Äckliga sömnproblem.

Jag blir så arg så att jag gråter. Den enda gången jag sover bra och djupt är när jag är bakis typ.

Det tar ungefär 5 timmar för mig att komma in i djup sömn. Och under dom här 5 timmarna befinner jag mig i ”mellanläge”.. Då jag är vaken fast ändå sover. Sen när jag väl hamnar i djup sömn så är det dags för vanliga människor att gå upp. Men nej. Då måste jag sova ungefär 7 timmar till. Så jag vaknar kl 5-6 på kvällen. Och det kan jag inte påstå att det är jätte soft. Mina vänner blir arga på mig när jag inte vaknar, möten blir inställda, och det har t.o.m påverkat dom förhållanden jag har haft.

Hur många gånger jag och P tjafsade om min konstanta trötthet. Han kallade mig lat. Men det handlar inte om lathet. För jag kommer verkligen inte upp. Det går inte. Och det påstå inte att det är för att jag festar mycket för vet att det kan påverka. Men jag har haft såhär enda sedan jag var liten.

Och dom gångerna jag faktiskt har gått upp tidigt så har jag inte sovit alls.. .

Inte mycket som är bra idag. Det kanske är dags att uppsöka hjälp på riktigt.

20130508-175800.jpg

(Visited 1 times, 1 visits today)

20 Comments

 1. Ji3 maj 8, 2013 at 6:14 e m

  Min lilla tips på att du kan sova bättre:

  Lägg dig, blunda och tänk på något som du alltid har velat att göra. Tänk på att du gör det, vad som händer senare, (som irl) du får inte hoppa över saker.
  T.ex du är i grönan och testar alla grejerna där, du måste även föreställa dig promenera till kön, att du väntar i kön, du äter en hamburgare etc.

  Till slut är din hjärna trött på att hämta en massa bilder/film i huvudet och du slocknar. Om du gör denna grej varje natt så blir din hjärna van dvs du kommer somna mycket fortare för hjärnan har lärt ”processen”.

  Oj…skrev mycket :/ Vet inte om det kommer hjälpa dig men det har hjälp mig och min sambo! Nu sover jag efter 1-10 sekunder xD

  Reply
 2. Pixi maj 8, 2013 at 6:23 e m

  låter som du har problem med nått iaf för man ska normalt kunna sova. Oro i själen liksom. Har du inte tänkt på att verkligen ta tag i livet nu? Gå på samtal hos psykolog och få ur dig all skit? Sen gör du dig en tjänst om du skärper dig med knarkandet å supandet….ingen människa mår bra av det. Tränar du? Äter du bra mat? Hur som helst behöver du en förändring..å det vet du om. Men just nu verkar du inte vara stark nog att stå emot grupptryck å det här med å supa å få bekräftelse från killar och tjejer. Men ja..tror det löser sig om du går på samtal, du verkar inte må så bra. Sköt om dig!

  Reply
 3. j.h maj 8, 2013 at 6:40 e m

  Du borde verkligen kolla upp det! Jag har en kompis som det var likadant för och det visade sig att hon hade en hjärntumör som störde. Jag säger inte att du har det och vill inte skrämmas men jag menar bara att det kan finnas förklaringar på det och förhoppningsvis kan du få hjälp att bli av med sömnproblemen. Eftersom tumören inte var så farlig så ska hon ha kvar den men hon har iaf fått hjälp! Hoppas du också kan få edet

  Reply
 4. Johanna maj 8, 2013 at 6:40 e m

  Kan inbilla mig och ta helt fel nu; Men är inte du glutenintolerant?
  Om du inte följer dieten kommer du känna av en extrem trötthet. Då du äter gluten tar tarmen skada, du får inte upp näringen och är i princip energilös.

  Celiaki (Glutenintolerans) Kan ställa till många problem.
  Vanliga symtom är;

  trötthet
  diarré, gaser och buller i magen
  viktnedgång
  blodbrist med järnbrist och brist på vitaminerna B12 och folsyra
  blåsor i munnen
  värk i skelettet
  svårigheter att få barn.

  Celiaki kan även orsaka depression. Hoppas det löser sig för dig och att du kan få somna ordentligt.

  Vet själv hur det är. Skitjobbigt rent ut sagt.

  Reply
 5. ella maj 8, 2013 at 7:10 e m

  hej! fruktansvärt jobbigt med sömn och avslappningsvårigheter. har du hört talas om kedjetäcket? googla det eller kolla in hemsidan http://www.somna.eu . det är ett täcke fyllt med kedjor. det låter helt sjukt men det funkar! kram

  Reply
 6. Hanna maj 8, 2013 at 7:23 e m

  Jag vet precis hur du känner, jag har haft så hela livet fram tills för ett par månader sen. Det som ändrade det för mig var att jag började arbeta heltid, för då fick jag den fysiska och psykiska utmaningen jag behövde för att jag skulle bli trött på kvällen. Nu sover jag hur bra som helst och sover hela nätterna igenom, för att vakna hur pigg som helst på morgonen. Däremot behöver jag fortfarande 8-9 timmars sömn per natt. Så försök ta ut dig fysiskt och psykiskt på dagarna så kanske det kan lösa sig för dig också 🙂 Kram

  Reply
 7. Maria maj 8, 2013 at 7:51 e m

  Hej jag läste inlägget och kände igen mig jag hade väldiga problem med sömn och trötthet. Gick till doktorn som tog blodprov och det vissade sig vara att jag hade fel på sköldkörteln. Man tar en lite tablett närman vaknar och snart efter sover man lättare, är piggare och man inte är lika trött och man behöver typ inte sova 20 timmar för inte känna sig som en zombie!

  Kolla upp det, det kanske hjälper!

  Reply
 8. Cecilia maj 8, 2013 at 7:56 e m

  Börja på joga, det hjälper att lugna ner kroppen så att man lättare kan få tag i sömnen. Gå till läkaren och kolla upp så att du inte har underproduktion på sköldkörteln. Har själv varit enormt trött de senaste åren, så jag gick till läkaren. Vi kom fram till att jag har underproduktion på sköldkörteln(tyroxinbrist), så jag fick medicin. Efter jag fick medicin så har jag blivit mycket piggare. Så det kan vara värt att kolla upp det!

  Reply
 9. B maj 8, 2013 at 8:16 e m

  Kan man inte sova utan alkohol så har man ett beroende.

  Reply
 10. hanna maj 8, 2013 at 8:19 e m

  exakt lika dant för mig, och syrran o mamma tycker jag e lat ibland men det går verkligen inte. kommer också in i min djupa sömn efter ca 5 timmar.

  Reply
 11. Jojo maj 8, 2013 at 8:58 e m

  är exakt samma för mig. när jag väl får lite djup sömn, så ringer klockan efter typ en timme och sen ska man upp och jobba……. men det finns hjälp att få så att man får bättre sömnkvalité =)

  Reply
 12. synni maj 8, 2013 at 9:47 e m

  Oj, jag har läst om detta monga ganger förut! De är et syndrom, google it, så ser du!

  Reply
 13. Mathilda maj 8, 2013 at 10:15 e m

  Jag har exat samma sak som dig. Men jag fick hjälp för det och jag tycker verkligen du ska få det också! Det är så sjukt drygt och jobbigt att inte kunna sova och det påvärkar så mycket. Hoppas det löser sig!

  Reply
 14. anonym maj 8, 2013 at 11:28 e m

  Jag har haft typ samma problem, så jag gick till någon läkare som sa att jag hade melatoninbrist, jag fick tabletter, circadin tror jag dom hette och åt dom i en månad för typ ett halvår sen och sedan dess har det vart mycket bättre med sömnen även om de blir lite konstigt ibland på helger men de är väl oundvikligt haha jaaaa men iaf jag rekommenderar att snacka med nån läkare för de kan nog gå att lösa ganska lätt:)

  Reply
 15. Lotten maj 9, 2013 at 1:56 f m

  Kolla dina sköldkörtelvärden, låter som överaktiv sköldkörtel. man kan sova i upp till 22 timmar per dygn av det..Får också en väldig ångest och kan skaka.

  Reply
 16. johanna maj 9, 2013 at 10:17 f m

  Jag vet hur du känner. Har haft precis samma sak…Du måste försöka att vända tillbaka dygnet, din kropp har ställt in sig helt fel och är van vid att vara igång på nätterna och sova på dagarna. Detta gör att när du tvingar upp dig på morgonen för att göra saker på dagen tror din kropp att det är sent på kvällen och vill vila. Det är ingen lätt lösning på problemet och det kan ta lång tid. Det som hjälpte mig var att jag tog tag i mitt liv och började plugga och jobba på dagarna…då var man så trött efter att ha varit igång på dagen att man somnade iaf. Men i början vare det ett helvete att ställa om kroppen efter rätt dygnsrytm och det var svårt att sova även om jag var igång på dagarna…men det är bara att bita ihop…efter en vecka eller två så går det bättre.
  hoppas det löser sig för dig!
  kram

  Reply
 17. Sandra maj 9, 2013 at 11:19 f m

  Hej! Jag tror jag kan hjälpa dig lite… 🙂
  Jag har varit med om samma sak när jag jobbade väldigt oregelbunda tider, det tog veckor för mig att kunna sova ordentligt. Det gäller bara att komma in i rutiner! Det låter skittråkigt och det tar ett tag innan det funkar, men går du å lägger dig ungefär samma tid varje kväll (kan diffa med en timme) och ställer klockan och går upp ungefär samma tid varje morgon. Så KOMMER du kunna sova gott när du väl sover. Jag lägger mig 22 varje kväll, ibland en timme tidigare , ibland en timme senare och går upp 5.30 varje morgon (pga jobb) och sover som en gris däremellan 🙂 Det gäller bara att ge det lite tid!

  Så gå å lägg dig vid 12 varje kväll å upp 9 varje morgon så lovar jag att du kommer sova bra inom någon vecka (första dagarna kommer du säkert att vrida och vända på dig) LYCKA TILL! KRAM/Sandra

  Reply
 18. Sofia maj 10, 2013 at 3:43 e m

  Har EXAKT samma problem, har alltid haft. Även när jag sover bra kommer jag inte upp. Och jag är inte lat. När jag var liten hällde dom vatten över mig, välte sängen osv, men inget hjälpe… skit jobbigt 🙁

  Reply
 19. H maj 10, 2013 at 6:05 e m

  Gå till en doktor. Det är den ende som egentligen har rätt att uttala sig om dig. Allt vi kan göra är att gissa. Men ja som många sagt så är rutiner bra och att tvinga upp sig själv tidigt några dagar oavsett när du somnade.

  Reply
 20. olof maj 10, 2013 at 10:27 e m

  Ta en spliff : )

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *