Det är ingen sanning, bara allt annat som är en lögn.

Den bilden så vi bloggare målar upp verkar vara så himla perfekt, det är snygga naglar, hår och extremt mycket utessende. Det är vad man läser på dom flestat bloggar.

Visst mitt liv kanske är lite mer glamoröst än dom flestas. Jag har en livstil där jag gillar att fara&flänga äta god mat och dricka på tok för mycket rödvin, och träffa en massa olika människor genom att resa. Men det där med kläder och skönthet.. Det är inte mitt liv. Att hela tiden tråna efter dom nyaste och hetaste trenderna, att man inte kan gå i förra årets kollektion. Det ger en sådan press på unga tjejer, som tror att man måste ha dom nyaste kläderna, det dyraste sminket för att kunna vara inne i svägen.

Okej. Nu att jag har opererat mig kanske inte heller gör mig till någon bra förebild. Men det är väl inte så mycket värre än att vara en hipp modebloggerska som lägger upp en perfekt frukost på sängen i sina nya chanel tofflor medans man sitter där på sitt eget trött köksbord med en bränd macka och en ful äggröra. För att sedan sätta på sig sina gamla slitna jeans, sneakers och en vanlig blus.. Så kanske man kollar in bloggen igen vid lunch och ser personen ha på sig en jacka som kostar mer än din lägenhet varje månad, i ett par svindyra heels och lilla chanel väska. Då känner man sig ganska grå och värdelös.

Jag kan själv spana in dessa perfekta modebloggar, och känna mig som världens tråkigaste människa. Jag är totalt ointrsserad av mode och sätter för det mesta på mig vad som faller mig i smaken. Men jag känner även press på mig själv och tänker ”fan jag känner mig lika grå som gudrun skyman brevid Malin Gramer” om jag jämnför mig med dessa bloggare.

Jag känner på riktigt mer press när jag går in på Angelica Blicks blogg att sätta på mig ett par heels än vad jag känner att jag vill operea mina tuttar ännu större när jag ser kissie i bikini. Nu är det ju sa att alla har olika intressen, en del prioriterar annorlunda och älskar kläder. Men jag tycker ändå att det är att ge fel bild till unga tjejer om att livet hela tiden är perfekt.

För det är det inte. Jag vill inte måla upp min vardag som ljus och underbar när den inte är det. Många gånger har min manager bett mig att bli lite mer intresserad av kläder ” du kan ju åtminstonde låtsas”.. För att det är i modebloggvärlden cashen ligger.

Men jag vill inte ge unga personer skev bild. Det är det sista jag vill. Sen så kan ni ju säga att jag fixar till mitt utseende, det är mest för att jag har kunnat. Jag ser inte det som någon big thing så jag aldrig haft komplex över mina bröst, men jag erkänner att mina läppar är för stora ibland.

Det som fick mig att tänka till var när än ung tjej skrev till mig på instagram när jag al upp en osminkad bild på mig själv ” att jag var modig”.. Och jag bara alltså modig? För att jag lägger upp en osminkad bild på mig själv? Det är såhär jag ser ut. 10261713_10151996164345025_1107965637_n

(Visited 223 times, 1 visits today)

30 Comments

 1. Rebecca april 15, 2014 at 12:57 e m

  De senaste dagarna har din blogg varit sjukt intressant att läsa, på ett bra sätt! Man blir rörd vid varje inlägg och man märker att du lägger ner energi på inläggen, you go girl♥

  Reply
 2. Nathalie april 15, 2014 at 1:06 e m

  Tycker det är så kul o följa din blogg pga att du skriver om allt möjligt. Naturlig skönhet har du också. Följer dig dagligen men bläddrar oftast bara snabbt igenom (mode bloggarna) pga att det blir tjatigt med ett o samma.

  Reply
 3. Esmeralda april 15, 2014 at 1:27 e m

  Riktigt bra skrivet!

  Reply
 4. claudia april 15, 2014 at 1:55 e m

  I mina ögon är du visst en förebild för många. Du är grym på att visa att man inte måste göra som alla andra och att det är ok att göra tvärtom.

  Just ja, ——– > http://santander.blogg.se/

  Reply
 5. Fanny april 15, 2014 at 1:56 e m

  Bra skrivet!

  Reply
 6. Jennifer april 15, 2014 at 2:02 e m

  Superbra skrivet, känner verkligen igen mig! En Kenza outfit är för mig en månadslön.. Och visst känner man sig värdelös som snoozar varje morgon när bloggare lägger upp fantastiska frukostbilder.. Det är verkligen en helt annan värld som det är viktigt att ha distans till och inte sträva efter. Det är liksom inte verklighet.

  Reply
 7. Anonym april 15, 2014 at 2:05 e m

  Fan va bra din blogg har varit på senaste! Du skiljer dig från de andra storbloggarna på det sättet att du är så jäkla ärlig och presenterar alla dina sidor på ett eget (bra) sätt. Sluta inte blogga och snälla fortsätt så här, för det är jävligt kul att läsa din blogg!

  Reply
 8. Jennifer april 15, 2014 at 2:27 e m

  Åh,vilket bra inlägg! 🙂

  Reply
 9. Johanna april 15, 2014 at 3:00 e m

  Jag hade aldrig läst din blogg, bara hört om den och hört om dig från andra bloggare. Men nu har jag sen igår varit inne minst 4 gånger. Tycker att du verkar vara en stadig tjej med båda fötterna på jorden. Och just därför kan man kalla dig en förebild till unga. Du skriver inte som ”den typiska bloggaren” utan du skriver som dig Paulina och från dig vilket har gjort att jag har gått in och kollat din blogg x antal gånger bara idag. Så fortsätt med det du gör! Bra jobbat och lycka till!

  Reply
 10. Emma april 15, 2014 at 3:11 e m

  Fint skrivet paow, håller defintivt med om att det handlar väldigt mycket om märkeskläder, jag menar om man kanske satsar på billigare kläder och istället sparar ihop pengarna så kan man få flera småresor eller en långresa, tycker själv det är jobbigt att se när folk använder dyra märken hela tiden, men samtidigt är man ändå inte avundsjuk, får man själv har bokat en resa till ex. Malta nästa månad hehe 🙂 Bra skrivet! 😀

  Reply
 11. Annie april 15, 2014 at 3:23 e m

  asså jag älskar dig, du är så fruktansvärt vacker!

  Reply
 12. Woryza april 15, 2014 at 3:31 e m

  Ingen är perfekt, perfekt är tråkig. Jag hade aldrig velat gå i Angelicas skor, även om hon säkert trivs med det så är ju alla olika. Vem har sagt att du måste följa strömmen och vara vanlig tråkig? DU är DU och din blogg utstrålar styrka, karaktär och Carpe Diem.

  Skit i allt, skit i bloggen om så krävs, bara du mår bra och bara du är du!

  Peace

  Reply
 13. balmained april 15, 2014 at 3:32 e m

  Väldigt bra skrivet!

  Reply
 14. Adina april 15, 2014 at 3:38 e m

  Du är superfin även utan smink Paow!

  Reply
 15. Stoffe april 15, 2014 at 4:05 e m

  Kom igen, Paulina…du är väl inte så dum att du inte ser hur du just nu projicerar ditt beteende på modebloggarna.
  Du vill inte ge en skev bild till unga människor, samtidigt som du klart och tydligt vräker ut din ytlighet i form av operationer och liknande? Samtidigt har du mage att anklaga modebloggarna för att visa upp sin bullshitvardag och påstå att den gör större skada än vad du gör?
  Man måste ju bara undra…ÄR DU PÅ RIKTIGT?!?!

  svar: Det är skillnad på att fixa till något som kan var ett koplex, förevigt. Än att gömma sig bakom snygga kläder 🙂 Jag påstår aldrig att dom gör större skada. Utan att försöka att visa upp en perfekt vardag. Och eftersom att jag är en ung tjej, så påverkas jag mer av det än av kissies operationer 😉 och det är jag säkert inte ensam om.

  Reply
  1. Stoffe april 16, 2014 at 10:08 f m

   Du påverkas för att du inte har sådan vardag som modebloggarna..ok, fine, inget konstigt i det. Detta bottnar ju förmodligen i att du har en vardag du inte är nöjd med, vilket du faktiskt talat om på din blogg flera gånger. Antingen så förändrar du din vardag, eller så inser du att deras bullshitvardag är just bullshit, right?
   Hur tror du unga tjejer känner när dom ser dina operationer? Tror du att dom tycker att man duger som man är, eller att saker ska fixas till med läppförstoringar och bröstinplantat?
   Grejen är att i ditt fall så blir det liksom ännu värre..du är en jättesöt tjej, men en kanonkropp..de finaste naturliga brösten jag sett och ÄNDÅ måste du ”fixa” till dom?
   Titta bara på kommentarerna från dessa förvirrade unga själar..du är en förebild enligt dom..dom vill vara som du..det är hemskt att läsa..man blir orolig för nästa generations välmående liksom.

   Inse att du har ett problem som kommer innifrån, men du försöker fixa det genom att förändra ditt yttre..och det är det budskapet du just nu förmedlar till unga tjejer.

   Väl mött och lycka till!

   Reply
 16. Moa Hallberg april 15, 2014 at 6:24 e m

  Du är en bra förebild för många på många sätt 🙂

  Reply
 17. ina april 15, 2014 at 7:07 e m

  Du är vacker! Men varför alls jämföra sig med andra? Tävla bara mot dig själv, sträva efter att bli den bästa versionen av dig själv, tänker jag 🙂

  Reply
 18. Rolle april 15, 2014 at 8:28 e m

  Du behöver inte sminka dig,du är snygg som fan ändå;););)

  Reply
 19. amanda april 15, 2014 at 9:07 e m

  Hej! TÄnkte bara säga att när du skrev något nu om att bara för att du opererat brösten så är du ingen bra förebild. Du ska inte ens behöva diskutera så! för bara för att man vill ha större bröst gör inte dig till en sämre förebild! Kan tänka mig att du fått ävldigt mycket påhopp ang denna operation… Vilket jag tycker är helt värdelöst! Tycker du är så jävla grym, du är samma person, samma personlighet, samma åsikter men bara att du har större bröst nu! KING! you go

  Reply
 20. jennifer april 15, 2014 at 11:22 e m

  Du är grym!! Du har så jävla ursäkta språket men.vettigt att säga. Du är så klok och säger så bra saker. Ärlig och rak! Kan erkänna att innan jag ”lärde känna”dig asså läste din blogg hade jag helt annan uppfattning som jag har om alla personer i början.innan man lär känna dom och det är fel men nu äter jag upp det för jag tycker att du är grym. Kan inte ens sluta läsa din blogg 🙂 Gillar den! Fortsätt stå på dig och ta ingen skit! Kram

  Reply
 21. beaaaa april 15, 2014 at 11:28 e m

  Word! Fyfan vad bra skrivet av dig, grym är du!

  Reply
 22. petronella april 15, 2014 at 11:49 e m

  det är riktigt fett att du skriver den här typen av inlägg 😀

  Reply
 23. Maria april 16, 2014 at 12:01 f m

  Du lägger bilder på dina bröst hela tiden mer är allt för att du vill få uppmärksamhet som alla på instagram som måste har tusen bikini bild och ibland visa tjejer ser skit fula ut men ändå får massor likes bara för visa sin röv eller bröst. Du gjort större för att du vill folk ska titta på dig. Jag har själv stora tuttar o så fort jag visa lite inte på bilderna men på krogen får massa killar som pratar om mina tuttar o jag hatar det. Och nu för tiden alla kan ha osminkad bild det är bara har lite filter o vi alla är perfekt.

  svar: bikini menar du väl. O

  Reply
 24. L april 16, 2014 at 12:50 f m

  Ingen förebild ??! Jag skiter i vilka operationer du gjort, du är fortfarande min FÖREBILD! Du är grym människa <3

  Reply
 25. Psykologen april 17, 2014 at 1:46 f m

  Hej paow. Du har växt upp med bloggen och egentligen levt ett offentligt liv sedan du slog igenom i fjirtisåldern. Jag har känt igen mig själv i ditt sätt att skriva och tänka på saker och ting de senaste året. Du verkar vara i en ganska förvirrad och avgörande tid i ditt liv där du försöker hitta dig själv och få alla pusselbitar på plats. Alla går igenom en sån period i livet och jag tror att bloggen och all press från den offentliga världen gör det mycket svårare för dig. Jag tror du behöver lugn och ro och försöka att fokusera på vad som egentligen är viktigt för dig. Vad som får dig att må bra. Och vem du egentligen är och inte den alla förväntar sig eller tror att du är. Viktigt att man inte ser sig själv genom andras ögon utan går den väg man mår bra av själv. Fundera på det och ta hand om dig! Du är en grym tjej med något i skallen som fått ta mycket skit och blivit dömd på ett orättvist och felaktigt sätt. Du är klok och ambitiös så tycker det vore synd att inte ta vara på det. Sorry för terapisnacket. Jag överanalyserar allting och kan inte hålla på någonting. Ha det så bra! 🙂

  Reply
 26. Hanna april 17, 2014 at 7:04 e m

  Kan folk sluta gnälla om att unga tjejer känner sig odugliga av dina operationer?? Jag inspireras istället!självklart duger man som man är men är de nåt hos en själv man vill ändra på så ska man de för viktigast av allt är att man själv är nöjd! De leder till att man mår bra och är det inte de alla vill? Att må bra?? Sen vägen dit är upp till en själv. Du är fantastisk paow! Fler brudar med din attityd tack!!

  Reply
 27. Penny april 25, 2014 at 7:57 f m

  Tack Paow, din blogg blir ju bara bättre för varje dag som går, Du är strong när du inte följer alla torra normer för hur bloggar ska va. Älskar din blogg.

  Kramar från Finland <3

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *