SAMHÄLLSKRITIK

Jag tänkte be er läsa den här artikeln för jag har läst och tycker inte att den har fått det bemötande den faktiskt förtjänar. När ska vi i Sverige sluta peka med hela handen på varandra och ta oss själva en ordentlig titt i spegeln? Ni fasas över det som händer i ph och slänger massa skit på oss som deltar, men hur annorlunda är våra liv från era egentligen?

Läs artikeln och fundera noga, jag tycker den är grym och framförallt att den har en poäng som ingen vågar framföra. Att det är en av mina bästa vänner som skrivit den är egentligen bara ett plus.

Skärmavbild 2014-02-04 kl. 18.09.20

(Visited 31 times, 1 visits today)

24 Comments

 1. Molly februari 4, 2014 at 6:21 e m

  Paulina! Har du några tips på utländska klädsidor där man kan kolla efter studentklänningar? eller exempelvis mindre svenska sidor? man vill ju inte ha en klänning någonannan har liksom! 🙂

  Reply
  1. Australien februari 5, 2014 at 3:41 f m

   Xenia.au eller något sånt. Köpte min där förra året. Tar typ lång tid att få skiten så beställ i tid!

   Reply
 2. eeik februari 4, 2014 at 6:37 e m

  Uppdaterad mera

  Reply
 3. H. februari 4, 2014 at 6:40 e m

  Äh folk överdriver så himla mycket, ”Folk som deltar i dokusåpor alltså, dom kommer aldrig få ett jobb, dom kommer ha en heeeemsk framtid”. Mm, just det, Sofia var med i säsong ett av paradise hotel och hon dejtar fan PRINSEN idag och käkar middag med kungen. Folk need to chill

  Reply
 4. tjo februari 4, 2014 at 7:05 e m

  Håller med Daniel angående Paradise Hotel. Jag tycker inte att deltagarna beter sig annorlunda från andra svenskar. Svenskar växer aldrig upp.

  Reply
 5. En flicka som är stark februari 4, 2014 at 7:45 e m

  Intressant läsning!

  Följ gärna med i min blogg om livet på behandlingshem! Under nio år har jag haft depressioner, självskadebeteende och anorexia och varit inlagd på sjukhus i långa perioder.

  Nu har jag hittat tillbaka till livet och mår bra! Idag stöttar jag och motiverar människor med psykisk ohälsa och inspirerar till ett friskt liv!

  Reply
 6. Amanda februari 4, 2014 at 8:05 e m

  Det han skriver är verkligen sant!

  Reply
 7. Hanna februari 4, 2014 at 8:53 e m

  Riktigt bra artikel.
  Man behöver inte gå ut på någon finare nattklubb för att skåda detta.

  Reply
 8. jennifer februari 4, 2014 at 9:17 e m

  Hej! Det här är min första kommentar så jag måste säga att jag diggar dig som fan, verkligen. Du är en tuff brud och har en skön inställning. Därför vänder jag mig till dig. Och för att du har en stor blogg såklart. Hoppas att du tar dig tid och läser detta 🙂 Till saken haha.

  1929 köpte Bonnierkoncernen tidningsförlaget Åhlén & Åkerlund, som därefter blev en viktig stomme i koncernens verksamhet när det gällde utgivning av tidskrifter.

  Före andra världskriget köpte Bonnier upp förlagen Billes, Beijers, Flodins, Haeggströms, Hansellis, H. Klemmings, Oscar Lamm, Looströms, Lundequists, Normans, Palmqvist och Pro Fide et Christianismo. Bonniers ökade också sitt inflytande över skolundervisningen genom delägande tillsammans med Norstedts i Skolboksförlaget AB.

  1969 köpte Bonniers upp Centerförlaget som gav ut serietidningar, 1980 köptes Carlsen If upp och 1991 hamnade förlaget Trevi i Bonniers händer.

  År 2000 ägde Bonnier ca 30 procent av den svenska mediemarknaden och där ingår bl.a. dagstidningarna Expressen, Sydsvenskan, Göteborgs-Tidningen, Dagens Nyheter, Trelleborgs Allehanda, City Lund, City Kristianstad, Ystads Allehanda, Kristianstadsbladet och magasinen Aktiv Träning, Gör det själv, I Form, Illustrerad Vetenskap, Allt om Historia, PC Tidningen och Digital foto samt en hel rad andra tidningar. De äger helt eller delar av TV 4, Svensk Filmindustri, Wigelius TV bokförlag och bokförlagen Albert Bonniers Förlag, Wahlström & Widstrand, Kartago Förlag, 2244, Bonnier Audio, Bonnier Carlsen, Bonnier Fakta, Bonnier pocket, Bonnier Utbildning, Forum Bokförlag, Bokförlaget Max Ström, Mix Förlag, Månpocket, Rebus och Bokförlaget Semic.

  Bonniers Tidskriftsförlag ger ut tidningarna Mama, Vi föräldrar, Första året, Gravid, 101 idéer, Antik-katalogen, Allt i Hemmet, Fritidshus, Living, Gård & Torp, Hem & Antik, Sköna hem, Sköna hem Country, Sköna hem skapa stilen, Alla bilar, Allt om mat, Allt om resor, Trädgård, Amelia, Klassiska bilar, Teknikens värld, Tjänstebilen, Begbilboken, ett antal korsordstidningar som exempelvis Sudoku, Knep & Knåp, Kors & Tvärs, Krysset och Krysstidningen med andra ord. De ger också ut tidningarna Nya affärer, Placeringsguiden, Privata affärer, Resumé, Veckans affärer, Damernas värld, Styleby, Visage, C Mode, Icon, M-magasin, S, Tata, ToppHälsa, VeckoRevyn och ett antal andra tidningar. De äger också delar av distributionsföretaget Tidsam.

  Bonnierkoncernen äger svensk Filmindustri som producerar nästan alla stora svenska filmer. Genom det Bonnierägda bolaget SF Bio AB äger de Sveriges största biografkedja med 34 biografer och 220 biosalonger på 22 orter.

  Det jag vill komma till är att . SNÄLLA.. Det här handlar om hela Sveriges media som kontrolleras av ett enda företag i princip. Eftersom att dom till och med har köpt upp TV 4 så tycker jag i alla fall att människorna borde få veta hur det ser ut och sen ställa sig till om vi ska ha det så. I grund och botten handlar det inte ens om politik och jag tror att alla känner det. Här är en stor jävla nyckel till varför man inte kan tycka som man vill i Sverige fast att vi får det på alla sätt och vis. Det är hjärntvättning och det är skrämmande. Hoppas du sätter dig in i det här en stund eller kanske kan göra ett inlägg.

  Om du läste ända hit så är jag ändå tacksam för din tid.
  Och om du är nyfiken förresten så är jag lika gammal som dig, tjej.

  Ha det fint, kram!

  Reply
 9. tima februari 4, 2014 at 9:27 e m

  wow paradise hotel speglar inte min verklighet. I min verklighet så stoppar man inte en rosa boll i ”fiffin”…

  Reply
 10. Anna februari 4, 2014 at 9:45 e m

  Följ mig gärna på min blogg, där jag delar med mig av min vardag med lchf och träning bla. Gått ned 10 kg på 3 månader hittills 🙂 / Anna

  http://www.annasundin.n.nu/

  Reply
 11. Amanda februari 4, 2014 at 9:57 e m

  PH speglar inte samhället. Personer som är med i dokusåpor har blivit uttagna för att de skiljer sig från normen. Hade Majoriteten av svenska befolkningen bettet sig som i en dokusåpa hade Sverige inte varit ett i-land.

  Reply
 12. sandra februari 4, 2014 at 11:12 e m

  Mycket bra skrivet! Skulle vilja ta en fika med den där Daniel någon dag! Hälsa att han får höra av sig nästa gång han tar sig till skåne 🙂 skickar en kram till dig oxå Paow

  Reply
 13. Sofie februari 4, 2014 at 11:58 e m

  Håller med Amanda här över! Deltagare i de flesta dokusåpor blir ju uttagna för att passa just det programmets syfte. Jag tror att de säkert plockar ut lite halvgalna och vilda personer till Paradise Hotel, tex, just för att sådana personer passar där. Jag tror verkligen inte att de som plockas ut speglar hur samhället ser ut, snarare går de emot normen och är lite speciella eller annorlunda, – just för att det gör bra tv.
  Det som händer i Paradise Hotel kanske speglar vissa faser i vissa personers liv, tex någon fylla någon gång när man var ung.
  Men jag tror verkligen inte att större delen av Sveriges befolkning kalasar runt sådär 24/7, kör motorbåten på bekantas fittor, stoppar in vindruvor i rumpan, knullar in public, saggar ner bilder på varandra osv osv osv osv 🙂 Jag säger inte att det är fel att göra så, men jag tror att väldigt få, i vuxen ålder, håller på så. Därför tycker jag att det är fel att säga att Paradise Hotel speglar någon form av sanning rörande hur Sverige ser ut.

  Reply
 14. Kritiker februari 5, 2014 at 12:44 f m

  Hmm, hur annorlunda är era liv från alla oss andra.. Ja du Paow.. Jag skulle vilja referera till det Aina sa tidigare i serien där hon reflekterar över att det är låg nivå på konversationerna och kom fram till att ja, det är faktiskt ingen i det här programmet som har någon universitetsutbildning. I den artikeln kan du se att 35% av Sveriges befolkning hade minst högskoleutbildning..
  http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Utbildning-och-forskning/Utbildningsniva/Hogskoleutbildade-25-64-ar/
  Det är alltså en ganska stor del som har en utbildning i Sverige och då är det även väldigt många i Sveriges befolkning som inte innefattas av den här undersökningen. När du studerat lite och haft ett ”normalt Svensson liv” där man går till skola respektive jobb varje dag för att försörja sig och sin familj kan du då tänka till en gång till. Alla är inte som ni, ni är extremfallen och jag tycker att du borde tänka på vad du skriver eftersom det går ut till unga som har dig som förebild. Tänk om alla skulle bli som dig och övriga i PH. Hur skulle världen se ut då? Sverige skulle definitivt vara ett U-land av RANG! Svara gärna på detta om du överhuvudtaget läser det och berätta vad du tänker

  Reply
 15. Liz februari 5, 2014 at 2:36 f m

  Hej!
  Läs på lite om samhällets grundstenar, sedan vill jag gärna veta hur samhällskritisk du egentligen är, och vart du står. Vore jätte intressant!
  Att inte engagera sig politiskt i det samhället man lever i är oerhört ignorant. Det finns människor i denna värld, i diktaturer som dör för sina politiska åsikter. Vakna, smell the coffee. Det här är inte Teletubbie-land.

  Länkar:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Kapitalism
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Patriarkat_%28sociologi%29

  xx

  Reply
 16. Malin februari 5, 2014 at 8:43 f m

  Amanda – Word!

  Reply
 17. Mikaela februari 5, 2014 at 11:30 f m

  Det bästa jag läst på länge! Så sant. Daniel Paris är så jävla klok!!

  Reply
 18. Nettan februari 5, 2014 at 12:04 e m

  Gud vad vissa var pinsamma igår!!

  Reply
 19. Alma februari 5, 2014 at 1:45 e m

  Men han kan ju inte snacka för majoriteten av Sverige, han kan inte säga att det är så verkligheten är, för det är hans verklighet, inte alla andras. Majoriteten i Sverige (rätta mig om jag har fel) tittar på PH för att få lite underhållning från dumma ungdomar som snackar en jäkla massa skit, och för att sitta och skratta åt dem.
  Jag tycker det är en ganska klumpig artikel, eftersom han genom att ha skrivit att det är verkligheten, så tycker jag att han uppmuntrar, kanske omedvetet unga människor att det på något sätt är okej att bete sig som dem gör i PH, att inte ha något privatliv, att spela spel med människor som ska vara ens vänner, att klampa på vänner för att nå ett ”glamouröst” liv i kändisskap. (Och om någon lever så, så fine, men jag tycker inte att det är något att sträva efter)
  Han kanske talar om vad som är verkligheten i hans eller hans vänners liv, i bloggkändisarnas liv, men han kan inte tala för hela Sverige.
  Jag tar PH med en nypa salt, ser det som underhållning (det är ju en liksom en show), men när någon säger att det är på något sätt speglar verkligheten, så kan jag inte ta det med en nypa salt.

  Reply
 20. sara februari 6, 2014 at 12:31 e m

  Förstår poängen!
  Det jag blev mest upprörd över när jag tittade på PH var att alla verkade helt blåsta…Det enda som skedde var att det festades, knullades, nakenhet, bråkades och fördes otaliga med till synes innehålls lösa diskussioner om rosa bollar, antal ligg mm mm. Om detta hade varit 17 åringar hade jag inte blivit förvånad, men vuxna människor mellan 20-55!! Vad hände med människan som både var rolig, party prisse OCH smart, vettig och med ett vanligt iq? Som både kunde festa loss men ändå ha hjärnceller och bete sig normalt och vettigt?

  Reply
 21. louis vuitton outlet mars 18, 2014 at 3:03 e m

  thanks a lot, very first I became loosing with teaching of two, then it is extremely easy instead while i see the three or more directions, relatively many thanks!

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *