfarm, men detta innebär ju inte att mina skyldigheter upphör vid mina vänner.

  Jag anser att det är först när man har ordentlig kunskap om hur djuren behandlas och industrin fungerar som man kan ta ställning till pälsanvändandet. Kan man, trots det ovan anförda, med gott samvete bära päls – fine! Det är upp till var och en att ta ställning till frågan och jag respekterar andras åsikter likaväl som jag förväntar mig att mina egna respekteras. Men blunda inte för det som sker, det är nämligen sådana dumma konsumenter som den här vedervärdiga industrin tjänar pengar på. Bli medveten om det oerhörda lidandet som ligger bakom och tänk lite längre än vad näsan räcker!

  Det finns oerhört mycket lidande inom alla branscher som rör skönhet, mode och mat, och det ena rättfärdigar inte det andra. Som konsumenter har vi en oerhört stor makt, genom att visa att vi inte vill ha djurtestat smink eller kött från djur som har fått leva under miserabla förhållanden kan vi tillsammans åstadkomma en FÖRÄNDRING. Tillgång och efterfrågan, ni vet. Vi borde reflektera betydligt mer över vår konsumtion och hur våra kläder och mat har producerats än vad vi gör i dagsläget. Börja ifrågasätta, ta reda på hur olika företag hanterar djur, miljö och människofrågor. Att inte köpa pälsplagg är för mig dessutom en logisk början i kampen för djurs rättigheter. Vi vet att dessa djur far riktigt, riktigt illa, de flesta butiker har inte en aning om varifrån pälsen faktiskt kommer, och det finns fuskpäls idag som ser äkta ut. Med detta sagt ser jag ingen som helst anledning till att under rådande förhållanden köpa plagg med äkta päls på.

  • Rebecca

   Det bästa jag läst på länge !
   Dina argument är kunniga och välgrundade vilket behövs för att kunna möta och påverka omvärlden. Såg precis filmen Earthlings (kan starkt rekommenderas till någon som tvivlar på djurplågeriet) om hur människan på olika vis utnyttjar djuren för våra egna behov, ofta på ett mycket plågsamt och tortyrliknande sätt. Fick mig att vilja kräkas på hela mänskligheten. Men ditt inlägg speglar att det finns hopp om inge insikt hos de flesta. I vilket fall, mycket bra inlägg ! 🙂

 • ellinor

  jag håller med till en viss gräns,men därför jag är imot äkta päls är just hur dom tar pälsen dom flår levande djur och det är riktigt plågeri för mig medans djur som slaktas får en kula i huvudet dom lider inte som dom som får sin päls borta lever fortfarande när dom gör det!

 • LINA

  jaf äter inte kött.. men dock har jag ju duntäcke och dunjacka och så.. men jag tänker att om alla gör ngt så är ju det bra. Jag har iaf valt kort kött för jag inte gillar massproduktionen. men ah, det är ju dubbelmoral i det mesta..

 • chabo

  ”Förut var det riktigt jobbigt. Jag klarade inte av tanken på att sitta bland med andra människor och trycka i mig mat och nej fy. Allt som har med det att göra. Det var ett så fruktansvärt jobbigt moment. Jag drog mig för att äta över huvudtaget. ”

  Läs om hur jag kommit ifrån allt det jobbiga med mat. Och om vad jag är tacksam för.
  Och lämna en kommentar om vad ni är tacksamma för!

  http://endepression.blogspot.com

 • Cath

  Jag är emot att minkfarmare tränger ihop två-fyra minkar i en liten plåtbur utan möjlighet att kunna vara ute och leka överhuvudtaget. Jag är emot att grisbönder låter grisarna stå inne i betongboxar utan möjlighet att böka runt i jorden.
  Jag är emot kor som fraktas i lastbilar i en sång mängd att de bryter benen, Jag är emot hönor som är ”frigående inomhus” när det innebär att de står 15 hönor på 1kvm stor yta med svampskador på fötterna.

  Jag äter kött, men försöker hålla det till närproducerat ekologiskt kött. Aldrig scan. Jag köper enbart ägg från bondgårdar där hönsen är frigående UTOMHUS.
  Jag skulle aldrig bära en minkpäls eftersom ekologiska minkfarmar inte existerar.
  Jag skulle aldrig köpa en mössa med blårävsboll, eftersom jag sett hur de har det i farmarna.

  Djur är inte mode. Jag tycker heller inte att djur är enbart mat, de existerar inte för oss, vi existerar tack vare dem och är därför skyldiga att se till att de behandlas rätt. Vilket man itne gör när man köper en minkpäls, en rävboa eller en mössa med en pälsboll på, enabart för mode.
  Man behöver inte päls för att hålla sig varm längre, så det är inget argument.

  Den dagen odlat kött slår igenom, är dagen då jag slutar med ”riktigt” kött helt. Men till dess så gör jag mitt bästa för att se till att köttet som finns i mitt hem inte kommer från en skadad, stressad ko eller en kyckling som aldrig sett dagens ljus.
  Och jo, jag har försökt sluta äta kött, flera gånger. En dag hoppas jag att jag lyckas stå emot min svaga natur.

 • Ji

  Dummaste jag läst. Djur äter djur, det är så naturen är byggd, jag förstår inte hur en hel rävsvans på luvan skulle vara värmande? Dessutom har vi livsviktig näring i kött som vi – framförallt barnen behöver få i sig för att växa och må bra, dessutom, ingen gick i stora pälsjackor för 5 år sen, så det är enbart mode,inte för att vara varm

 • erik

  Varför skriver du och andra som fjortisar om saker ni inte har någon aning om ? Det finns en anledning till varför det inte är ”okej” att ha päls på sig… För dem plågas ihjäl! Ska visa dig en film på hur det går till så kanske du ändrar dig!

 • Emelie Wahlström

  Tänker aldrig mer läsa din blogg nu, hoppas att du och alla du tycker om blir flådda när ni lever och uppätna.

 • elina

  det är ju skullnad på att döda djur för att få föda.En att PLÅGA djur för att få päls som sedan små horungar ska gå runt i.Det finns ju vanliga jakor osv som gör att man slipper frysa!

 • Emma

  Det som dem flesta är mot är inte pälsen i sig utan hur själva industrin ser ut.

  I Kina görs de flesta pälsarna och där är våldet gentemot djuren brutalt. Det finns inte heller några lagar kring det hela utan allting sköts väldigt vårdslöst och många av djuren får lida en lång tid innan dem dör. Sedan kan jag anse att både pälsar och kött produceras i ett alldeles för stort antal. Men sen är ju människan girig och vill ha tillgång till mer än vad som behövs osv…

  Jag är emot pälsindustrin, det finns pälsar idag och låt pälsar vara något exklusivt som det finns ett mindre antal av, tanken är ju att det ska vara en lyxprodukt. Sedan anser jag inte att man måste vara vegetarian om man är emot päls, industrierna ser väldigt olika ut och köttindustrin är mer kontrollerad av lagar. Där har du skillnaden.

 • t

  Så jävla efterblivna ni är. Skillnaden mellan pälsdjur och köttdjur är att pälsdjur lever ett skitliv i trång bur medan majoriteten av alla köttdjur har ett bra liv och betar fritt (förutom de som lever i helt odrägliga förhållanden). När pälsdjuren ska flås så görs detta medan de fortfarande LEVER för att pälsen ska bli ”finare” och man ser hur de lider och hur jävla ont de har. Köttdjur slaktas och detta görs relativt smärtfritt och snabbt. Dessutom, om vi klarar oss utan kött – VARFÖR I HELVETE BEHÖVER VI DÅ PÄLS? När det idag är 2011 och det finns väldigt bra teknologi som kan värma oss människor bra mycket bättre än päls, som t.ex. microfiber eller GoreTex. Blir så jävla less på er bloggare och övriga som har samma åsikt. Borde ju läsa på lite innan man yttrar sig tycker jag. Så less på den här urmjölkade debatten. Tycker du är jävligt rolig också, quorn… Qourn är ju det som gör värst skada, gör människor väldigt sjuka eftersom det odlas i stora tankar och möglar. Allting är skadligt, bara att inse det och hålla käften. Finns INGET som är bra här i världen.

 • hanna ♥

  CHECKA IN MIN BLOGG –> HAANNNNNA.BLOGG.SE

 • Anonym

  1. All pels i verden blandes, dvs at en pelsjakke du kjøper like så godt kan komme fra rever som er flådd levende i Kina. Du har ingen garanti for at pelsen du kjøper er svensk. Du har en garanti på hvor kjøttet du kjøper kommer fra, og for at dyrene har hatt det nogenlunde okey.
  2. Man behøver faktisk mat for å overleve. Du behøver IKKE pels for å overleve, da det finnes så utrolig mange andre alternativer for å holde seg varm.
  3. Å drepe hverandre for å få mat, det er en del av naturen. Sånn som at en løve dreper en antilope for å få mat. Det er derimot IKKE en del av naturen å drepe hverandre for å ta den andres pels – for å se ”snygg” ut.
  4. Kuer, sauer osv har i flere århundre vært i fangeskap, og har ikke samme behov som en rev eller en mink for å ha stor plass og kunne løpe rundt osv..
  5. Som redan nevnt ovenfor, du kan kjøpe ØKOLOGISKE matvarer, som vil si at kyllingen eller svinekjøttet du kjøper faktisk har levd under bedre levevillkår enn ikke-økologisk kjøtt. Du kan IKKE velge å kjøpe en pelsjakke fra en viss pelsfarm, hvor forholdene kanskje er noe bedre enn i Kina.

  At dere dumme og egoistiske bloggere fortsetter å drite dere ut forundrer meg ikke. Og at dere i det hele tatt kan gå rundt i et dyrelik og tro at dere ser fine ut, er bare helt sprøtt. Du har gått helt over styr, og jeg undrer virkelig hvordan det skal gå med deg i framtiden. Pornostjerne? Eskortejente? Jobb i butikken til faren din resten av livet? (Kan virkelig IKKE tenke meg at det er noen andre enn faren din som kunne ha ansatt deg.) Lykke til i livet ditt!!! 🙂

 • Sofia Henriksson

  Men herregud det är hur man gör det! Det är helt normalt och naturligt om man dödar djuret på ett mänskligt sett, så inte djuret lider. Men en undersökning i USA så MISSHANDLADES DJUREN till döds 80 procent av djuren pga av mat och kläder.

  Såklart som fan man får äta kött och pära päls om inte djuret lider, men tyvärr så gör många av djuren det idag och det är INTE normalt och INTE mänskligt.

 • k

  Skillnaden är att pälsindustrin flår djur levande. Det är ditt fel att en stackars räv får växa upp i en liten bur tills hon är gammal nog att få sin hud avsliten från hennes levande kropp.

 • Linn

  Det finns andra alternativ att hålla sig varm år 2011. Att pälsen flås på djuren levande är inte okej och om du tänker efter så kanske det är lite skillnad mellan dina jämförelser?

 • Britta

  Om vi inte hade massor av kor i sverige skulle inte markerna betas och massor av örter och växter skulle dö ut. Och vem vill ha kor om man inte tjänar pengar på dem..? För att odla behöver man gödsla och vad ska man gödsla med om man inte har gödsel. Kor lever ett bra liv och tas vara på. Pälsdjur föds upp i burar och allt utom deras päls är bara helt bortkastade resurser. Läs på lite för guds skull..!

 • hanna

  djuren flås inte levande era jävla idioter, läs på lite era dumma stadsbor.

 • Emelie Wahlström

  Jag tänker aldrig mer läsa din blogg nu, jag hoppas att du och alla du bryr dig om blir flådda levande.

 • J

  Paow paow paow…

  Man dreper ett dyr for å spise det, og det er ok, for det er for å overleve. Det gjør dyrene mot hverandre også. Ja, selvfølgelig vi MÅ ikke spise kjøtt som du sier. Det beste hadde vell vært å spist villkjøtt f.eks hjort, elg osv. for de lever jo i skogen og har hatt ett godt liv før de må dø. Istedenfor å spise en gris som bor i en bås og aldri sett dagslys. Men å drepe ett dyr for å se bra ut? Girl please. Du sier det er for å være varm, men vi mennesker har laget mye annet vi kan bruke for å være varm, så spar oss alle sammen for den der 🙂
  Å drepe ett dyr for pelsen er ikke okei Paulina! Jeg synes du er en så sterk person og synes det er bra du har dine egne meninger, men at du bruker pels og argumenterer så dårlig har jeg ikke respekt for! Om man skal bruke pels, kan man spise dyret også, for å få brukt dyret mest mulig siden den skal dø. Men man spiser ikke mink og rever? Man torturerer dyret til døden og river av pelsen på den mens den lever. Og når man har tatt pelsen, slenger man dyret og kaster det! Synes du det er okei Paow? Tenk litt før du skriver, du er ett forbilde for mange og du ‘reklamerer’ for at pelsindustrien er bra! Og de som gjør slike ting tjener mere penger på det! Hilsen Norsk jente.

 • Amanda

  Jag tycker du har en poäng där Paow!

  Puss!

 • usa-mamman

  Haller med pa satt o vis. Men kott och aggindustrin ar lite mer snall mot djuren an sattet pals ”odlas’ pa. tror inte det ar sjalva palsen folk irriterar sig pa utan sattet den rivs av djuret, fortarande vid liv, uppvaxt i tranga burar i bitter kyla sa palsen blir extra tjock.

  Men han har ratt i lite dock och man ska respektera folks asikter.

 • rosa

  jävla idiot säger jag bara.

 • Rita

  Jag skulle kunna skriva en hel roman om hur det går till för att få pälsen som alla är så emot. Här där jag bor sitter man i skogen timma ut och timma in för att skjuta dom djuren som ska användas till päls. Djuret är dött när man plockar bort pälsen och inget annat. Det är samma sak som alla skinväskor eller skinsoffor ni har hemma, inte sliter dom av huden från kon när den lever, utan djuren är döda. Det är iallafall så det går till här på landet där jag bor, och det är ju trottsallt här i skogarna djuren lever eller hur? Så fattar inte varför man ska hålla på och klaga.

 • Fanny

  Du e ju dum i huvet.. idiot

  svar: Så det var det bästa argument du hade?

 • Bettan

  Det var det dummaste jag läst på länge! Det är en ENORM skillnad på köttindustrin och pälsindustrin. LÄS PÅ ERA JÄVLA ÜBERKORKADE bloggare!!! Hur jävla nollad får man vara när man öser ur sig åsikter om all jävla skit man kan hitta på.

 • pauii

  Ni som bär päls,för att ni tror ni är snygga och flashiga i det menar att det är samma sak som att äta kött? JA vi ska äta kött,men man ska köpa ekologiskt så man vet att djuren haft ett bättre liv innan. Skulle alla bli vegetarianer så skulle jorden svämma över med alla djur. Men att dra på sig en päls,när man VET vilket jävla helvete djuren fått utstå inte bara under hela sitt liv utan att också bli flådda levande,för att kunna strosa runt i sin dyra päls och leka rikemansunge…fyfan för er säger jag. Hoppas ni inte kallar er själva djurvänner,för det är ni inte!

  Från en som är en riktig djurvän /äter eko,använder inte dunjackor,duntäcken mm.m.m.m.m.

 • ToveEvensen

  Hej alla sötnosar! 🙂
  kolla in min blogg när jag sjunger, fkommentera och följ mig via bloglovin! 🙂
  Jag kommer då göra detsamma!
  Säg bara till när ni följer mig, så följer jag er också! 🙂
  PUSS!

 • Confessions of a Shopaholic Julkalender

  låt folk bära vad de vill liksom 🙂 päls är fint.

  Delta gärna i min julkalender. Ny lucka öppen 🙂 http://vicktoriamurawska.blogspot.com/search/label/julkalender SPA-lampor 🙂

 • Sofia

  Herregud! Jättepinsamt. Stoooor skillnad lilla vän, stor skillnad!

 • malin

  word!!
  kommentera gärna och följ min blogg på http://esbjornson.blogg.se
  kommentera gärna och följ min blogg på http://esbjornson.blogg.se
  kommentera gärna och följ min blogg på http://esbjornson.blogg.se

 • Sofia

  Korkat. Vi behöver mat för att överleva (Djur har dötat andra djur i århundraden för kött. Det ligger i vår natur. ), vi behöver inte en räv/mink på axlarna! Onödigt mycket djurplågeri för att idioter vill vara ”fina”.

 • SE

  Kolla peachy.se för strumpor som visar personlighet!

 • mj mkl,m

  helt seriöst så suger din blogg nu för tiden

 • Fanny

  Hur många idag i Sverige har ett genuint behov av att bära päls?
  Inte många, ellerhur?

 • celina

  skillnaden är att dom djur som dödas för pälsens skull, dödas på ett grymmare sätt. Man flår dom levande för att pälsen inte ska skadas. Medans när man gör mat dödas dom fort..

 • Anna.S

  Mmmm men nu äter man ju inte mink,räv etc kött så att bara använda det för skönhet/värme känns ju lite efterblivet. Du har en hjärna använd din egen istället brukar bli bäst så.

 • ellinor

  Behöver nog inte säga mycket mer än att vi äter varken räv, varg, iller eller tvättbjörn för att bara ta några exempel. och eftersom vi inte äter köttet så slängs dem bara iväg när man tagit skönheten och livet ur dem. Ko, gris, kalv och oxe som vi äter gör vi istället skinnkläder av.

 • Anna T

  När man dödar ett djur är det mord, vare sig det är för mat eller päls.
  Det är inte ofta man får ett djur som levt ett lyckligt liv serverat på tallriken, om man inte bor på bondgård i norrland kanske och själv slaktar.
  Utan det är inte okej för att ” De dödas med en kula” utan de lever i något som kan liknas med lägren från andra världskriget. Typ som om människor skulle bo 50 pers eller mer i en etta och bland avföring och döda djur.

  Päls är dock extra fuktansvärt, där lever de inte bara ihop på trånga utrymmen utan pälsen SLITS av medan de lever och de får självdö. Människor som tycker att det är okej får mig att skämmas för att själv vara människa, så jävla äckligt.

 • Frida

  Skillnaden är hur djuren blir lever och blir behandlade.

 • cassie

  Ehhh… vad jag vet så är varken köttbullar eller korv gjort på varken räv eller mink det är ju inget ko skinn du går omkring i right?

 • Ksenia

  Håller helt med. Det är verkligen dubbelmoral att först påstå vara för djurens rättigheter och vara emot päls, och sen käka köttbullar till middag.
  Grym blogg! 🙂

 • emma

  tycker han har rätt…men skulle aldrig ha på mig en jacka av päls…skulle kännas lite mysko enligt mig 🙂

 • hanna

  Många av kommentarerna till detta inlägg är helt missvisande. Pälsen slits inte av levande djur, i Kina kanske eller något annat land kanske, men absolut inte i nordiska länder. Minkarna och rävarna dödas först med gas eller el, så de lever alltså inte när de flås.

 • Therese

  Tycker det är intressant med människor som inte är insatta i ämnet men som ändå skall försöka föra argument. Det Dennis har skrivit finner jag som insatt i päl- och köttindustrin ingen som helst logik i. Det är skrattretande och bara korkat. Både päls, dun och köttindustrin är fruktansvärd men samtidigt glömmer alla bort alla de produkter som djurtestas? Djurförsök är något som många inte tänker på men som är ett mycket dolt problem med mycket djurplågeri. För att ni överhuvudtaget skall föra diskussioner kring kött/päls eller vad det nu än må vara så sätt er in i alla ämnen innan ni börjar diskutera OCH kom med konkret fakta istället för smörja.

  Vore kul om ni faktiskt kollade upp lite fakta, filmer, statistik etc innan ni tycker och tänker hej vilt.

  Kram

 • Johanna - 17 från Tomelilla

  ”hanna skriver:
  2011-12-04 kl. 16:54

  djuren flås inte levande era jävla idioter, läs på lite era dumma stadsbor.”

  Det är DU som borde läsa på mer. Djuren flås visst levandes, din oallmänbildade blåsta brudjävel.

 • Sandra Nillper

  mmmjoo.. han har ju delvis rätt. Det kan ses som dubbelmoral, men hade han varit smart så skulle han tagit reda på lite fakta innan jag skrev något sånt. Jag håller just nu på med en text i plugget där jag skriver om just pälsindustrin. Jag kan ju börja med att säga att djur som går till päls blir mer illa behandlade än de djur som går till mat. Det är för att kött blir ”godare” när djuren mår bra, men päls blir det ingen direkt skillnad på så därför kan man lika gärna slänga in 2-3 st minkar i en bur som inte är större än en tidning.. För det första får djuren sitta instängda på det sättet hela sina liv, för det andra får deleva riktigt korta liv. En mink får leva 6 månader ungefär. För det tredje händer det ofta att djuren inte dödas innan de skär bort skinnet och pälsen från dom, detta händer inte i sverige utan i typ kina och asien men däremot köper vi hur mycket päls som helst därifrån.. Det är inte bara att döda ett djur för ”sin egen skull”, det är att plåga ett djur, en varelse, ett litet liv från när de föds, till när de dör! DÄRFÖR ÄR DET MER FEL ATT BÄRA PÄLS ÄN ATT ÄTA KÖTT! DÄRFÖR ÄR NI PUCKADE SOM BÄR EN ANNAN VARELSES SKINN!!!!!!!!

 • Hedda

  jag håller med! fast jag äter ju faktiskt inte kött (:

 • hanna

  jag behöver inte läsa på, jag vet. i regionen jag bor i finns det många pälsfarmare, min mamma har jobbat på pälsfarm så jo, jag vet nog hur det går till. djuren flås inte levande, iallafall inte i Finland och jag tror att Sverige har samma lagstiftning. de flås däremot direkt efter att de avlivats.
  Jag är absolut inte för pälsnäring, men jag tål inte när sånhär propaganda sprids. rätt ska vara rätt, vet man inte hur det ligger till kan man vara tyst.

 • Cicci

  Håller med, tillexempel kossor många har sånna ”fällar” i sitt hur för att de är snyggt man äter ju kossor om man endå har dödat kossan kan man ju ta pälsen istället för att bara slänga bort den.

 • å

  I ärlighetens namn så har jag inte läst en enda av ovanstående kommentarer, så det här kanske har blivit sagt 14 gånger tidigare MEN det som jag kan tänka mig att folk är emot är: 1. Faktumet att VISSA, inte alla, pälsfarmare flår sina djur levande, vilket är brutalt och enligt mig oförsvarbart. 2. Faktumet att vissa av dessa djur enbart föds upp för sin päls, man slänger alltså bort största delen av kroppen, vilket egentligen är slöseri. Folk hade kanske tänkt annorlunda om man använde allt? Ingen aning. 3. Faktumet att man faktiskt kan göra sig halvkänd genom att skrika högst och värst i den här debatten. Är man bara tillräckligt provocerande kan man skapa sig ett namn, om än hatat, och på så sätt få sina femton minuter i rampljuset. Och är det inte väldigt många av oss små människor som skulle vilja bli liiitelite kända?

 • Camilla

  Folk har verkligen för mycket dubbelmoral i detta land! Tycker din åsikt är helt rätt och folk borde faktiskt läsa på mer! Rävar flås inte levande, iaf inte i sverige, så om ni ska se till att vara ”rättvis” köp svensk päls! Jag vet hur detta går till då min egen far flår och bereder rävskinn från Norrbotten och säljer tex ner till Stockholm. Och de rävarna är DÖDA före de flås, skjutna av lokala jägare. Fortsätt att vara dig själv Paow och för de åsikter du står upp för! Verkligen bra!

  Kolla in min blogg förresten! =)

 • Natta

  Hej fina du!
  Spana gärna in min nystartade blogg där du kan läåsa om lite allt möjligt men framförallt om hälsa, mode, mitt liv, musik och givetvis eftertraktade skönhetstips! 🙂
  Give it a try, kansker fastnar du!
  ENJOY

 • å

  Och innan ni hoppar på mig: NEJ jag menar inte att de stora bloggarna utnyttjar debatten för att bli lite större. De har istället nästan en skyldighet att diskutera det eftersom deras läsare kräver det, vad vet jag? Menade att andra, små bloggar, kan använda det som ett pr-trick. INTE de stora bloggarna.

 • Caroline

  Tävling på bloggen! Skynda er att anmäla det är ont om tid! 😀

 • Emma

  Jag hade hållt med, om det hade varit så, ett dött djur är dött. Men det är inte så utan djuret är levande när man drar av pälsen. Man hade kunnat jämnföra de två sakerna om djuren hade dödats först!

 • Anonym

  fast vi kan ju hålla oss varma utan päls…?

 • hej

  ser du virkelig ingen forskjell mellom drepe for mat og drepe for ”mote”? då må jeg si at du er virkelig dum …

 • Rebecka

  Hoppas det är okej, att tycka det är sjukt onödigt och dumt att man fortfarande inte kommit längre än stenålderstänk. ”snyggt, skönt, varmt och klimatsmart” Hur kan det vara snyggt att bära ett dött liv? Hur kan det vara skönt att känna att man dödat någon? Är det stenåldern, där det ända värmande man kunde ha på sig var päls, har vi inte kommit längre? Klimatsmart, in my ass!

  Jag respekterar folk som äter kött, det är så människan är van att göra. Man klarar sig grymt bra utan kött, men det finns tyvärr inte så mycket som ersätter kött, eller inte så mkt som folk vill acceptera. Men hur mycket, och länge har det inte funnits material att göra vinterkläder av, som ersätter päls?

  Hoppas som sagt att det är okej att jag uttrycker detta.
  Själv har jag vart vegetarian sedan jag var 12(helt självvalt), bär aldrig läder, skinn, mocka mm, och sover hellre utan om jag blir erbjuden duntäcke/kudde hos en kompis. Själv ser jag lika mycket värde på människor och djur. Galenskap? Det är bara mitt sätt att se på individer.

  Hoppas jag är kvalificerad att uttrycka mina åsikter!

 • Suzanne

  altså dessa fjorrebloggar! så korkade att man bara vill ta hand om dom. någon borde verkligen upplysa dom om kravmärkt och ekologiskt kött/ägg/mejeriprodukter. men gulligt att man kan vara så oallmänbildad:)

 • emma

  håller med. asså allt med vegitarian osvosv.. att äta kött är livets cirkel. djur äter djur, människor äter djur. allt för att överleva, och en del djur äter ju till och med människor om dom får chansen hah! djur dör endå. sen är de ens egna val om man vill äta det. men jag får inte ångest, för somsagt. det är livets cirkel.

 • Linda

  Jag håller med hanna, jag vet inte heller varifrån alla får att djuren flås levande….
  Väl skrivet paow…

 • Elina

  Hejsan!
  skulle inte du kunna lägga ut några bilder på snygga nyårs klänningar och namn på lite sidor där man kan köpa allt

 • Ida

  Päls är oetiskt. Tycker det är riktigt kul att de kasta färg på din jacka 🙂

 • Djurvän

  Pälsindustrin är djurplågeri precis som flera andra säger. Jag är djur vän och skulle inte sätta på mig sånt skit du har.. päls på djur, inte människor. Inte nog med att flera djur misshandlas tvingas de också att leva i förfärliga förhållanden. Små burar med galler som de tvingas stå på.. föratt de inte ska tvingas stå i eget skit?? dessutom ser du inte bra ut i pälsen, lessen.

 • Elvira

  Jag är vegan, bär inte päls, läder eller mocka, använder aldrig någonsin djurtestat smink eller andra djurtestade produkter. Jag klarar mig hur bra som helst. Ni som bär päls, äter kött o.s.v. är egoistiska och dumma i huvudet. Ni borde skämmas.

 • Anna

  Haha Dennis, ”Whats the difference” heter det! 😉 Annars skitbra skrivet. Håller med! Och ni som säger ”Bra skrivet Paow”… Det är Dennis M som skrivit det!

  Vi behöver värme för att överleva. Vi behöver mat för att överleva. INGEN skillnad. BRA DÄR DENNIS!

 • Sofie

  Spelar ju ingen roll att folk lägger in vettiga kommentarer, det är ju det urblåsta inläggen av alla dessa idiotbloggare som folk läser.
  Största skillnaden för mig är att när pälsen från minken är tagen så lämnas djuret bara att dö. Och päls fyller inte något syfte längre förutom just mode. Kor, grisar och höns föder människor VI BEHÖVER MAT (dock inte så mycket kött som vi konsumerar idag och de borde ha bättre förhållanden generellt, men går inte att jamföra med päls) och vi tar vara på hela djuret, päls och kött. Den dagen en modebloggare bär kopäls, eller när blondinbella serverar minkfilé på sina flådiga fester så kan ni komma med era argument. men IDAG är det stor skillnad på kött- och pälsindustrin

 • Anna

  Jag tycker att om man dödar ett djur för köttet så kan man ta tillvara på pälsen MEN att döda enbart för pälsen tycker jag är fel. Det finns varma kläder ändå som man kan använda.

 • Sanna

  Kör hårt tjejen och bry dig inte om vad andra tycker!
  Vill också säga att din blogg är så j*vla bra, du är verkligen inspererande!! Kram

 • Stephanie aminoff

  F U C K I N G W O R D D E N N I S ! ! !

  Alla ni som kommenterar skit om att man tar pälsen från levande djur, ni har förmodligen en dunjacka? eller har haft? JÄÄÄÄÄVLA DJURPLÅGARE NI ÄR, SERIÖST HUR KAN NI LEVA MED ER SJÄLVA?!?!!??! Dem plockar fjädrar från levande gäss, ni använder nog vanligt smink vilket är testat på djur men det har ni inte en aning om med tanke på att ni inte ser det då?! HAHAHAH, ja jävlar vilka pantade människor!

 • Tindra

  men snälla du! när djur slaktas för mat så skjuts de och dör inom någon sekund, när man ist vill åt deras päls så FLÅS DE LEVANDE! vilket är värre än mord, eller vad skulle du själv föredra?

  svar: Men har du sett hur djuren lever innan slakt? Tror du att det är gröna ängar? Haha..

 • Alexandra

  Jag förstår vad du menar. Men när djur flås levande och sedan blir kastade i en hög på varandra för att sedan dö av smärta, det är inte okej. Det är så päls tillverkas. Med ett knivsnitt i nacken för att sedan få huden inkl pälsen avsliten i ett naffs

 • till hanna och alla andra

  dessutom plågas djuren bara av att vara instängda i de minimala burarna som ger de panik och äter på varandra.

  Och ang pälsindustrin i Finland så kan ni ju kolla in detta klipp om ni tror att det går så fint till där, (ett av världens länder som exporterar mest päls.)

 • Moa

  Du är sjukt lik nanne grönwall haha !!

  Kiss and hug

  -checka min blogg !!

 • SS

  ÄVEN OM JAG OGILLAR DENNIS M, så håller ja faktiskt med

 • louise hannu - foto, bild & dagbok

  Jag tycker att det är både fel att äta kött och använda päls/skinnjackor men alla gör som dom vill. Jag är också en sådan som äter kött men jag äter så lite som möjligt av det och tar hellre grönsaker med någon veggiegryta än köttbullar. Jag har aldrig heller haft en päls eller skinnjacka, inga sådana skor heller.
  En grej jag inte tycker om är att göra päls av rävar eller minkar. Sådana djur som man inte äter. Visst går det bra med älg, just för att man äter ju för fan upp hjärtat också. Inget går till spillo där, vilket jag tycker är okej. Dock är det ju jävligt synd om renen.
  Jag vet inte riktigt vad man kan kalla mig. Jag är emot pälsar, äter kött då och då, tycker det är okej att äta vissa djur men sättet som många gårdar behandlar djuren på gör mig illamående. Jag klarar inte av att tänka på hur höns blir behandlade, att kycklingar blir matade med ett preparat som gör dom större på snabbare tid, vilket orsakar att deras ben inte hinner med och gör att dom lider. Sådant är djurplågeri. Men att ha en farm med en massa djur och ta hand om dom väldigt ordentligt och gör att djuren mår bra, sedan slaktar dom är mer okej än att misshandla dom.
  Det finns sjuka jävlar som går omkring med människohudar och dom sätter man i fängelse. Detta är ungefär lika sjukt men ingen märker det just för att det har hållit på sedan människans födsel.

  Jag är dubbelmoral, det är jag. Men jag är mer djurvän så jag skulle aldrig sätta på mig en jacka som är gjord utav dun, päls eller skinn. Men jag kan äta kött. Det är sjukt…

 • sanna

  Läs på innan ni försöker ursäkta er med pinsamheter!!
  Pälsindustrin ÄR inte detsamma som köttindustrin!
  FATTAR NI INTE DET!!??
  Kemikalierna som används för syntetmaterial är inte värre än allt annat skit vi är skyldiga till (ni åker väl också både bil, buss, flyg, handlar smink, frukt, parfym, använder tandborstar, plastpåsar, tops, glasspinnar, tamponger, kondomer och så fucking vidare)
  Att äta kött eller använda päls och äkta skinn är bara för att tillfredsställa oss, inte för att hålla oss vid liv.

  Sen kan ni dravla på om vad som är sant, riktigt eller moraliskt korrekt.
  Dumma lilla flicka.

 • sandra

  klimatmart? det krävs 15ggr mer energi att göra äkta päls än fakepäls… stora avfall av kväve och fosfor förekommer oxå!!! LÄS PÅ INNAN 🙂

 • ida

  hejhejhejhej 😀 kolla in min blogg alla :D:D:D::D

 • yjghjmgj

  skillnaden är att minkar är utrotningshotade och fridlysta

 • felicia

  ”Whats the different?” Hahah först och främst heter det ”what’s the difference”. Sen är det stor skillnad, TYCKER JA, att äta kött och att bära päls.

  Du bär pälsen bara för att det är ”snyggt”.
  Du äter kött för det innehåller proteiner, mineraler, zink osv som kroppen behöver. Visst behöver kroppen värme också men FÖR HELVETE.. det finns vanliga jackor och varmare kläder också.

  Är iaf helt emot päls för tycker det är djurmisshandel och bara fåfängt och egoistiskt.

 • nathalie björklund

  Tjena, mitt namn är nathalie, jag har bloggat i flera år, dock itne på en jag bloggar på nu, dock har jag bloggat på den bloggen i mera än ett år. Jag bloggar varje dag (klart man ahr dåliga dagar också då). Jag är 16år bor i gävle. Bloggar om mitt liv, har 16 riktiga syskon & ja, lev livet som om det vore din sista dag 😀 !!
  Min blogg http://sprayer.blogg.se

 • madelein

  håller med helt! använder inte päls dock. men äter kött

 • E

  Det är ju inte alls sak! Kött är en del av människans överlevnad. Det har päls också varit för väldigt länge sedan. Men nu finns det alternativ till pälsen, vi kan bära kläder i andra material. Så säg inte att kött och päls är samma sak. Kor och grisar lever under mycket bättre omständigheter än t.ex minkar.

 • Sara

  Tycker du ska sprida den här videon på din blogg

  Går massa tröstgrupper osv, runt på hela facebook för stackars Jonah Mowry…

 • my

  håller verkligen me!
  riktigt smart skrivet av honom..

 • Rebecka

  Hej Paow! jag vet inte om du läser dina kommentarer men snälla snälla snälla, kan du titta på denna video och dela den med dina läsare?
  denna fick mig och dom flesta av mina vänner att börja gråta. Vi är helt KNÄCKTA efter att ha sett detta.
  Det är helt sjukt hemskt… snälla dela det. Så folk kanske börjar inse hur jävla mycket skit man tar in när man väl får den. Hur dåligt man mår.
  SNÄLLA PAOW, TITTA PÅ DEN. kan lova att du kommer få en klump i magen efter eller något sånt. För detta är… Fan inte okej! säger ba stackars grabben. och att vi ska ta hand om varandra… stötta istället för att klanka ner. Jag är 11 år men vet vad vad rätt och fel är. Detta är definitivt INTE rätt.

  tack.

 • Johanna Hult

  Idag är det sista dagen man kan rösta. Så rösta på mig (Johanna) till årets Lucia i Nacka forum. Tack på förhand!
  KlICKA PÅ NÅGON AV LÄNKARNA FÖR ATT RÖSTA! 🙂
  http://www.facebook.com/NackaForum?sk=app_307242162627141
  http://www.nackaforum.se/W/do/centre/events

 • Jennie

  Jag tycker inte alls att han är intelligent, snarare tvärtom! Det var ett så dumt påstående och det finns ingen anledning att anmärka på det mer.

 • malou

  Först och främst så är en jämförelse mellan köttindustrin och pälsindustrin helt idiotisk. det är LÅNGT ifrån samma sak. svar NEJ vi behöver inte slakta djur för att få värme. det finns naturliga material som fleece, bommull osv som värmer utan att döda djur enbart för pälsen. så sluta snacka om att ni gör det för ”värmens skull”. face it, ni gör det för att ni tycker det är snyggt, mode osvosv.
  Pälsindustrin är djurplågeri och att ni stödjer djurplågeri är för mig helt oförståeligt.
  Visst, förekommer djurplågeri i köttbranchen med men det finns ekologiska alternativ. man ska defenitivt inte stödja företag som behandlar djur illa för kött och det gör jag inte heller. det är lika illa.
  Men människan behöver kött, vi är skapta så. och nej vi kan inte överleva på korn eller tabletter det är inte HÄLSOSAMT. Ät kött som kommer från bra förhållanden. Don’t mess with mother nature. ett samhälle utan kött och jakt skulle inte funka. det skulle rubba allt. jorden skapades som den gjorde av en anledning. why fight it?
  så jämför inte detttaaaa . snälla det är idiotiskt om ni inte vet vad ni snackar om, så säg inget!

 • Elin

  Eh de var det dummaste jag någonsin hört :S Tyckte han var jävligt blåst när han skrev de. å du är ännu mera blåst som tycker att han skriver de bra XD

 • camilla

  Ja sen kan vi ju addera till skor.. Vem äger inte ett par läderskor, eller skärp för den delen?! Och väskor. Det gäller att vara konsekvent om man ska tas på allvar.

 • Anja

  Jag kan inte säga att jag tycker att det varken är fel att äta kött eller bära päls så länge man vet att djuret nått bra innan det blivit dödat och att det faktiskt blivit dödat innan de tar bort pälsen på dem.
  Det är ju faktiskt så att päls är något människor använt för att hålla sig varma länge med, men förr dödade man djuret innan man tog hand om pälsen. Nu ska de tydligen vara så att pälsen blir finare om den tas från djuret innan de dött och då handlar de väll inte om att hålla sig varm när man köper en sån pälsjacka utan för att den är fin? Jag tycker att det är hemskt fel att djuren dödas för vår fåfänga men handlar det som sagt bara om att hålla sig varm och att man då inte bryr sig om att pälsen inte riktigt blev lika fin bara för att djuret dödats innan man tagit vara på pälsen så tycker jag inte att det är hemskare än att äta kött.
  Jag har från att jag var 14 år fram till i somras då jag var 18 (alltså lite drygt fyra år) varit vegetarian men kände att min kropp inte fick tillräckligt med protein då jag tränar väldigt mycket så jag valde att börja äta kött men äter då helst kött från gården min pappa bor på. Då vet jag att djuren haft ett bra liv innan de snabbt och utan att de hunnit fatta vad som händer avlivats innan de blir mat.

  Slutsammanfattning: Att bära päls eller äta kött är inte fel enligt mig så länge djuret haft ett bra liv och avlivats fort och så smärtfritt som möjligt.

 • LESS PÅ DETTA!

  Jag sa det till dennis och jag säger det till dig. Att döda djur för kött eller päls är inte hemskt, MEN hur djuren behandlas innan slakt i vissa länder är hemskt. Vi behöver kämpa för en bättre pälsindustri där djuren behandlas värdigt, inte bråka om vad som är rätt och fel! Jag använder päls och kommer fortsätta med det, så gör det du med men använd rätt päls!
  Använd vintagepäls i första hand!
  Bojkotta asiatisk päls! (dom misshandlar djuren i princip)
  Använd inte päls från utrotningshotade djur!
  Hoppas du håller med, för då kanske vi en vacker dag slipper bråka om päls eller inte päls. 🙂

 • ...

  By the way, hur gick det med din pälsjacka som attackerades? Har du fått bort färgen eller är den totalt förstörd? Synd isåfall för den är riktigt fin, tycker det är rezpektlöst att förstöra andras egendom på det sättet.

 • daniela

  Brev till första kärleken, fast han vet inte riktigt om det 🙂

  Brev till första kärleken, fast han vet inte riktigt om det 🙂

  Brev till första kärleken, fast han vet inte riktigt om det 🙂

  Brev till första kärleken, fast han vet inte riktigt om det 🙂

  Brev till första kärleken, fast han vet inte riktigt om det 🙂

  Brev till första kärleken, fast han vet inte riktigt om det 🙂

 • Cecilia

  Jag hoppas du kommer läsa det här nu.
  Jag är inte direkt någon djur älskare och jag äter kött. Men du kanske inte har sätt videorna om vad minkar och andra djur går igenom. När vi äter kött plågas inte djuren utan dem dör nästan direkt, och mellan tiden när de lever så har dem det bra i en trivsam miljö. Vi behöver visst kött det är bra för oss, och det är inte heller lidsamt för djuren att vi äter kött.

  Men en pälsjacka? Klädesplagg, för att du ska se rik ut, för att folk ska se upp till dig, för att du tycker folk är töntiga om dem har oäkta päls. Lyssna själv de är små tjejproblem.

  Minkarna sitter i en liten bur. När de blir dödade sliter de av pälsen när de lever för att pälsen ska bli tjockare, sedan lider dem till döds.
  Ser du ingen skillnad på det hela.
  Hoppas bara att du växer upp och blir mognare. Jag är 16 år och fattar redan att det är fel. Snälla stumpan kom över fjortisperioden 🙂

 • Anonym

  DET HÄR E FAN DET MEST IDIOTISKA JAG LÄST NÅGONSIN fyfan pantade bögjävel

 • marie

  Hur många syftningsfel och stavfel hittar du själv i din blogg? Du tappar trovärdighet direkt. Patetiskt att du likställer generell köttproduktion med oetiskt tillverkad päls. Säkert stödjer du också bärandet av blårävsmössan. Googla det, idiot.

 • Amanda

  Rubriken ”det smartaste jag läst på länge” säger ju allt! Jag betvivlar inte att det här är det mest smarta paow har läst på länge. Det berättar bara hur oerhört oallmänbildad tjejen är!

 • Kissemjaoooo

  Amanda: Precis det jag tänkte !
  Paow läser. Gillar, men använder inte sin lilla ärthjärma till att tänka.

 • Emelie

  du kanske borde kolla på denna videon så får du se hur dom egentligen har det…
  http://www.sveketmotminkarna.se/

 • sandra

  För det första så dödas inte djuren vi äter med en kula i huvudet, utan de skär upp halsen och låter djuret förblöda efter de har tex dunkat ett vasst föremål i huvudet på djuret så de ska bli bedövat.
  Och har ni inte sett minkfilmerna?
  Att bära päls är hemskt, att äta kött och också hemskt.
  Jag gör inget utav det, och är väldigt noga med mina produkter, att de inte ska vara testade på djur, eller komma från djur.
  Över 80 miljoner olika djur slaktas VARJE ÅR i svenska slakterier.
  Det är ganska mycket om ni frågar mig.

 • caroline

  Paulina därför att det är respektlöst. Att gå runt att visa upp ens förra päls för alla är diskriminerande och hemskt. Tänk om någon skulle gå runt med ditt ansikte bara för att det var lite varmare.Vi människor behöver inte äkta päls för att få den värme vi behöver. Så som du sa att vi människor inte behöver kött. Men skillnaden är att vi gör det vi behöver kött för att vara friska, men vi behöver inte gå runt med deras päls. Det är bara förnedrande mot de djur som en gång levt…

 • Paow....du måste bara läsa detta.

  Hej, nu vet jag inte om du kollar dina kommentarer. Men om du nu går igenom den, snälla vill du lägga ut den här Youtube filmen :http://www.youtube.com/watch?v=TdkNn3Ei-Lg&feature=share

  Det är en pojke som är mobbad…och visar upp sina armar och berättar att han ”är bättre” än mobbarna och kmr inte ta livet av sig!!!

  Snälla Paow, du måste bara se den…den är verkligen rörande :/

 • Ina

  Ni förstår ju inte skillnaden på att döda för kött och för att döda för päls. HERREGUD BLIR SÅ SJUKT ARG!!!!
  Vi måste ha kött för att överleva, de ligger naturligt i värt system skapat av jorden själv. De är inte bara människor som äter kött, de är andra rovdjur också. MEN PÄLS behöver vi inte för att överleva, de ligger inte i vårt naturliga levnads system. 15% av alla djurarter är utrotningshotade. VÅR VÄRLD DÖR SNART OCH VAD SKA NI HA PÄLSEN TILL DÅ? att äta kött är livsnödvändigt. De är ett ekosystem som jorden naturligt räknat ut, men jorden räknade inte med att 5 miljoner djur skulle dö varje år för folk ”behövde” päls. Tänk om 2 gånger innan ni yttrar er!

 • gabrielle

  @Anja.
  Tycker som dig faktiskt!
  Jag älskar djur, skulle aldrig kunna döda en fluga ens.
  Har alltid haft djur omkring mig.

  Men jag äter kött.
  Men skulle aldrig kunna köpa en pälsjacka.
  Men som sagt. Det är fel och äta kött också om djuren har blivit behandlade illa.

  Det jag vill säga är att jag är imot djurmisshandel och tortyr.
  Men sen kan jag även tycka att det är lite egoistiskt att bära päls även om man VET att djuret haft det bra innan. För tycker nog ändå inte att det är helt ok att bära päls bara för att djuret har haft det bra innan. Det handlar ju bara om fåfänga. Tycker inte att man ska ha på sig ett djur, utan djuret äter man i så fall. Inte ha på sig ara för att vara snygg eller varm? Känns tragiskt att ett djur ska behöva dö pga att DU ska vara snygg eller varm.

  Äta bör man annars dör man. Men pälsen, den kan man skippa. Finns så mkt andra jackor. Sen den där JÄVLA mössan med pälsbollen som dom flesta bloggare har som kommer från NK. Är det för att hålla en varm Dennis? Där har du fåfängan!
  MEN!, tycker det är helt ok att bära päls om djuret mått bra och om man även äter köttet, utan inte bara dödar djuret för pälsen!

  /Gabrielle

 • emmabajz

  det kan vara så att mina tankar kring pälsindustrin påverkas av att jag tycker att päls, fake eller icke, är groteskt jävla fult att bära. men att jag äter gris, kyckling och fisk ibland tycker jag inte har ett jävla piss att göra med att man föder upp minkar bara för att skala av deras päls som man skalar av en jävla banan, och sedan slänga dem på varandra i en hög. och en oskyldig räv, kom igen, varför vill man linda in sig i ett djurs skinn och päls liksom. jag kan förstå att man gjorde det för en herrans massa år sedan då det inte fanns tillgång till annan värme på vintern, men vafaaaaaaaan. och att ni skulle ha svindyr päls på er ”för att det är varmt” tror jag inte på alls.

  och för övrigt så går det inte ens att jämföra grisätande med minkbärande, till exempel. jag blir bara irriterad på det. visst kan jag just nu tycka att ni är totalt ointelligenta som har den åsikten ni har för att jag älskar söta djur och tycker dem borde dö av naturliga skäl, och inte för att tillfredsställa stroppiga överklassjävlar liksom. men alla tycker ju olika så, what to do.

 • Anonym

  djur i norden behandlas bäst i världen, före ni stadsbor säger ngt upplev det själv, sitt inte och se massor av filmer på nätet ”såhär har alla djur det”, och jag vet att alla djur inte lever i goda förhållanden, men tro för fan inte att allt är som det framstås på nätet. så dom som inte har sett en farm med egna ögon,vilket jag gissar inte så många har gjort, tkr jag borde göra det, vem har sagt att det är hälsosamt att bo i staden med massa avgaser? landet för fan, fresh air (y)
  päls har alltid människan haft, när människan började äta kött tog tillväxten av människan fart, såå fundera lite till 🙂
  jonää hela världen blir veganer, det löser ju alla problem. om hela världen tänkte som dessa galningar vore inte världen mycket,haha
  och i naturen förekommer ju aaapsolut inte ”djurmisshandel” heller, djur skadar varandra också om inte ngn har kommit på den tanken? så om ngn ser att djur strider med varandra på en film på nätet kanske ni ska tänka på att det också är så i naturen? det finns en rangordning överallt! människan fungerar på precis samma sätt! tro på kött- och pälsindustrin säger jag bara 😉
  så om ni så är emot allting, kan jag lova att det finns inte många produkter på denna jorden som är 110% naturligt, tänk på det fjortisar när ni shoppar på h&m och använder kläder som småbarn har sytt, preciis samma sak, och i det fallet kommer nog människan först.
  kortfattat: jag tror helt till 110% på päls- och köttindustrin, jag vet att det förekommer brutal misshandel av djur, men då pratar jag mest om typ kina, och ni som inte har sett djuruppfödning eller liknande med egna ögon ska inte ta modell av andra som inte vet ngnting, såå hoppas ngn med liten hjärna fick en lite större nu va 😉 bara för att det står ekologiskt på paketet, hur vet man att det är ekologiskt, blir ni kanske glada eftersom djuret växt upp glatt? det är nog mest vad som står på förpackningen som ni går efter.
  so go with your pälsbollar och pälsar, ät kött, var människa!

 • ToveEvensen

  Alltså ursäkta mig!
  Men vem fan bryr sig? 🙂

  Ni ska ju inte bli sura på varandra bara för att ni tycker olika? :S
  Hur jobbigt hade det inte varit om alla tyckte lika? 🙂
  Jag själv tycker personligen att…HAHA, jag bryr mig inte ett piss om detta.
  Jag äter kött, jag önskar mig ett duntäcke.
  Men det finns folk som är jätte mycket emot päls och hela skiten, men då får dom faktiskt vara det, utan att någon ska bry sig! 🙂
  Alla har sin egen åsikt om saken! 🙂
  Jag var bara tvungen till att kommentera detta, för jag tycker att ni är patetiska som ens orkar bli sura för att någon tycker si och så! Det är sjukt! 🙂
  Väx upp med er! 🙂

  Kolla gärna in min blogg, HÖHÖ!
  Dem är nog ganska intressant för er tror jag! 😉
  Puss!

 • Emelie

  Hoppas ingen av er som skriver handlar på hm? Vart kommer f
  Dessa billiga kläder ifrån? Barnarbete? Vissa kläder som är dränkta i kemkialiker och sen tvättar vi dessa? Vattnet renas tyvärr inte alltid. Detta med att levande djur flås, tyvärr inte minken. De lever inte heller trångt, alla som föder upp mink har vissa krav från politikerna som måste hållas och ett av dem är burmått. När minken flås så är den redan död. Håller med paows till fullt pricka.

  Sen att minkfarmare och deras familjer blir mord hotade för vad dom jobbar med, det är väl oxå rätt för dom vill bara djuren väl

 • green peace

  Skillnaden mellan kött och päls är att vi faktiskt behöver köttet. Vi överlever utan, visst det gör vi, men våra kroppar behöver ändå proteinet. Qorn kan inte ersätta det helt. Dessutom de flesta ekologiskt kött, djur som går på stora marker ¨året om men dessvärre slaktas sedan, men då har dem iaf levt ett bra liv innan. Pälsdjur lever däremot i trånga burar med pinnar genom huvudena och dör sedan en smärtsammare död. Jag hoppas du läser på nästa gång du ska uttala dig, för du verkar ju inte ha någon respekt för djuren alls. Djur äter djur, människan är ett rovdjur och äter också djur. Men att du behöver päls för att vara varm, njaa.. Inte direkt. Det finns hundratusentals med jackor utan päls eller dun som är minst lika varma.

  svar: fast MAN kan ju överleva utan 😉

 • Mimmi

  Du kan inte välja ekologiskt när det kommer till din päls. Och som de flesta skriver, livet för pälsdjuren är odrägligt. Du kan vara varm i syntet också, funkar riktigt bra. Precis som man klarar sig på vegetarisk kost. Det är din fåfänga som får dig att välja päls.

 • K

  dock behöver man kött… annars tillkommer ingen protein till kroppens muskler och då förfaller kroppen … Klyftig pingla

 • Anonym

  Det är folk som du o alla andra som inte har koll på hur er ”kära” päls blir till, som gör världen till en hemsk jävla plats!! Mordisk blir jag när folk inte bryr sig om djur för fem öre! ÄCKLIGT! O som sagt skillnad på köttindustrin o pälsindutrin! Alltså ni skriver bloggar som ungdomar/barn läser o ser upp till! Skriv då ngt vettigt/sant istl för skit så kanske ni kan hjälpa till att göra världen bättre istl för tvärtom!

 • Isabella

  Bläää bitterfittor alla är!! -.- Alltså vem bryr sig??????? Om folk vill gå runt i äkta päls så FÅR DE GÖRA DET!?! Jag går runt i äkta päls och jag bryr mig inte ett skiiiiiiit om vad folk tycker o tänker. Jag är ingen djurvän ändå så.. ^^ Alla får klä sig hur fan man vill… fuck alla som påstår annat!

 • Isabella

  btw ville bara kommentera ett inlägg ovanför: ” djur i norden behandlas bäst i världen” ?

  lol!! haha lilla vännen har du sett hur grisarna i Sverige behandlas eller? fucking pajas.

 • Anonym

  isabella: har du varit i ett svinhus? till skillnad från dig har jag, du ska veta att kraven uppfylls till en jvligt stor procent, tror du inte vet ngnting, du sitter och ser men upplever inte själv.

 • Anonym

  isabella:vill fråga en sak, hur vet du hur grisarna behandlas, vad har du sett?

 • Anna

  Penn & Teller – hycklare PETA

 • Louise

  Undrar lite lätt om de som är emot päls också är emot hallal-slakt? Det är lika mycket plågeri som att skinflås, om inte värre.

 • Elina

  Låt människor få använda päls om de vill det, låt folk få tycka vad fan de vill!
  Förstår inte hur folk kan lägga ner så mycket tid på att hata, ”vad synd om djuren, de blir slaktade, de tar av pälsen av levande djur osv”
  Hela världen blir vegetarianer, icke pälsade & djuren blir för många och vi allihopa blir apor eller hippies!
  Alla djur är inte levande när de drar av pälsen… Alla djur lever inte i små burar och dödas med massa kemikalier..
  Dock finns det sådant skit, fast det blir inte bättre med att skriva massvis med hatkommentarer på hennes blogg för att hon tycker en viss sak..

  TAKE A F*CKIN’ CHILLPILL!

 • ee

  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .
  Ni som säger att djuren inte flås levande? Detta är hur det går till i tex kina (där den mesta av all ”svensk” päls komemr ifrån)

  .

 • Lina

  Det var nog det dummaste jag läst på länge, du är en fullblodsegoist med noll sympati för djuren som lider. Men så går det väl när man supit och knarkat upp varenda hjärncell som du har gjort.

 • ..

  Kunde inte sagt det bättre själv. Men att ta av pälsen när dom ät levande är hemskt. Jag har en päls från Italien och jag hoppas den är gjord på ett annat sätt än asiaternas sätt. Men dock finns de många många djur som plågas innan slakt till mat så ni kan inte säga det är olika.

 • Natali

  Ja lr hur, orka demonstrera MOT pälsindustrin när man har sådan dubbelmoral. Antingen avstår man från ALLT animaliskt eller så håller man käften.

 • Elina

  DIN JÄVLA IDIOT!
  Hur kan du ens tycka bra om dig själv? Du är en sjuk människa. Jag önskar innerligt att du får hjälp med dina jävla fel! Du går runt och bär på ett dött djur? ÄR DU HELT JÄVLA STÖRD ELLER?!?!?!
  Jag blir så jävla ledsen när jag ser sånt här. Förstår verkligen inte hur du tänker. Och om jag ska vara helt ärligt så skulle jag fan inte bry mig om nån dödade dig för ditt jävla hår tillexempel? Du måste må riktigt dåligt…och det hoppas jag att du gör också!
  Jag sökte faktiskt på ”djurplågeri päls” på google och så kom du upp. Och om jag ska vara helt ärlig så vet ja inte ens vem du är. Och det är jag så jävla glad för!
  Fattar inte ens varför jag la ner tid på och skriva det här. Men blev så jävla arg!
  Hoppas du fattar va fan du håller på med ditt jävla ego!
  Och ful va du också!

  Svar: 🙂

 • Johan

  Illa författade debattinlägg blir endast underhållning.
  ”…förfallen frukt…”. Dagens bästa.

 • rosa

  paow. du är en subba. det märkte man nu. JÄVLAHORUNGE

 • My

  Jag tycker det är skillnad på slakt och att döda ett djur för pälsens skull. Äter man ekologist kött är ju det från ett djur som levt ett lyckligt liv och slaktats på ett bra sett utan att plågas, sen ingår det i naturen att vi och djuren äter kött därimot ingår det inte att vi ska göra jackor eller mössor av varanndra…

 • Mirana

  Jag hade vart emot att äta kött om det var så att dom skar bort köttbitarna från levande djur precis som dom sliter bort pälsen från de stackars djuren när dom lever.
  OCH när du köper kött, se bara till att du köper rätt kött så vet du att djuren har haft ett bra liv och fått en snabb smärtfri död. Kallas Ekologiskt! (hört talas om det?) -.-‘
  Svenskt ekologiskt kött! Inget djurplågeri i det!
  Hatar att ni som bär päls leker smarta och jämnför det med kött -.-‘ så jävla stor skillnad om man handlar rätt.

  SÅ om det fanns garanti på att pälsen man köpte kom från ett djur som levt bra och dött bra så hade jag absolut inte varit emot det. Men eftersomatt det inte finns en sådan garanti i pälsindustrin som det finns i köttindustrin så är jag emot päls.

  Ja fuskpäls är miljöfarligt, borde inte heller användas.

 • emmy

  Jag äter kött, men är emot pälsindustrin. Varför döda när det finns ett annat alternativ? Människor som bär päls är enligt min åsikt väldigt fåfänga som inte tvekar till att sponsra en sjuk industri för att själva bli snygga. Om man skulle göra likadant mot männsikor som man gör mot djuren: herregud vilken uppståndelse det skulle bli. Då skulle det sättas stopp för direkt, och människorna som höll i denna industri skulle få livstids fängelse.
  Men när det gäller att tortera och mörda djur är det helt plötligt okej?
  Vi människor är kanske mer uttvecklade än de andra djuren, men vi är ändå alla bara djur. Och det vi människor gör mot andra levande varelser är sjukt. Det gör oss till de vidrigaste varelserna som finns (enligt mig)
  Och sedan: människor är köttätare. Vi är i grund och botten köttätare. Och visst är det bra att det finns vegetarianer som inte äter kött. För köttindustrin kan också vara väldigt grotesk och hemsk mot djuren. Men till skillnad från pälsen, så behöver vi äta kött för att växa och utvecklas ordentligt (om man inte vill äta massor av vitaminer och tillskott och sådant) Man kan förresten också äta egologiskt kött. Då kommer det från djur som har haft det bra i livet.

  Varför mörda när man kan låta bli? Hellre rädda vissa, än att låta alla dö.

  ”Whoever saves one life, saves the world entire”

 • Lovisa

  du kan ju inte på allvar tro att de som kastat röd färg på din päls även är köttätare.
  och blir förbannad på folk i kommentarsfältet: ekologiskt kött har INGENTING att göra med levnadsförållanden eller hur slakten går till, det handlar om att FODRET är ekologiskt. borde fan ha djurrättsundervisning i skolan.

 • Evelina

  Tycker det är pinsamt att läsa din blogg när man ser hur j*vla lite du vet om ett ämne som du sedan tar upp och är för.
  Hade du sett hur djuren har det så tror jag att du hade valt att slänga pälsarna, lr jag hoppas iaf.
  Jag håller med ” just sayin ” på varje punkt.

  Päls är mord och djurplågeri. Och jag tycker det är vidrigt att folk väljer att använda de för att dom tycker det är snyggt. Och att dom sedan väljer att säga att det är för att få värme!? Det är ju det dummaste jag hört i hela mitt liv.

  Det här va sista gången jag läste din blogg!

  / En stolt vegeterian och icke dun ägande tjej.

  Svar: Du kanske skulle läsa på lite. Mord kan det aldrig vara om ett djur dödas. Mord är det när människor med berått mod dödar andra människor. Sluta tramsa.

 • Olivia

  Själv tycker jag såhär: Visst djuren inom köttindustrin har det också väldigt hemskt och dom kan också utsättas för hemska saker. Men vi behöver köttet för att överleva, alla människor kan inte leva som vegetarianer. Vi är uppbyggda för att kunna äta kött (inte tillexempel bröd och andra vete produkter), vi behöver köttets proteiner. Alla människor kan inte heller bli vegetarianer på grund av att dom kanske har vissa allergier som gör så att dom inte kan äta den vegetarianska maten.
  Men vi behöver faktiskt inte pälsen, varken som jackor, mössor, vantar m.m. Det finns andra material kläder som vi kan använda. Och vad jag vet så lever dom här djuren plågsamt ända tills slutet. Dom lever i trånga burar, blir flådda vid medvetande. Det är fruktansvärt. Jag har inte sagt att pälsindustrin är värre än köttindustrin. Men köttet är något vi verkligen behöver men vi har inget behov av att använda päls. Och det här med att dom andra kläderna är miljöfarliga, alltså det kan även den äkta pälsen vara. Till exempel så flår dom katter och hundar, färgar pälsen (med farliga kemikalier) och ger ut det som något annat djur som t.ex kanin.
  Gör som ni vill men detta är min åsikt.

 • ida

  Väldigt många okloka kommentarer i fältet här. Det är absolut okej att ha en egen åsikt, men för att vara med i en sådan här diskussion måste man vara insatt i ämnet. och det är väldigt tydligt att de flesta som har kommenterat detta inlägg inte är insatta i pälsindustrin. DJUR FLÅS INTE LEVANDE I SVERIGE! De är absolut döda innan de flås, de gasas ihjäl. Vad andra länder gör är väldigt svårt för oss att verkligen påverka, en stor industri som inte skulle påverkas av att sveriges rätt få antal pälsbärare slutar köpa päls.
  så snälla, alla som har fällt dumma kommentarer om att djuren flås levande, besök en minkfarm innan ni öppnar käften!!!

 • Hanna

  Då är nog du IDA den dummaste av dem alla!
  Päls som finns att köpa i affärer kommer oftast inte från sverige, ditt as.
  Sen tycker jag att det är sjukt onödigt att ta upp den här diskussionen då det är tydligt att det finns många elaka och okunniga människor som besöker den här sidan? Jag förstår inte hur man kan stödja att döda djur, vilken anledning man än nu har?! Då är man inte psykiskt långt ifrån att tycka det är okej med folkmord.. bara det inte berör oss här i sverige, right?
  Om nu vest hollywood har förbjudit handel av päls så kan väll vi följa det goda exemplet? Förstår inte det svåra med det? Det är endast ett klädesplagg? Är ni verkligen så utseendefixerade att ni inte klarar er utan päls?

 • Christina 18 GBG

  Jag är inte ens emot päls på det sättet utan tycker bara det är synd hur djuren behandlas i allmänhet och främst när det handlar om att föda upp dom för att sen lyncha dom levande. Och vadå hålla värmen? HAHAHAHAH det var ta mig fan det mest patetiska och idiotiska jag läst på länge! Äh skitsamma blir bara mer irriterad ju mer jag skriver om det, hur man man komma med sånna korkade argumenat och vara stolt över det och tro att man har en poäng? ASSÅ HAHAHA fyfaaaan vad löjligt!! Jag är inte ens emot päls, jag använder äkta päls men inte fan stödjer jag sånna skitargument för det! Erkänn bara att päls är så snyggt att man rentav skiter i djurens lidande? SHIT

 • Frida Måhl

  Jag är inte speciellt insatt. Inte mer än hur det ser ut i sverige, Jag bor på gotland och här säljs det vääääldigt mycket lamm-skinn och fårpälsar och jag kan med säkerhet säga att ingen flår sina djur levande eftersom det är olagligt? Min familj födde upp köttdjur förut och ang. ”gröna ängar” så snackar du skit Paow.

 • evelina

  alltså, jag vet inte ens vad jag ska säga. riktig päls är varmare än fejkpäls? nja, inte direkt. det är inte värmande över huvud taget utan är bara till för människans fåfänga. och en sak till, dömda att vara? det var nog det dummaste jag någonsin hört i hela mitt liv. Inget djur är dömt till något, vi behöver absolut inte ha ihjäl så många djur som vi verkligen har. Vi vet alla att vi kan överleva utan en massa kött och att det även är farligt att äta för mycket kött. och detta med päls? jo, på stenåldern använde dom päls just för att det var det enda dom visste. Nu vet människan så mycket mer och bättre än att dra päls ifrån djuren levande just för att människan vill ”se bra ut” och vara trendig. patetiskt i mina ögon.

 • Lollo

  Till alla dom som tycker man ska slänga sin päls… Har inte då det stackars djuret lidit i onödan? Jag menar, då kom det ju ändå inte till någon nytta.

 • Jonna

  Det smartaste du läst på länge? Det hoppas jag verkligen inte att det var!
  Jag är själv vegetarian och har varit det sedan jag var 9 år gammal av egen fri vilja. Jag anser att folk som vill äta kött, får göra det, man man behöver inte överdriva – vilket många tyvärr gör.

  Och päls är inte nödvändigt i Sverige. Vi dör inte av kölden om vi inte bär päls. En person som lever på Grönland har ett annat behov av päls. Och ett djur som slaktas för mat, där används i princip hela djuret. En ko slaktas, man använder skinnet till allt från möbler till kläder och köttet används till mat. Men när det gäller pälsdjur? Vem i Sverige äter t.ex. mink, räv eller liknande? Och vem skulle vilja äta kött från ett djur som levt under så pass hemska förhållanden? Det skulle inte smaka gott! Och visst har människan alltid burit päls? Men från första början var pälsen livsviktig för människan. Man fångade djuet ute i naturen, där den fått ha ett liv och man använde vartenda liten sena från djuret. Så går det inte till idag?
  Och idag får man inte enligt lag sälja sminkprodukter eller liknande som testats på djur inom EU. (sedan 2009 om någon hade fått för sig att läsa på innan man skriver korkade påståenden)
  Päls är snyggt och varmt. Men till vilket pris? Utrotningshotade djur får ett ännu värre kritiskt läge, det är mord och det är absolut inte nödvändigt!

 • Charlie

  PAOW PÅ DEM! HÅLLER MED DIG TILL 100% folk vet inte hur farligt fusk päls är! Riktig päls är sjukt snyggt och varmt. PAOW 4 President! förstår inte på mig dem som kastar färg dem är verkligen dumma i huvudet!

 • Anonym

  Ni som säger att djur inte flås levande i Sverige pga lagen? Vem fan bryr sig om lagen när man kan bli rik?
  Och jag är en väldigt påläst vegan btw, så jag vet vad jag pratar om. Och jag tycker att vi människor borde försöka bry oss lite mer om miljön och våra djur, och sluta att strunta i konsekvenserna om vi vill ha barnbarn.
  Och tror du inte att äkta päls inte är behandlat i kemikalier förresten Paulina?

  Svar: Du får ju tro vad du vill, men vad vinner man på flå ett djur levande om i stälelt för dött tror du? Vegan, ja, kanske du är, men påläst är du inte. Så klart kemikalier används vid produktion av päls, men det följer säkerligen också svenska regler.

 • Matilda

  Råkade trilla in här och blev lite intresserad. Studerar Etologi och djurskydd, så jag är lite insatt i ämnet.

  Skillnaden mellan pälsproduktion och produktion av mat är ganska stor. Exempelvis minkar föds upp endast för pälsens skull, en anledning till varför jag aldrig skulle ta på mig en minkpäls. (Jag tycker dock heller inte att det vore rätt att bara släppa ut djuren i naturen som vissa djurrättsaktivister gör. Minkarna överlever inte i det vilda.)

  Vid köttproduktionen tas biprodukterna till vara. Grisskinn blir skinnjackor. Kohudar blir mattor. Bara för att nämna några exempel. Därför är jag inte emot att skinn från dessa djur. Jag äger själv en skinnjacka av grisskinn, och på golvet hemma ligger en kohud.

  Visst, i vissa fall används pälsindustrins biprodukter också, t.ex. till mat åt andra djur, olja mm. Men det är ju fortfarande pälsen som är huvudprodukten, och att föda upp djur för att vi ska hålla oss varma känns rent ut sagt dumt. Det finns massor av syntetiska material som värmer bra, och som inte är dåliga för naturen. Fleecetröjor tillverkas av återvunnen plast.

  Tack för mig.

 • Mrs G

  Hej
  Jag skrev själv ett inlägg om det som jag tycker är dubbelmoral i den här frågan.
  Varför det tex är helt ok att äta hur mycket kött som helst utan att det ifrågasätts osv, medan det är helt förkastligt att bära päls.
  Samtliga av de här djuren föds upp av människan i rent egoistiskt syfte, för att tillgodose vår behov.
  Ni kan läsa inlägget här och många kloka kommentarer från mina läsare.
  http://wp.me/p1uIV8-21d

  Mrs G

 • Anonym

  Fniss, som anonym säger ovan: ”jag är minsann påläst, så jag vet vad jag pratar om” Oj? Självklart tar jag dig vid ditt ord, o du stora anonyma orakel över internet.

  Moralisera över erat pälsbärande hur ni vill, men att det skulle vara klimatsmart är rent av felaktigt. Den mesta pälsen kommer från upp uppfödda djur. 85% av världens odlingar går till djurfoder, alltså om alla skulle sluta med kött, läder och päls skulle vi få 7 gånger så mycket grönsaker att äta. Dessa grönsaker odlas med konstgödsel skapat av råolja och är våran största bov till kväveutsläpp i luften. Detta utsläpp skulle minska med minst 50% om vi slutade med kött, päls och läder.

 • louise

  vet du hur man dödar djuren för att få päls, exempel blåvargarna som folk vill ha päls av sätts en elektron i svanesen och en i nosen sedan chockas dem till döds för att pälsen ska stå upp på dett fint sätt.
  Anser du att det är rätt?

 • Erica

  Päls är inte klimatsmart. All slags djuruppfödning räknas som miljöfarlig verksamhet. Sen kan alla göra något för att djuren ska ha det bättre. Äter man kött kan man ju iaf skippa pälsen.Varför skulle det vara okej att bära päls bara för att andra djur far illa?

 • Louise

  Om de som nu är så emot päls kläder osv, varför då förstöra dem då har ju djuret dött absolut helt i onödan det det förstörs och inte längre kan användas

 • Något att tänka på kanske?

  Tycker det är extremt sorgligt att djuren ska få lida för att vi själva ska få känna oss fina. Hur skulle det vara om djuren inte bara skulle vara djur? Hur skulle det vara om det om de hade talan i de hela? Hur skulle det vara om allting skulle vara omsvängt? Att vi människor skulle vara hjälplösa, svaga och det enda värde vi hade skulle vara vårt skinn och kött?

  Vi tar för givet att gris och ko är mat. Att mink är päls. Att katt och hund är sällskapsdjur. Varför klassificerar vi djur, när vi själva inte tycker om att bli klassificerade?

 • Jonna

  Vet om om en sak PAOW!
  jo Kina flår HUNDAR och KATTER levande sedan färgar dom pälsen och behandlar den, sen märker dom om den tillhörande något annat djur.
  sen impoterar vi i sverige det. 80% av pälsen vi ser i butikerna kommer från kina.

  så tror du att du har en räv på din jacka så kan du aldrig veta det.
  kan lika gärna vara en hund.

  du kan kolla videos på detta om du inte tror mig.

  härmed slutar jag läsa din blogg.

  Svar: Valet är ju ditt, men jag har aldrig ägt, och kommer aldrig äga, en päls från Kina…

 • Jonna

  det kan du ju aldrig veta? vi i sverige impoterar 80% av pälsen som säljs i våra butiker och vi impoterar mängder av päls från kina och butikerna är ofta ovetande om var pälsen kommer ifrån.
  och att dom märker om katt och hund päls tillhörande ett annat djur så kan du aldrig vara 100 % säker vad det är för djur du bär på din päls.

  det är bara ren och skör fakta.
  så det kanske är en söt hund som du går runt med.
  det kan du inte veta, för så svinig är pälsindustrin.

 • tk

  Det var det dummaste jag läst. Här är en liten inblick i pälsindustrin:

  http://features.peta.org/ChineseFurFarms/

 • Emelie

  Ni använder inte päls för värme, ni använder det för att det är snyggt & mode. Och det känns fel att ta pälsen på djur för att snobbiga 15-25 åringar vill se rika ut.

  Sen är det lite mer absurt och sinnessjukt att klä sig med djur, än att äta kött från djur. Tycker då jag iallafall. Men jag tycker inte man ska äta kött heller egentligen, men det är ju bra för kroppen och det hade funnits så jäkla lite mat i världen om vi inte hade ätit kött.

 • Eywa

  Hejsan Paow!

  Egentligen så bryr jag mig inte alls om att du bär päls och så vidare, det är upp till var och en att bestämma! Dessutom så förstår jag verkligen att du tycker det är snyggt, klimatsmart och så vidare 🙂 Men jag skulle vilja be dig att göra något viktigt. Det handlar om en slags livskunskap – något som vi alla bör tänka på… Jag önskar verkligen att du tar dig tid och går in på länken som jag tänker skicka till dig… du kan iallafall tänka på det? Du är ju en framstående/känd person som lätt kan påverka andra människor. Du kan liksom förändra världen, mer eller mindre. Du kan göra världen till en bättre plats för både djur och människor. Du kan fullborda dig själv som människa.

  http://www.earthlings.com/
  Snälla, ta dig tid och se filmen som förövrigt är gratis att se…

  / Mvh Eywa.

 • Ronja

  Håller helt klart med! Päls och kött och dun är ändå mord. Och det är ganska hypocritical att folk är emot det ena men ändå använder/äter det andra. Om man är helt emot borde man ju inte använda ngt som har ngt med djur att göra?
  Visst tycker jag päls ser snyggt ut, ibland. Men jag använder nog hällre fuskpäls i så fall, fast vill inte använda så mkt, för jo det förstör ju naturen det med, men det gör ju alla produkter som görs i fabriker! Så i genomsnitt, WE ARE FUCKED AND CANT USE ANYTHING.

 • GlasKLART!

  Äntligen få man höra mer och mer om det här! Håller 120% med Dennis om allt. Love deadanimals!!

 • becca

  du r så jäävla efterbliven vet du va? kött är föda visst e det hämskt men vi meniskor behöver protein men vi är behöver inte pälsen från en mink som levt i en trång bur tillsamans med flera andra minkar utan mat så att dom är tvungna att äta både andra och sej sjäv o sedan flås dom levade för att sjuka personer som du ska kunna se snygga ut! Sätt på dej andra ordentliga kläder o du behöver inte få röd färg skvätt på dej din tröga unge! dessutom kan väll inte en liten boll på mösan eller sen rävsvans på väskan etc. värma dej? o fattiga medelklassa är inte avudsjuka! dom är äcklade av personder som dej. dom bryr sej om djur fattar ni väll! Hur kan du gå runt i stan med en död kanin på ddej? usch jag tånker alldrig mer läsa din blogg. Till och med kissie är emot päls.

  • Emmie

   Jag äger 4 rävsvansar, helt mink skinn och ett helt rävskinn, vet du varför de inte är hemskt? För att det finns något som kallas ”cruelty free” päls, min päls kommer från redan naturligt döda djur, dom har bara tagit vara på det vackra hos dom redan döda djuren 🙂 så innan du judgar ALLA med päls, så tänk lite, du vet väl inte vart eller hur dom köpt det? Fattar att du är emot pälsfarmerna, jag med, men att gå runt o känna hat är bara dåligt för dig själv 😉 tycker alla skulle lära sig om just päls som inget djur behövde dö för, då skulle det inte finnas sånt här hat eller djurplågeri, just saying..

 • Karro

  Jag antar att inlägget ovan var för att skapa debatt för det var väldigt osympatiskt och ogenomtänkt skrivet. Självklart är mord alltid mord, vare sig det är för päls eller mat. Det är allas ansvar att tänka efter var maten och kläderna kommer från. Vill man äta kött kan man kanske åtminstone köpa ekologiskt där djur djuren haft det lite bättre, men vem har hört talas om pälsdjursfarmar där djuren får gå utomhus till exempel? Istället lever de i minimala burar och dödas på olika hemska sätt, ibland flås de levande, känns det ok för er pälsbärare? Nej, läs på lite, mitt tips är att se djurrättsalliansen.se, de har bra info!/Karro

 • Emmie

  Eller så kan man väl bara köpa päls som är ”ethical” och eco friendly? Jag köper päls från redan döda djur, så djuret dog inte för pälsen utan dom tar bara vara på allt..också okej med jakt, där man ofta tar vara på heela djuret, plus att det är bättre för djuret att ha växt upp i naturen och fått leva, sen plötsligt dö utan att märka nått, det är bättre för dom! Och jag är starkt emot pälsindustrierna/farmerna.. köper mitt från traffik döda,jagade eller naturligt döda 🙂 finns många som säljer sånt på typ, etsy t.ex som vill göra världen liite bättre i allafall..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *