Rädda skolpoliserna!

Okej, nu får det vara nog med dumheterna! Som en blixt från klar himmel har man från Stockholmspolisen bestämt att lägga ned utbildningen av skolpoliser…

Hur dumma beslut får man ta? Måste finnas någon som ska visa sig duktig och spara pengar någonstans nu tror jag.

Enligt TV4 så har det inte skett en enda allvarlig olycka där skolpoliserna bevakat trafiken på 60 år!!! Visa mig ett bättre trafiksäkerhetsresultat någonstans!

Jag blir så arg. Det är frivilligt. Det kostar väldigt lite. Det ger väldigt mycket i form av säkerhet för både skolpoliserna och alla andra elever vid Stockholms skolor.

”Det är omodernt. Barn ska få vara barn.” Så svarar en polis på varför man lägger ned verksamheten. Hur omodernt är det att rädda liv? Och barnen gör det frivilligt. För att dom gillar det.

Nej, RÄDDA STOCKHOLMS SKOLPOLISER NU!

Har du varit skolpolis? Vad tycker du? Är det rätt eller fel?TÄVLING! Vinn skor på BRANDOS.se

(Visited 154 times, 1 visits today)

17 Comments

 1. sofie december 20, 2012 at 11:59 e m

  Det är inte bara av den anledningen. Mina systersöners skola (och säkert flera andra skolor?) menar att det blir för stort ansvar på barnen som ska vara ”polis” och ansvara för kompisarnas säkerhet. Tänk hur dåligt det barn som var skolpolis skulle må om dem var ouppmärksamma och en skolkamrat blev påkörd?
  Så föräldrarna får väll ansvara för att barnen kommer säkert till skolan. Finns ju fritidsverksamhet mest överallt för yngre barn så att barnen kan komma tidigare till skolan än då själva lektionerna börjar.

  Svar: NU har det ju inte hänt på 60 år och säkert eftersom skolpoliserna stått där, synliga och välkända av alla som har körkort och som går i de skolor som har det. Barn måste också kunna få ta ansvar för sin egen trafikmiljö och inte alltid daltas bort, bli körda ända in i klassrummet…

  Reply
 2. C december 21, 2012 at 12:04 f m

  Jag har varit skolpolis. Det var väldigt roligt och intressant att lära sig att hjälpa sina skolkamrater över vägen säkert, inga problem alls. det är IDIOTISKT att de vill ta beslutet att lägga ner det nödvändiga arbetet!

  Reply
 3. wilma★ december 21, 2012 at 8:01 f m

  VET INTE RIKTIGT VAD JAG TYCKER, MEN DU FÅR HA DET BRA ÄNDÅ 🙂

  Reply
 4. Tora (torahansson.blogg.se) december 21, 2012 at 9:24 f m

  Jag är skolpolis och tycker att det är super dumt att dom ska lägga ner det! Det är inte så farligt att stå på en trottoar och hålla upp armarna!? Skolpoliser är viktiga, jag tror att många elever som går till skolan känner sig trygga om det står skolpoliser vid övergångsställena. Skolpoliserna ska vara kvar. Jag håller med dig, man har ju anmält sig frivillgt att vara det för man tycker det är roligt. FRIVILLIGT. Jag håller helt med dig.

  Reply
 5. Klara december 21, 2012 at 10:03 f m

  Barnen ska INTE vara barn på en väl trafikerad plats! Därför behövs dem, just för att barn är barn!

  Reply
 6. Sabine december 21, 2012 at 10:41 f m

  jag tycker att dom ska vara kvar !

  Reply
 7. Ronjah december 21, 2012 at 12:00 e m

  Är du seriös? jag visste inte ens att det fanns skolpoliser förrän jag såg det på tv igår och jag skrattade så jävla högt. Vad håller barnen på med? Står där som några jävla lyxstolpar och ska se till så att andra barn tar sig över ”säkert”? Eh, fatta hur pinsamt det är att gå förbi dom där.

  Tror du seriöst att barn skulle börja bli överkörda för att det INTE står andra barn där? haha det här var det dummaste jag någonsin sett. Så sjukt onödigt, har detta verkligen pågott i över 60 år? Det är ju sjukt. Detta skulle avskaffats för flera år sedan!

  Svar: Ja, det har pågått i 60 år och har bevisligen varit mycket bra eftersom inga allvarliga olyckor inträffat vid överfarter där skolpoliserna varit aktiva under alla dessa år. Det finns över hela landet, inte överallt kanske, men på många ställen, och bara Stockholm får för sig att lägga ned.

  Reply
 8. Linnea december 21, 2012 at 1:37 e m

  jag var skolpolis när jag var liten, och jag var det för att jag tyckte det var en rolig grej! Det är ju frivilligt, man gör det om man vill göra det. ”barn ska få vara barn” haha låt dom då göra vad dom känner för att göra, ta inte bort en sak som har funnits i hur många år som helst och som hur många barn som helst vill göra. Det är en barngrej att vara skolpolis så låt då barnen göra barngrejer!

  Reply
 9. Sanna december 21, 2012 at 4:02 e m

  ingen mer än jag som reagerade på att det finns trafikljus (röd och grön gubbe) vid övergångsstället på bilden?

  Svar: Nu vet väl du också att barn faktiskt går mot röd gubbe ibland och dessutom gör skolpolisernas reflexvästar att bilisterna sänker farten så att riskerna minskar… Trafikljus och vägmärken kan inte ersätta människor.

  Reply
  1. Sanna december 22, 2012 at 5:33 e m

   Jo absolut, men vad är det som stoppar ungarna att springa förbi ”skolpoliserna”? Och borde inte alla barn ha föräldrar som lär dom att man ska stanna när det är röd gubbe/kommer bilar? Känns som att det är viktigare än skolpoliser. Jag kommer från väst-sverige och har aldrig tidigare hört talas om skolpoliser (alltså, vi har inte det nere hos oss) och kan du tänka dig? Vi klarar oss hur bra som helst. Varför? VI HAR FÖRÄLDRAR!

   Såg att du svarat spydigt på en kommentar från en som inte hade hört talas om skolpoliser heller, att det finns google. Men en fråga bara… Brukar du ofta komma på olika sammansatta ord som du inte tror finns och googla det?

   Svar: Som du kanske kan se, om du orkar googla skolpolis (trots att det är sammansatt ord som du kanske inte trodde fanns), så finns de över hela landet, även på västkusten, men mest i Stockholmsområdet, och de har varit en fantastisk framgång. Föräldrar KAN INTE vara vid skolan när barnen går till skolan, då skulle knappt några föräldrar arbeta, och även om barnen lärt sig trafikvett så tillför skolpoliserna ytterligare en nivå med säkerhet som är uppskattat av både elever, skolorna och kanske framför allt av bilisterna eftersom dom synliggör barnen i trafiken. Jag menar, varför ska man ha bilbälte för, det är u bara att lära alla att inte krocka så behövs inte bilbälten heller. Då sparar vi massa pengar ju! *FACEPALM*

   Reply
   1. Sanna december 23, 2012 at 9:45 e m

    HAHAHAHA! Jämför du bilbälte med skolpoliser så är du ju dummare än vad jag trodde från början.
    Och ja, men förlåt, så klart att du som använder google vet mer än mig som faktiskt kommer där nerifrån. NEJ vi har inga skolpoliser. Kanske att dom har det i gbg eller så, det kan jag inte svara på, men på de allra flesta ställen har vi inte det. Och nej, föräldrarna behöver inte följa med sina barn till och från skolan, man kan lära dom från början, spring inte ut i vägen när det kommer bilar. Min mamma gjorde det, mina kompisars mammor gjorde det, och gissa vad? Vi lever, mår bra och har inte blivit påkörda. Jag menar inte att vara otrevlig, menar bara att jag tror inte problemet ligger hos att skolpoliserna tas bort, jag tror problemet ligger hos föräldrar som inte lär sina barn ordentligt trafikvett, även något man får lära sig i skolan som liten. Jaja, inget mer att tjata om. Ha det så bra nu Paulina. Puss på dig!

    Svar: Självklart är jag dum för att jag tycker att man inte borde FÖRSÄMRA säkerheten utan i stället förbättra den. Tror nog föräldrarna i Stockholm och andra ställen där skolpoliserna finns är precis lika måna om sina barn som dom är t.ex. där du bor. Det körs på barn med allvarliga skador och dödsfall varje år. Detta ar inte hänt på sextio år vid skolor där det funnits skolpoliser. Jag tycker det talar för sig själv. Du får naturligtvis tycka som du vill, men jag menar fortfarande att det är dumt att ta bort något som är riktigt bra.

    Reply
 10. sandra december 21, 2012 at 4:13 e m

  Såg att du skrivit i någon komentar att det finns överallt och det gör det verkligen inte. Jag har aldrig hört talas om begreppet ”skolpolis” tidigare och jag bor i södra sverige. Sen tycker jag att det låter jäkligt töntigt och fattar inte ens hur man kan ha en åsikt om det. så töntigt

  Svar: Google kan vara bra till mycket. Prova gärna det så får du se. Du tycker säkert det är töntigt med säkerhetsbälte och hjälm också…

  Reply
 11. therese december 21, 2012 at 6:03 e m

  Det är VANSINNE att ta bort detta! Skolpoliserna gör ett jätte bra jobb, och dessutom lär sig barnen i tid att ta ansvar och vara noggranna. Dessutom får barnen som står där en bra ”skolpolisutbildning”. Och som sagt, har inget hänt på 60 år så måste det väl ändå vara ett bra tecken?
  När SP tas bort kommer det hända en allvarlig olycka, och då inser idioterna som sitter i makten att ”fan, det var inte alls bra gjort..”. Men inte ska det väl behöva kosta *barn* att att inse?
  Näfyfan va arg jag blir.

  Reply
 12. amanda december 21, 2012 at 7:06 e m

  När jag var skolpolis så fick vi åka till Tivoli i Köpenhamn. Fett värt. Alla årskurser under oss blev ledsna för att dom slutade med skolpoliser

  Reply
 13. Spixa december 21, 2012 at 10:40 e m

  Sofie är inne på rätt spår. Jag är vuxen och fick tidigare i år hantera att en tjej ramlade/hoppade från en balkong och låg och förblödde framför mina ögon, det var inget jag mådde särskilt bra av. Nu har jag inga barn, men om jag hade det så skulle jag inte acceptera att dessa barn skulle ta ansvar för andra barns säkerhet. OM något skulle hända så är det säkert något som skolpolisen skulle ta mycket hårt och detta ansvar ska inte ligga på dem som är så unga.

  Svar: Och du menar att risken att man som barn kan råka ut för olyckor är mindre om man inte är eller har skolpoliser? Statistiken visar ju på tvärtom. Inga allvarliga olyckor på SEXTIO år vid skolor som har skolpoliser.

  Reply
 14. Lasse december 22, 2012 at 9:35 f m

  Rädda vuxna skapar rädda barn!

  Hur bygger man upp någons självförtroende och självkänsla?
  Hur skapar man individer som känner delaktighet och ansvar?

  Jo, genom att låta barn vara med och vara delaktiga i samhället och ge dom lite, lite ansvar.
  Barn måste få känna att dom klarar av saker, att deras bidrag är värdefullt och att det betyder något. Om man hela tiden försöker begränsa sina barn genom att skydda, hindra och stoppa dom från vad dom i 60 år har klarat utmärkt så nedvärderar man dom och sänker deras själförtroende.

  Räddsla skapar passivitet och ingen utveckling. en sådan biträdande länspolismästare som saknar visioner och lägger ned saker och skapar ingenting.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *