Det började med en dans men slutade med en…. Våldtäkt?

Jag läser en status på vårat älskade facebook. Ja, det är där det händer. Alla otroheter, alla krig, all reklam. Ja, i stort sett allt. Tillbaka till saken. Jag läser en status där mitt ex skriver den här statusen ”Jag förstår inte hur dessa tjejer inte direkt blir arresterade för falsk angivelse! Jag står emot allt finns på denna jord om våldtäkt men jag hatar lika mycket de som gör detta!” (Här är länken

Men då kanske vi kan passa på att länka där tjejer som faktiskt har våldtagits, och hånas för att dom är ”horor som älskade det”…

Ja, det är sånt här som får mig förbannade. ”Oskuld”.. Kan förstå att dessa chartersnubbar inte kan sätta sig in i en tjejs sits, när dom drar hem tjejer från baren som är nästan intill medvetslösa när dom drar med dom hem och sätter på dom. Gränsen för våldtäkt är hårfin.

För ett par månader sedan var jag ute i Stockholm. Jag däckade hemma hos en kille som jag inte känner, eller allting är svart efter drinken jag fick av hans vän. Jag visste inte om jag bara var för full eller blev drogad, för jag vet helt ärligt inte. Nästa jag kommer ihåg är att jag spyr rakt ut sen så är allt svart. Och jag har varit full, lite för många gånger och jag vet mina gränser. Och såå full brukar jag aldrig supa mig jag hinner typ dö innan. Visst nån gång så trodde jag att jag glömt mina nycklar (fast dom låg i innefickan) och sovit i porten. Då snackar vi fylla. Men jag var inte medvetslös.

Det nästa jag kommer ihåg är att jag vaknar upp på ett kallt badrums golv. Reser mig upp och har ont i underlivet. Han hånler och säger. Det är lungt vi hade kondom. Jag ringde till polisen efteråt om dom frågade upprepade gånger om jag var med på det. Och ska jag vara ärlig så vet jag faktiskt inte, för jag kommer inte ihåg. Jag kommer inte ens ihåg att vi har åkt hem till honom. Dom hänvisade mig till brottsofferjouren.. Men var jag ens ett offer? Jag vet vem killen är. Känns egentligen orättvist att skriva ut det så här på bloggen innan jag ens har berättat det för mina egna vänner eller föräldrar. För jag har skämts att berätta det. För att jag känner mig smutsig och som jag kände det så tog inte polisen mig på allvar.

Jag vet att det finns våldtäkter som är 1000000 gånger värre. Men ändå.

Har ni några erfarenheter av detta?

duule28821_1038965911353_1741707322_74304_7336758_n_52760197

(Visited 129 times, 1 visits today)

81 Comments

 1. anonym maj 8, 2013 at 1:25 e m

  hände samma sak för mig 2 veckor sedan i Stockholm, trodde stenhårt att jag hade blivit drogad men när jag testade mig visade det negativt. känner mig verkligen våldtagen men som du säger, vad jag med på det? helt svart

  Reply
  1. Nea maj 8, 2013 at 5:45 e m

   GHB är som Rohypnol men går ur kroppen jättefort, nya date rape-drogen. Det kan ha varit det…:/

   Reply
 2. l maj 8, 2013 at 1:49 e m

  Stört att du till och med varit med om detta själv, och ändå anser att våldtäktsoffer ska behålla barnet om dom blir gravida.. kunde lika bra varit du.

  Reply
 3. Lollo maj 8, 2013 at 1:51 e m

  Men gud paow shit asså.

  Polis kontaktat polisen

  Reply
 4. Caroline maj 8, 2013 at 1:58 e m

  Det spelar ingen roll om du var ”med på det” eller inte. Nedan är den juridiska definitionen som tydligt säger att berusning räknas som ett hjälplöst tillstånd och om någon genomför samlag eller sexuell handling under det hjälplösa tillståndet är det en våldtäkt.

  Jag var själv med om något liknande när jag var 14 år och jag berättade det inte för någon förrän ca 2 år efter. Jag har insett att det är väldigt viktigt att ta sig själv och sina känslor på allvar i den situationen (känner du att du blivit våldtagen har du blivit det, jämför med de gånger du haft sex med någon och varit helt vaken så blir det ganska tydligt) och att erkänna för sig själv att det inte är ok att någon utnyttjar dig på det sättet. Du kommer annars sätta en väldigt låg ribba för vilket värde du har som människa. Alla människor måste få valet att säga nej i en sådan situation vilket man i ett läge där du är berusad/drogad/medvetslös inte har.

  Jag hoppas verkligen att du har bra och stöttande vänner som kan få dig att förstå att det inte är ok att någon gör så mot dig och tycker att det är väldigt modigt av dig att gå ut med den här historien.

  Juridisk definition av våldtäkt
  Från Brottsbalken 6 kap 1 §:

  Den som genom misshandel eller annars med våld eller genom hot om brottslig gärning tvingar en person till samlag eller till att företa eller tåla en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt till fängelse i lägst två och högst sex år.

  Detsamma gäller den som med en person genomför ett samlag eller en sexuell handling är jämförlig med samlag genom att utnyttja att personen på grund av medvetslöshet, sömn, berusning eller annan drogpåverkan, sjukdom, kroppsskada eller psykisk störning eller annars med hänsyn till omständigheterna befinner sig i ett hjälplöst tillstånd.

  Är brott som avses i första eller andra stycket att anse som grovt, döms för grov våldtäkt till fängelse i lägst fyra och högst tio år. Vid bedömande av om brottet är grovt skall särskilt beaktas, om våldet eller hotet varit av särskilt allvarlig art eller om fler än en förgripit sig på offret eller på annat sätt deltagit i övergreppet eller om gärningsmannen med hänsyn till tillvägagångssättet eller annars visat särskild hänsynslöshet eller råhet. Lag (2005:90).

  Reply
 5. E maj 8, 2013 at 2:11 e m

  Ursh vad hemskt! Testa dom du var drogad. Och som tjej på kroge. Bör man inte va där ensam/åka hem ensam, är man i sällskap så håller man ju koll på varandra!

  Reply
 6. V maj 8, 2013 at 2:12 e m

  Varför super ni så mycket och däckar när ni vet att det finns idioter där ute i världen?, nej säger inte att det är erat fel men var mer försiktiga och ta hand om er.

  Reply
  1. Lovisa maj 8, 2013 at 4:50 e m

   Håller faktiskt med.. Var försiktiga!

   Reply
  2. ll maj 8, 2013 at 5:41 e m

   Men vafan e du helt bränd eller,att du ens uppmärksammar den saken..Får väl supa och däcka bäst fan man vill..Så jävla äcklig syn på våldtäkt,att jämt på något hörn klämma in och säga vad det e tjejen ska göra annorlunda..

   Alla borde läsa flickan och skulden(viktig bok),prickar in perfekt hur folk ser på våldtäkt i det här samhället..

   Reply
  3. AochO maj 8, 2013 at 6:49 e m

   Jamen varför inte lägga skuld på offret va? Klart det finns idioter, men i de flesta våldtäktsfall är det någon man känner, det är inte en äcklig idiot som lurpassar i buskarna. Förövaren är den som gjort fel, inte offret. För man kanske någon gång får i sig för mycket alkohol, man kanske blir drogad. Man kanske bara missade sista bussen hem och sover över hos någon man känner liksom. Det betyder inte att det är fritt fram för vem som helst.

   Man känner som sagt oftast förövaren, det är väldigt svårt att tänka sig att någon man känner skulle kunna våldta en. Typ alla tjejer jag känner undviker att gå själv hem på kvällarna och om man gör dem så är de på helspänn. Beredd på att bli attackerad av äckelpervot i buskarna liksom. För det är så man ser på våldtäkt, det är någon psykopat som överfaller en!

   Tror alla upplevt känslan av att vara ute när det är mörkt eller folktomt och höra steg bakom sig, hur pulsen stigit och stegen snabbat upp. Kollat bak titt som tätt och försöka fly från faran (som oftast inte är farligt alls). Man är försiktig, vaksam och rädd. Men det kan man ju inte vara hela tiden och man kan ju inte tänka att alla är potentiella våldtäktsmän. Så man kanske blir för full när man är ute på fest, det är inte ett brott och man har fortfarande samma rättigheter som man har när man är spiknykter.

   Jag har svårt för uttrycket ”ett nej betyder nej” för ansvaret ligger då hos offret (- sa jag verkligen nej tydligt nog?). Bättre med samtycke, att ett ja betyder ja. En medvetslös person kan omöjligt säga ja och ansvaret hamnar då hos den person som begår övergreppet. Det är ditt ansvar att se till att den du vill ligga med vill ligga med dig. Får du ett nej eller är personen inte medvetande (kanske för full) så låter man bli.

   Orkar inte läsa igenom men tror jag får fram så folk fattar vad jag menar.. hehe

   Reply
 7. E maj 8, 2013 at 2:18 e m

  Är någon av parterna så påverkad som du beskriver att du varit så är det våldtäkt (alt. sexuellt utnyttjande) även om du skulle ha varit med på det. Även om du hade bett om det på dina bara knän så är det kriminellt att ha sex med någon som är märkbart för påverkad. Det är aldrig okej att utnyttja någon i en sådan utsatt situation, även om det inte sker under regelrätt tvång. Stå på dig i det här!

  Reply
  1. Emma maj 8, 2013 at 4:01 e m

   Nej, ditt geni, så är det inte.
   Om du är med på det hur full du än är så är du med på det. Det är en annan sak att ha sex med någon som inte kan vara med på det p.g.a berusning, då är det sexuellt utnyttjande/våldtäkt.

   Att du inte minns är alltså inte omedelbart = våldtäkt, det kan vara det, men det behöver inte vara fallet.

   Reply
   1. Marie Plosjö maj 15, 2013 at 11:34 e m

    Hej Emma.

    I det här fallet så verkar ju killen vara fullt medveten om att hon inte varit medveten eftersom han upplyser om att han haft kondom. Det i sig är ett tecken på att det var ett övergrepp.

    Paulina. Det är inte okej av killen att göra så här. Hoppas du aldrig tar på dig skulden för något du inte gett medgivande till. I sexuella situationer är det viktigt att vara lyhörd för varandras önskemål.

    Kramar till dig.

    Marie

    Reply
 8. tillla maj 8, 2013 at 2:25 e m

  <3 du e bäst <3 e jätte viktigt o skriva öppet om sånt här speciellt till denna målgruppen du har, e ju unga tjejer som e med om detta… jag har själv vart med om sånnt här, tyvärr fler gånger än ja kan komma ihåg fast inte mer än 10.. just sånna att jag har vart stupfull och rådäckat sen vaknat med nån svettig kille över mej eller mellan benen. eller inte vaknat alls men fattat morgonen efter vad som hänt man får höra att man slocknat i soffan o blivit inbärd i rummet, man har ont mellan benen de känns att de har vart nått där o de ligger äckelsperma i trosorna. ja berättar inte detta för någon… VARFÖR? FÖR JA GJORDE DE FÖRSTA GÅNGEN O INGEN TRODDE MEJ! de enda som hände va att ja fick massa folk imot mej, polisen antydde jag var en fyllekåt hora o ja va tvungen o bli hemskolad för ja inte fick gå kvar i skolan som samma kille gick i för de kunde ju lika gärna inte va sant. FUCK DETTA GODKÄNNANDE AV VÅLDTÄKTER!!!!!! de förstör som fan…-

  Reply
 9. Jhs maj 8, 2013 at 2:26 e m

  Jag skulle vilja ge dig världens största kram! Och all styrka! Livet är inte lätt och väldigt ofta orättvist, var stark tro på dig själv!

  Reply
 10. Kelly maj 8, 2013 at 2:28 e m

  Jag var med om en liknande sak för två år sedan. Jag hade precis träffat en ny kille och skulle för första gången träffa hans kompisar. Vi kollade på fotboll och drack några öl, helt plötsligt blev allt svart och efter det så kommer jag inte ihåg något alls. Vill påpeka att jag inte alls var särskilt full utan är helt säker på att jag fick i mig något annat. Jag vaknar på morgonen utan kläder och har ingen aning om hur jag hamnade där. Anmälde inte eftersom jag inte visste vad jag hade gått med på eller inte.

  Reply
 11. jen maj 8, 2013 at 2:49 e m

  stackars lilla paulina. jag hoppas människan läser ditt inlägg och SKÄMS.

  Reply
 12. F maj 8, 2013 at 3:07 e m

  Kika i sexualbrottlagstiftningen.

  ”Våldtäkt kan innebära tilltvingat samlag (vaginalt, oralt eller analt) eller därmed jämförliga sexuella handlingar genom användande av:

  misshandel eller annat våld (genom att tillfoga en annan person kroppsskada, sjukdom eller smärta eller att hålla fast någon)
  hot
  otillbörligt utnyttjande av en persons hjälplösa tillstånd.

  Hjälplöst tillstånd kan innebära
  sömn
  sjukdom
  berusning”

  Ett litet utdrag bara.
  Och är man dyngrak och alltså inte kan säga nej borde det ju vara våldtäkt. Men viktigast av allt, lyssna på sig själv. Om det inte kändes rätt, så var det inte rätt.

  Reply
 13. Melissa maj 8, 2013 at 3:11 e m

  För många gånger.. Det tråkiga är att dom blir ALDRIG dömda. Ingen idé att ens anmäla..

  Reply
 14. E maj 8, 2013 at 3:19 e m

  Japp.
  Dock var det ett ex till mig, under tiden vi var tillsammans… Hans ord mot mitt, blev inget mer än så.

  Reply
 15. håkis maj 8, 2013 at 4:02 e m

  Du borde fan hänga ut det jävla svinet. Precis som pedofiler ska alla äckel synliggöras. Detta inlägget gör mig förbannad, har en vän som råkat ut för en liknade situation, när fan ska detta tas på allvar? Att vara kvinna är verkligen en jävla nitlott ibland. Paulina du är så jävla bra som uppmärksammar detta.

  Reply
 16. Olivia maj 8, 2013 at 4:02 e m

  Usch vad hemskt! ja, den är verkligen hårfin. Jag har en kompis som varit med om samma sak och hon har verkligen mått superdåligt över det när det inte är hennes fel över huvudtaget.
  Jag tycker bara det är så läskigt med killar – överlag. Jag litar inte på killar över huvudtaget. Det har inte hänt mig något men för mig räcker det med allt som skrivs för att jag ska bli livrädd. Jag kanske är mesig men jag riskerar ingenting.
  Förra helgen var jag ute med mina tjejkompisar, och dem shotta tequila som jag vet inte vad, och alla vet hur tequila påverkar – ganska mycket! Jag drack mest vatten ute, jag var packad sen innan men jag kunde i alla fall gå rakt. Det kunde inte mina kompisar, dem flängde runt. Jag tappade bort min ena kompis och på 2 sekunder var en kille framme och tog henne med sig, nu hände inget allvarligt som tur var. Men VARFÖR tar man första bästa tjej som knappt kan gå?? När man själv är nykter/lite full? Asså jag förstår inte det? Jag gick runt med min andra tjejkompis som trillade ganska mycket, hon gör alltid det av en anledning. Och killarna bara flockades runt om henne så fort dem såg att ”hon, hon där! hon har fått i sig lite för mycket”, tafsade på hennes bröst och gud allt vet vad. Jag kan inte minnas hur många killar jag var tvungen att skrika på och putta bort för att dem skulle sluta ta på henne. För hon ville ju inte egentligen? Men kunde inte göra något. Dem drog i henne och försökte få bort mig till och med?? Asså jävla djur rent ut sagt, äckliga jävlar. Jag blir så sjukt äcklad och rädd, allt hade kunnat hända ifall jag inte var där.

  Reply
  1. Pixi maj 8, 2013 at 6:26 e m

   Alla killar är inte onda. Man måste lära sig ha gott omdöme och kanske inte gå hem med första bästa. Man måste lyssna på sin magkänsla. Känns det här bra eller känns det konstigt? Kära barn ni måste ta hand om er!!!

   Reply
 17. Emma maj 8, 2013 at 4:03 e m

  Paow, jag beklagar innerligt om du blivit våldtagen.
  Men din minnesförlust är ju inte nödvändigtvis en våldtäkt.
  Därav kunde polisen eller åklagarmyndigheten heller inte hjälpa dig.

  Reply
  1. tomten maj 8, 2013 at 5:42 e m

   Är man så full att man spyr och inte minns något räknas det som våldtäkt i vilket fall, och va hon med på det skulle hon väll ändå vakna upp i hans säng?
   Och paow vi är fler överlevare som finns här och tänker på dig och om någon ska börja dejta denna kille måste du varna henne dirr, lova det <3

   Reply
  2. emelie maj 8, 2013 at 8:58 e m

   Fast ar man sa pass berusad sa man inte kommer ihag nagot sa betyder val det att man ar ratt sa berusad. Och om man ar sa berusad sa kan man inte agree to consensual sex. Fran polisens hemsida: Den som utnyttjar någon som sover, är medvetslös, berusad eller påverkad av annan drog, psykiskt störd, sjuk eller på annat sätt är i hjälplöst tillstånd döms också för våldtäkt.

   Reply
 18. nic maj 8, 2013 at 4:18 e m

  önskar jag kunde ge dig en jättekram tjejen!

  Reply
 19. Louise maj 8, 2013 at 4:31 e m

  ”- Man kan göra så mycket mer som tjej i en sådan situation.” Detta är bara ett exempel på okunskap.

  Vem har rätt till din kropp? Bara jag själv, skulle de flesta svara. Men på en fest med sina skolkamrater hamnade ”Sara”, 15 år, i en situation där detta inte alls kändes lika självklart.
  I dokumentären ”Ingen riktig våldtäkt” berättar ungdomar om de oskrivna reglerna för gränslandet mellan sex och övergrepp, samt om att pressas och övertalas till sex. Det är en dokumentär som försöker diskutera moral snarare än juridik. Vad får man egentligen göra mot varandra? Finns det situationer då man inte räknar med att kunna bestämma över sin kropp?
  Se Dokumentären här: http://www.svtplay.se/video/345696/ingen-riktig-valdtakt

  År 2011 anmäldes ca 2300 fullbordade våldtäkter på barn under 15 år och runt 3200 stycken på vuxna över 18 år. Detta är siffror som är baserade på det som anmälts.
  Hur många finns det egentligen där ute som inte anmält? Jag kan med all säkerhet säga att minst dubbelt så många varit med om detta, men inte anmält. Hur kan vi få dem att våga anmäla? Hur kan vi, tillsammans få samhällets snedvridna syn på detta att förändras? När ska detta sluta ses som något ”pinsamt”?

  För er som faktiskt kommer komma underfund med en hel del saker efter att ha sett denna dokumentären, för det vet jag att många kommer göra; http://www.intetillsalu.se/

  Reply
 20. Lovisa maj 8, 2013 at 4:47 e m

  Lilla vännen 🙁 vad fruktansvärt det är att läsa sånt här, och fruktansvärt att folk kan kommentera att det var ditt fel för att du var full.
  Alla har rätt att dricka sig helt redlöst packade. Det är inget brott. Man kanske vill undvika det, men det är inte et brott. Det innebär inte att killar kan utnyttja en, jag skulle vilja kastrera den lilla fittan som gjorde sådär. Och att sen hånle och säga det är lugnt, jag skulle strypa honom.. Ta hand om dig gumman oc anmäl! Även om han inte blir dömd så är det en markering och en vinst för brottsstatistiken. Och det är nog inte kul att bli intagen på förhör för våldtäkt även om inget kan bevisas, just sayin’

  Reply
 21. Elin maj 8, 2013 at 4:49 e m

  Usch, det måste vara jättehemskt för dig! Jag hade utan tvekan anmält det.. inte ok! Hoppas det löser sig!

  Reply
 22. hej maj 8, 2013 at 5:02 e m

  jag måste bara säga att jag älskar när du skriver långa inlägg, som du har gjort dom senaste. du är typ min förebild. du är dig själv och du är ärlig och står upp för dig själ lixom. du känns då sjukt unerbar och aaa as skön!

  Reply
 23. Maya maj 8, 2013 at 5:07 e m

  tyvärr svårt att bevisa speciellt i dagsläget. polisen borde gjort något från början tex skickat dig till doktor för undersökningarna är det ju tyvärr ord mot ord. Och de flesta vet ju att samhället är byggt upp utav män för män så förmodligen hade de gett fördel till idioten som gjort detta mot dig eller Max gett honom böter eller något. Och det är det som är fel med vårt samhälle/rättsystem. För sen skulle de hålla på o kommentera vad du hade på dig etc i en ev rättegång. Vilket är irrelevant. En tjej ska kunna ha på sig vad hon vill!!! Och som flera säger, du var i ett utsatt läge/ kunde ej ta hand om dig själv men pga minnesförlust blir det svårare att bevisa men utnyttjad har du blivit då du känner med hela ditt hjärta att det gått fel till…så har det det. Jävla kräk säger jag bara om idioten som gjort detta mot dig!!!! En stor styrkekram till dig…och du ska absolut inte skämmas…inte du som gjort felet utan svinet somgjorde detta mot dig. O tack för att du uppmärksammar. Det behövs fler som dig som vågar ta upp sådana här allvarliga saker. Det gör skillnad. Tro mig.

  Reply
 24. J maj 8, 2013 at 5:11 e m

  Ja tyvärr finns det respektlösa idioter. En man drogade ner och sexuellt utnyttjade mig när jag var tonåring. Anmälde det aldrig för ville inte att det skulle komma ut. Det är pappas bästa vän. Så var bäst att tiga om det. Orkade inte med mer drama då. Dessutom skäms man. Men när allt känns som svartast. Är då man är som starkast.

  Reply
 25. Nea maj 8, 2013 at 5:40 e m

  Anmäl på en gång! Gränsen är inte alls hårfin i det här fallet! Och det ska en bra polis eller åklagare veta. Kika på andra stycket i 6 kap. 1§ Brottsbalken:
  1 § Den som genom misshandel eller annars med våld eller genom hot om brottslig gärning tvingar en person till samlag eller till att företa eller tåla en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt till fängelse i lägst två och högst sex år.
  Detsamma gäller den som med en person genomför ett samlag eller en sexuell handling som enligt första stycket är jämförlig med samlag genom att otillbörligt utnyttja att personen på grund av medvetslöshet, sömn, berusning eller annan drogpåverkan, sjukdom, kroppsskada eller psykisk störning eller annars med hänsyn till omständigheterna befinner sig i ett hjälplöst tillstånd.
  Var du så tokfull som du säger så var det våldtäkt eftersom man inte får ha sex med någon som är medvetslös, sovande eller full och därför hjälplös. Låg du på ett golv helt däckad i de här killarnas våld var du i ett hjälplöst tillstånd. Det spelar ingen roll vad du sa eller om de uppfattade det som att ”du ville”. De får inte röra dig när du är i det tillståndet du var. Gå till polisen och kräv någon som lyssnar på dig. De är skyldiga att ta upp anmälan och inleda förundersökning.
  Massa styrkekramar till dig <3

  Reply
 26. Kim maj 8, 2013 at 5:54 e m

  Du är så bra som skriver det här!

  Brottsbalken 1 kap 6§: ”…döms för våldtäkt…detsamma gäller den som med en person genomför ett samlag eller en sexuell handling…genom att otillbörligt utnyttja att personen på grund av medvetslöshet, sömn, berusning eller annan drogpåverkan…befinner sig i ett hjälplöst tillstånd.” Det ÄR en våldtäkt du har varit med om oavsett om du kommer ihåg det eller inte. Det är inte ett normalt eller ens lagligt beteende att ha sex med någon som är så drogad/full att den inte minns vad den gjort.

  Anmäla ska man alltid göra, även om man tror att det inte kommer att leda någon vart. Det kan finnas andra som också råkat ut för just den här killen och dyker det upp fler anmälningar är det lättare att sätta dit honom.

  Du skriver om ett sånt viktigt ämne. Jag beklagar djupt att detta hänt dig men tycker att du är stark som tar upp det. Kramar till dig.

  Reply
 27. tomten maj 8, 2013 at 5:57 e m

  Va glad att polisen inte kom, har aldrig blivit behandlad så illa när jag mått dåligt som när polisen kom och hämtade upp mig.
  Jag var full på väg hem från en efterfest när jag blev våldtagen i trapphuset vid festen. Efter vacklar jag ut hittar några tjejer som ringer polisen. Polisen kommer och jag sitter och ful-gråter, en kvinnlig(!) polis kommer fram och säger ryck upp dig och följ med till bilen. Mina ögon är fyllda av tårar och jag ser inget och snubblar till, då skriker hon till sin kollega -denna tjej är ju full, det behöver inte vara en våldtäkt. Prata med henne du, när jag kör.
  Gissa om jag ville prata?
  HATA POLISEN!

  Reply
 28. Pernilla (: maj 8, 2013 at 6:13 e m

  Du ska aldrig skämmas över något som inte är ditt fel, det kan ta ett tag att inse vad som har hänt och inse vems fel det var(har varit utsatt själv under 15mån med ex).
  Ibland kan inte polisen göra så mycket om dem inte har tillräckligt bevis, men för det ska man inte anmäla. Tänk om en annan har blivit utsatt från samma person och anmäler då kommer det närmare till en utredning kanske t.o.m en dom(vad jag tror). Det är aldrig försent att anmäla heller.
  Jag vet att det känns orättvist att inget görs och att personen inte får något straff över vad som har hänt en men vi kan i alla fall försöka leva vidare utifrån vad som hänt även om det kommer finnas där resten av livet. Jag tycker det är jobbigt i vissa perioder men det känns skönt att ha vänner som känner till det och kanske få träffa någon person och prata om det(blir lättare i hjärtat på mig iaf) och det kanske hjälper en att gå vidare sakta.

  Många kramar till dig och resten som har upplevt liknande situationer♥ Ingen är ensam (:

  och kom ihåg ett nej är ett nej, vara full, medvetslös och andra tillstånd som våldtäktsmannen kan utnyttja är inte okej.

  Reply
 29. Tina maj 8, 2013 at 6:26 e m

  Stackars dig, speciellt om man inte kommer ihåg något, men du var ju antagligen inte i ”vaket” tillstånd när han hade sex med dig vilket jag tycker anses som våldtäkt..Så jävla hemskt.

  Bor i Örebro också, händer våldtäkter varje helg här typ. Mest anmälda våldtäkter i hela europa så står örebro på topplistan. Sen är straffen så jävla låga + att straffet dras ner om dom uppför sig. Blir så jävla arg på sveriges lagar..

  Sen sjukt starkt av dig att skriva ut det här på bloggen också <3

  Reply
 30. Anonym maj 8, 2013 at 6:33 e m

  Hej Paow.
  Jag har erfaranheter av liknande. Jag har själv aldrig blivit våldtagen, men jag har blivit utsatt för sexuellt övergrepp två gånger, och för mig är det lika förnedrade.
  Första gången var när jag var cirka 13-14 år. Då jag och en kompis skulle åka in till en annan stad (än där vi bodde) för att träffa dom efter att ha pratat med dom och blivit lite förtjust i dom på nätet.
  Jag minns att jag var jättenervös, men att vi tyckte att det skulle bli så kul. Dagen började bra, vi gick på stan, tog en fika osv, hade det kul tills jag och min kompis skildes ifrån varandra. Min kille ville att vi skulle spendera egen tid tillsammans, och för mig var det ok. Jag sa till honom att jag behövde gå på toaletten innan vi kunde gå och sätta oss någonstanns och fortsätta ”dejten”.
  Vi hann aldrig dit, han klämde sig emellan och följde med mig in på toan. Vi började pussas, han kysste mig och jag gillade det från en början. Jag var oskuld, och hade aldrig varit med någon annan, inte ens knappt varit där nere på mig själv, (onanerat). Han fortsatte att kyssa mig, och började klämma på mina bröst. Först tyckte jag att det kändes bra, som om det var ”nu det skulle ske” och att stunden var speciell att han verkligen tyckte om mig. Men nej, han tyckte inte om mig, för då hade han aldrig gjort så. Han fortsatte att klämma mina bröst, inte längre så det var skönt utan att det gjorde ont. Han ryckte i mina kläder och jag försökte få honom att sluta. Han slutade inte. Han fortsatte att klämma hårt, kysste mig ner från halsen, på brösten, bet till, fortsatte att kyssa mig medans han knäppte upp hans byxor. Jag sa sluta flera gånger, med han fortsatte bara utan att säga något. Han knäppte upp mina byxor, drog ner mina trosor och utförde oralsex på mig utan att jag ville det. Trots han var stark och muskelös så gjorde jag verkligen allt för att få honom. Jag började skrika, han kom snabbt upp till mig och stirrade mig så djupt in i ögonen så jag förstod att han skulle höja handen eller något ännu värre om jag skrek mer. Det knackade på dörren, någon hade hört mig men han svarade aldrig, utan enbart fortsatte att stirra mig i ögonen tills han hörde att personen utanför hade gått. Han fortsatte att gå ner, han stoppade in fingrar i mig. Hade knappt använt tampong, så det gjorde sjukt ont. Den smärtan jag fick i den situationen har jag nog aldrig upplevt igen, även om jag varit med om en hel del smärta så har jag nog aldrig upplevt just denna. Jag började skrika ännu en gång och de enda han gjorde var att han reste sig upp, onanerade mig med ena handen samtidigt som han höll för min mun med den andra. Sådär höll han på i kanske en halvtimme innan han valde att sluta och skulle börja dra ner hans byxor/kalsonger då jag insåg min chans.
  Jag drog sakta upp mina trosor och shorts, och började mentalt förbereda mig på att snabbt låsa upp och ta mig ut. Jag hann, jag lyckades till att han snabbt kom ifatt mig. Drog mig undan bakom en vägg i just de köpcentrummet vi var i, och enbart stirrade på mig och sa: nu glömmer vi det här. Han kysste mig, jag fick småle lite för att få honom att förstå att de inte gjorde något även om jag så gärna ville slå sönder honom just den sekunden.
  Han tog min hand och sa att han älskade mig, kysste mig i pannan och vi gick tillsammans därifrån. Den kvällen mådde jag piss. Jag kunde inte sova, jag kunde inte äta, jag kunde knappt röra mig och det värsta av allt, det fanns ingen jag kunde prata med. :’/

  Nu i efterhand känner jag fortfarande hans händer mot min kropp, så fort någon pratar om hans namn, även om de inte pratar om honom. Men värsta nu är att jag ångrar att jag aldrig anmälde, utan att jag istället kan vara orsaken till att han inte är fast utan kan utsätta andra tjejer.. Det är inte mitt fel, men jag önskar att jag aldrig träffade honom.. det as han är..

  Reply
  1. I maj 10, 2013 at 7:51 e m

   Usch så himla fruktansvärt 🙁 Och ut ifrån vad du berättar så skulla jag faktisk säga att det klassas som voldtekt, det var et sjukt grovt övergrepp du blev utsatt för.

   Reply
 31. T maj 8, 2013 at 6:41 e m

  Du är inte ensam! Tsm är vi starka! Tusen styrkekramar, du är jätte fin tjejen. <3

  Reply
 32. Lina maj 8, 2013 at 7:23 e m

  Är man så full räknas det som hjälplöst tillstånd! Det var absolut en våldtäkt, tycker jättesynd om dig Paulina och speciellt när du liksom inte vet om det räknas som våldäkt och liksom förminskar det genom att säga att ”det finns våldtäkter som varit mkt värre” Jag vet hur det känns att tänka så, men våldtäkt som våldtäkt. Det är hemskt och jag hoppas att han får ett straff!!! Ta hand om dig.

  Reply
 33. Sara Malin Josefine maj 8, 2013 at 7:24 e m

  Anledningen till att våldtäktsantalet är ungefär tre gånger så högt i Sverige som i resten av Europa, har mycket att göra med vårat sätt att räkna, alltså själva statistiken. I Sverige räknar vi nämligen varje händelse som ett brott. Dvs, har du blivit våldtagen 10 gånger registreras det som 10 brott här. Plus att hela anmänlningsbenägenheten gällande alla brott i Sverige är väldigt hög, pga flera olika anledningar (bla. försäkrings villkor m.m.)

  Så detta innebär inte att det är 3gånger så stor risk att bli våldtagen I Sverige jämfört med något annat land. Utan det har mycket att göra med själva statistiken. Det måste man ha i åtanke när man jämför olika länders officiella kriminalstatistik 🙂 Kram!

  Reply
  1. L maj 11, 2013 at 3:14 f m

   Tycker det är underligt vad det är du lägger vikt på i din kommentar med tanke på vad annat Paulina skrev i sitt inlägg.
   Det var inte ditt fel att det här hände Paulina, stå på dig och prata med polisen. Denna hemska händelse ändrar inte alls vem du är som person. Låt detta bara göra dig starkare och vara en förebild för andra <3

   Reply
 34. Emma maj 8, 2013 at 7:35 e m

  Det där är en gruppvåldtäkt! GÅ TILLBAKA TILL POLISEN!!! Du har ju till och med an adress och känner säkerligen igen dessa personer? SÄTT DIT DOM JÄVLARNA INNAN DOM GÖR DETTA MOT NÅGON ANNAN, GÖR DET FÖR DIN SYSTERS SKULL!!!

  Reply
 35. Emma maj 8, 2013 at 8:32 e m

  Hej Pulina! Blev ledsen att läsa vad du varit med om, har nämligen själv varit med om samma sak. Skulle aldrig ha modet dock att skriva eller säga det så öppet som dig. Bara någon av mina närmsta kompisar vet om det. Det hände i princip samma sak som det gjorde för dig, jag tror någon drogade ner mig, men jag vet inte, men allt jag kommer ihåg är att jah helt plötsligt ligger i en säng och har en kille på mig, han är i mig, det är bara för en sekund jag kommer ihåg det och inte längre. Vet inte ens hur jag fick på mig kläderna efter, men på något sätt måste jag ha fått på mig dom, med eller utan någons hjälp iaf. Sen kommer jag ihåg för en sekund att jag ligger på golvet i något av rummen i huset där festen pågick. Sen är allt svart, sen ligger jag på marken utanför huset och en grupp människor står och pekar på mig och jag hör någon fråga om jag var död. Sen vaknar jag upp i min säng hemma hos mig, mina kompisar hade ringt min kusin tydligen för att hämta mig eftersom han som ägde festen tydligen hade slängt ut mig och alla hade åkt hem. Det är allt jag kommer ihåg. Senare fick jah även höra att det fanns en till kille i rummet, han hade gömt sig där, rycktes säger att han tydligen också var med och att det finns en film. Dock vet jag inte om det är sant…
  Nu har det gått lite över ett år sedan det hände och ryktena går fortfarande om att jag är en hora, att jag är en slampa och att jag är ingen tjej att lita på.

  Jag önska jag hade samma mod som du har. Vet också hur du känner kring detta, att det finns våldtäkter som är tusen gånger värre… Har alltid undrat om detta ens räknar som våldtäkt. Ja menar, precis som du så vet jag inte om jag var på det…

  Hoppas det löser sig för dig och att en anmälan går att göras!
  Be strong girl <3

  Reply
  1. diana maj 8, 2013 at 9:45 e m

   Blev tårögd när jag läste din text.. Har själv inte blivit utsatt för en våldtäkt men måste bara skriva att jag tycker det är fruktansvärt att du som offer får massa skit från människor. Det gör så ont att läsa! Det här med rykten, att bli kallad hora och slampa….Tycker det är så jävla vidirgt. Ville bara säga det. Kram <3

   Reply
  2. Jhs maj 8, 2013 at 11:39 e m

   Anmäl jag vet att det är lätt för mig att säga, men du har inte gjort något fel! Jag lovar att du inte kommer ångra dig även om det kommer vara en skit tuff period! I bland när tuffa saker händer mig och jag känner att jag inte är värd eller orkar ta tag i saker, brukar jag tänka ” vad skulle jag ha sagt och gjort om det var min kompis som var i min situation och bad om hjälp?” Man dömer sig själv så hårt! Berätta för dina föräldrar eller någon annan vuxen. Jag var med en tjej när hon berättade en liknande sak för sina föräldrar och reaktionen blev en enorm sorg, sympati till sin dotter och ilska mot killarna, inte alls någon skuld mot tjejen.

   Reply
 36. ellen maj 8, 2013 at 9:08 e m

  <3

  Reply
 37. Sofia maj 8, 2013 at 9:35 e m

  Fyfan alltså att brott mot kvinnor fortfarande inte tas på allvar!!! Och så säger en del att feminism inte behövs längre. Jo tack…
  Stå på dig, anmäl igen och kom ihåg att vi kvinnor är starkare än vi tror, framförallt tillsammans.

  Reply
 38. Melinda maj 8, 2013 at 9:42 e m

  Snälla anmäl! Eller uppmana dina läsare som är med om något liknande att med detsamma uppsöka lökare och lämna drogtest och göra en gynundersökning. Ingen ska behöva genomgå något sådant, och de som i framtiden genomgår detta vill jag verkligen ska ha tillräckligt med bevis bakom sig för en fällande dom!

  Styrkekramar (till både dig och Dessie)

  Reply
 39. Fanny maj 8, 2013 at 10:26 e m

  Det är absolut en våldtäkt att ha sex med någon som är helt borta! Starkt och modigt att du tar upp det här. styrkekram!

  Reply
 40. E maj 8, 2013 at 10:32 e m

  Nu kommer en till lång historia, men jag har också varit med om en liknande sak. Jag vet att det är hemskt men jag har på ett sätt alltid tänkt att jag får skylla mig själv. Jag var deprimerad under perioden det skedde och åt en antidepressiv och en ångestdämpande medicin, som gjorde att jag fick totala minnesluckor och blev väldigt desorienterad och betedde mig konstigt när jag var full. I efterhand inser jag att jag inte fick tillräckligt med information på förhand från psykiatrin, som sa att det var okej att ta ett glas vin. Saken är den att när man är 18-19 så blir det sällan ”ett glas vin” med vännerna. Upplevde även att suget efter mer alkohol blev starkare i kombination med tabletterna. Som sagt, jag borde ha vetat bättre. Men det är lätt att säga nu när man inte är deprimerad och destruktiv. I vilket fall. Under en minneslucka vaknar jag upp hos en kille jag inte vet vem det är. Jag har ont i underlivet och även ”där bak”. Ser använda kondomer på golvet omkring mig, samlar ihop mina kläder och letar mig in till toaletten där jag ser samma sak. Jag hade inga pengar och alla mina saker var kvar på krogen, så jag tvingades be denna okända kille om pengar till bussen hem till en kompis, där jag kunde låna telefon och vars mamma var snäll och skjutsade in mig till stället vi varit på kvällen innan så jag kunde få tillbaka mina saker. Jag vet inte hur det hela gick till kvällen innan men enligt killen så hade vi stått ute och rökt tillsammans och så gick jag villigt med hem till honom. Och lämnade tydligen kvar alla mina grejer i förbifarten. Efteråt gick jag av nån sjuk anledning med på att träffa killen igen, på neutral mark för en fika. Jag tror att jag ville känna kontroll över situationen och tvätta bort känslan av att det varit en våldtäkt. Han sa att han gillade mig och grejer och ville fortsätta ses, men när jag själv mådde bättre och insåg hur destruktivt det var klippte jag banden. Han har dock kvar mitt nummer och det händer fortfarande, 3 år senare, att jag får helt sjuka sms om att han inte kan glömma mig. Som tur var bor han inte i Sverige längre, annars hade jag nog bytt nummer. Såhär i efterhand inser jag vem det är som är/var sjuk på riktigt. Jag har aldrig kontaktat polisen eller så. För mig är det bara svart, och även om jag aldrig hade följt med honom i nyktert tillstånd, velat haft varken vanligt eller analsex (som jag för övrigt aldrig haft och kommer vilja ha i medvetet tillstånd) känns det liksom inte som att jag har något som kan bevisa att jag inte var med på det.

  Reply
 41. Julia. maj 8, 2013 at 10:54 e m

  När jag var 15 år, oskuld, hade aldrig ens pussat en kille förut, så träffade jag en 20 åring på internet. Jag åkte hem till honom och jag höll på med honom, tog på varann och så. Efter de ville han ha sex, men jag ville inte, han hade sex med mig ändå. Jag tänkte i typ 1 år om det var våldtäkt eller inte, berättade inte för ngn, bara levde som i min egen bubbla.
  Vissa säger att jag får skylla mig själv som åker till en kille jag inte känner, men är det verkligen så hemskt att inte tro något ont om människor när man är en hjälplös 15 åring?
  Jag förstår din situation, dom la ner min anmälan också för jag gjorde den för sent. fick en lapp i brevlådan med nummer till personer man kan prata med.
  Värt, det är ju verkligen det jag behöver, prata med ett proffs, inte någon slags rättvisa för de jag blivit utsatt för. Dagens sverige alltså.
  Be strong Paulina, jag vet vad du går egenom, kanske inte dina känslor. Men jag kan sätta mig in i hur du känner dig.
  Med alla skamm & hur smutsig man känner sig, att man vill nästan duscha bort sitt eget skinn för att det känns som Han är innanför ens hud hela tiden.. usch.
  du är bäst som skriver om detta <3

  Reply
 42. Linnea maj 9, 2013 at 12:23 f m

  I och med att han talade om för dig att kondom användes, tyder ju på att han visste att du inte var med på noterna, vilket betyder sex mot din vilja. Häng ut aset med namn och bild!

  Reply
 43. Emelie maj 9, 2013 at 12:58 f m

  Anmäl!

  Det du beskriver betraktas som att man befinner sig i ett hjälplöst tillstånd. Om du inte var vid medvetande så kan killen/killarna dömas för våldtäkt alt. sexuellt utnyttjande.

  Bra att du ringde polisen efteråt. Kan användas som bevis om du gör en anmälan och det leder till åtal.

  Reply
 44. angelica maj 9, 2013 at 9:28 f m

  Som 14 åring så blev jag drogad och våldtagen, av minst 1person. Jag sa nej flera gånger men va för svag. Polisen gjorde inte ett jävla skit trots att gynundersökningen visade att jag hade blivit använd, blåmärken och skit. Idag är jag 23år och minnena kommer aaldrig förssvinna men man lär sig att hantera händelsen,

  Reply
 45. Melis maj 9, 2013 at 11:10 f m

  Åh med Gud Paulina. Det spelar ingen roll om andra våldtäkter är värre eller mildare, en våldtäkt är en våldtäkt och ska alltid accepteras. Jag har en vän som också har utsatts för liknande, hon höll det hemligt i nästan 10 år och dagen hon släppte ut det för hennes RIKTIGA vänner så fick det henne att känna sig mycket lugnare.. Hoppas allt blir bra med dig kram!!!

  Reply
 46. Anonym maj 9, 2013 at 12:25 e m

  Jag skriver något nu som jag aldrig sagt till någon.
  Jag åkte utomlands när jag var 13 kände folk där och har även familj där.
  När jag sen blev bjuden på en fest passade de på att supa ner mig ( killar som var mellan 18-22 ). Jag minns hur de försökte få i mig mer och mer men tillslut sa jag nej.

  Jag kommer fortfarande ihåg vissa bitar av det men inte allt.
  En kille sa till mig ” gå in på hans rum, han vill snacka med dig ”
  Då gick jag in och sen låste dom.
  Sen minns jag bara hur jag skrek och grät och ropade NEJ.

  Nu är jag 18 år.
  De sitter fortfarande kvar i mig.

  Reply
 47. Hej maj 9, 2013 at 3:25 e m

  Jag blev antastad 2 ggr av min farbror när jag var liten. Jag var dryga 8-10 år och han trodde att jag sov båda gångerna. Jag har inte berättat för någon, och det är nu på senaste åren som det börjar sjunka in i huvudet på mig. Jag vill knappt träffa mina kusiner bara för att de är barn till det där äcklet..

  Reply
 48. Emma maj 9, 2013 at 6:51 e m

  Det här är en solklar våldtäkt. Jag hoppas att du orkar anmäla!

  Reply
 49. Ebba maj 10, 2013 at 3:29 f m

  Häng ut aset så kan någon skära kuken av honom. Om hans reaktion på morgonen efter var att hånle så kan man nog säga att du inte riktigt var med på det som hände. Fyfan, styrkekramar till dig <3

  Reply
 50. Alicia Price Andersson maj 10, 2013 at 9:57 f m

  eftersom du var full var det våldtäkt. styrkekramar till dig paulina <3 polisen är sämst på detta dock 🙁

  Reply
 51. Sue maj 10, 2013 at 7:09 e m

  Hahah WHAT!? Kan tänkta mig att de göres flest anmälningar? Är inte riktigt samma sak. Skriv gärna ut din källa på det här också.

  Reply
 52. L maj 10, 2013 at 10:28 e m

  Du är så jävla bra som skriver om detta.

  Reply
 53. Francessca maj 10, 2013 at 11:16 e m

  Starkt och modigt att våga berätta!
  Har någon haft sex med en när man är i ett tillstånd att varken säga ja eller nej, då är det våldtäkt. Att inte säga någonting är fan inte ett ja, helt sjukt hur vissa män faktiskt inte kan tänka ordenligt!

  Reply
 54. Emilia maj 11, 2013 at 12:37 f m

  Hemskt det du var med om! Men så otroligt starkt att våga berätta det! Jag tror många känner igen sig i den där skam-känslan du har, som också leder till att man ofta inte vågar berätta. Men detta är något att vara öppen om – man påverkas och berörs – därför tackar jag dig. Killen ska inför förför, definitivt! Och du ska se till att det verkligen görs en utredning på din anmälan! Det är ofta polisen lägger ner en anmälan med för få bevis, men sluta inte att kämpa ändå! Tycker även att du skulle kunna be dina föräldrar om att kontakta killens föräldrar. Att kommunicera med iblandade och folk runt omkring kan kanske leda till att han tillslut erkänner det han gjort och på så sätt kan du få igenom anmälan och honom inför domstol!

  Vill du delta och berätta din historia på vår facebook-sida Attitydupplysningen skulle vi vara jättetacksamma för detta. Vi vill stå upp för människors rättigheter och upplysa om dem! Jag och mina vänner som deltagit har berättat lite som vi varit med om. Jag själv har blivit kränkt och känner igen skam-känslan, även om händelsen dock inte är lika grov som våldtäkt. Men jag vet flera vänner och bekanta som blivit våldtagna och jag önskar att folk var mer öppna om det så att det går att prata om det och lyfta frågan ännu mer!

  Lycka till och se till att prata med någon om det för att lättare kunna gå vidare utan jobbiga känslor.

  Vänliga hälsningar
  Emilia och Attitydupplysningen

  Reply
 55. Nathalie maj 11, 2013 at 2:49 f m

  Det är ju fortfarande en våldtäkt för du vet ju inte ens själv om du var med på det eller inte 🙁

  Reply
 56. Ellen maj 11, 2013 at 12:25 e m

  Läs detta.

  Den allmänna uppfattningen är att en ”riktig” våldtäkt och den allra ”vanligaste” våldtäkten är då en kvinna går hem sent på kvällen varpå en okänd man hoppar ut ur ett buskage och våldtar henne brutalt. Det är just dessa våldtäkter som det skrivs om i tidningen – ”Kvinna – brutalt våldtagen på väg hem från jobbet av okänd man”
  De allra vanligaste våldtäkterna är dock mellan två människor som faktiskt känner varandra eller är bekanta, exempelvis ett ex, en killkompis, eller någon bekant från festen. Skrivs de om dessa våldtäkter någonstans? Nej, de uppmärksammas inte. Alla OLIKA sorters våldtäkter måste tas på allvar.
  Vi måste SLUTA jämföra våldtäkter emellan, just för att de våldtäkter som sker oftast, även ska uppmärksammas och tas på allvar. Kvinnor som varit med om det du berättar, eller liknande, vänder det ofta inåt, i självförakt. De börjar beskylla sig själva, just för att de inte passar in på den stereotypiska bilden allmänheten har av ett våldtäktsoffer. En våldtäkt är en våldtäkt – oacceptabel och hemsk.
  Du är inte smutsig och du har inte gjort något fel. HAN har gjort fel.

  Kramar,

  Ellen

  Reply
  1. Ellen maj 11, 2013 at 2:20 e m

   Läs boken: Flickan och skulden.

   Reply
   1. Ellen maj 12, 2013 at 8:38 e m

    Menade naturligtvis stereotypa…

    Reply
 57. Alinde maj 11, 2013 at 2:11 e m

  det är så jävla bra att du skriver detta.

  man ska inte behöva vara ”försiktig” egentligen.
  Om jag ligger naken avtuppad på en gata ska jag fan få ligga där hela natten utan att någon ska röra mig.

  Hatar män som honom, som gör det så svårt att lita på män i allmänhet. Detta sker dessutom alldeles för ofta.
  Fattar inte, är det onda människor eller förstår dom bara inte att det inte är okej?

  Reply
 58. Emma maj 11, 2013 at 3:36 e m

  Jag var ute med en kompis och festade. Vi satt och pratade med några killar vi precis träffat. När jag kommer tillbaka från toa ser jag hur en tablett håller på att lösas upp i mitt glas med cider. Jag frågade upprört ena killen vad det var för nåt. Han såg skyldig ut och de gick snabbt ut från stället.

  Vi visste inte vad vi skulle göra så jag gick fram till baren och sa vad som hänt. Då häller de ut mitt glas och säger att jag ska lugna ner mig. Kände mig då väldigt konstig och trött i huvudet och vi gick hem.

  Dagen efter ringde min kompis polisen och vi blev upphämtade av en civil polis som körde oss till sjukhuset där vi fick lämna blod- och urinprov. Det skickades till SKL i Linköping för analys. Svaret var rester av både sömnmedel och lugnande medel. Det var alltså kvar små halter även dagen efter.

  Råkar ni ut för något sånt här så ring polisen även om det är dagen efter. Hade jag inte sett tabletten som snurrade runt och löstes upp i glaset, så hade något hemskt garanterat hem. Det måste ju killarna ha planerat.

  Reply
 59. Diddi maj 11, 2013 at 8:25 e m

  Jag läser det du skrivit och blir helt kall, scrollar ner och läser kommentarer och där finns berättelser från personer som känner igen sig och delar erfarenheter…fy fan. Det är ALLTID din magkänsla som räknas, det är DU som känner vad som är okej eller inte, det är dina gränser och de ska respekteras. Oavsett om du inte minns eller ej, eller vad som kan ha hänt låter det som en fruktansvärd upplevelse, du ska inte behöva skämmas för att någon annan har gått över dina gränser och kränkt dig. önskar jag hade något vettigare att säga eller tipsa om, men ta hand om dig, ta dina känslor på allvar och en konkret sak du kan göra är att gå in på Våga Anmäl, vagaanmal.se för att få konkreta råd kring vad du kan göra och finna stöd hos andra som varit i samma situation. (det gäller såklart inte bara paow utan alla ni som skrivit här om liknande upplevelser)

  Reply
 60. emily maj 13, 2013 at 10:04 f m

  Enligt 6 kap 1 § 2 st Brottsbalken så är det en våldtäkt att utnyttja någon som är i ett hjälplöst tillstånd t ex på grund av berusning. Lagtexten ser ut såhär:

  ”Detsamma gäller den som med en person genomför ett samlag eller en sexuell handling som enligt första stycket är jämförlig med samlag genom att otillbörligt utnyttja att personen på grund av medvetslöshet, sömn, berusning eller annan drogpåverkan, sjukdom, kroppsskada eller psykisk störning eller annars med hänsyn till omständigheterna befinner sig i ett hjälplöst tillstånd.”

  … och du finner den här: http://lagen.nu/1962%3A700#K6

  Dessvärre bemöts sexualbrottsoffer ibland rent bedrövligt av polisen, men (om du orkar), ta med någon som kan stötta dig och kämpa tills du blir hörd.

  Reply
 61. Caz maj 14, 2013 at 12:58 e m

  Anmäl idioten!! Det där är våldtäkt så det skriker om det,du va inte med å noterna o han gjorde som han ville! Ej ok!!

  Reply
 62. Amanda maj 17, 2013 at 6:03 f m

  Fy fan… För det första så ska du inte skämmas. DU har ute gjort något fel. Kom ihåg att det är otroligt vanligt att känna så när man blir utsatt för våldtäkt och övergrepp.

  För det andra låter det som att det var uppenbart även för honom att du inte var med på det. Han måste ha insett att du var för full, inte var vid medvetande och inte hade givit ditt medgivande. Att man trots det genomför ett samlag är inte normalt och absolut inte okej! Det där är en våldtäkt, även om det är otroligt svårt att bevisa rättsligt. Det är ju som du beskriver svårt nog att ens förstå själv vad som hänt.

  Kom ihåg att endast ett ja är ett ja. Att man inte säger nej betyder inte automatiskt att man säger ja. Sex ska vara på bådas villkor. Det viktiga är egentligen inte hur du går tillväga med det rättsligt, utan hur du hanterar och bearbetar det. Du var inte med på det, du hade ute givit ditt medgivande. Med tanke på att du spydde och att han dagen efter förstod att du inte kom ihåg så låter det som att han också förstod att du inte var i skick att säga ja. Det är han som borde skämmas, inte du. Kom ihåg, du har inget att känna skuld över. Du gjorde inget fel.

  Stor kram.

  Reply
 63. Pingback: A lie can travel half way around the world while the truth is putting on its shoes. – jjonnamokko's Blog

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *