MATHETS

Jag la upp en bild på min lunch idag. Och jag får en massa kommentarer ” ska du äta allt det där” ”shit svälter du dig själv” ” det är inte mat”.. Och jag kan lungt säga att jag blev mätt på det och höll mig mätt hela vägen fram till middagen. Människor i Sverige äter på tok för mycket. Man behöver inte äta som en häst. Om jag är hungrig så äter jag, så har jag alltid gjort.

Och jag är inte jätte stor i maten. Jag föredrar att inte sitta och klämma i mig en stor köttbit med en massa potatisgrantäng. Kanske finns en anledning till att jag inte är speciellt överviktig.

Jag är så otroligt trött på denna mathets, spelar ingen roll om man äter skräptmat eller nyttigt. För lite eller för mycket. Men ibland om jag äter skräpmat så finns det folk som skriver ” shit bra av dig att du äter fett”.. Bra? Det är inte speciellt hälsosamt eller en bra matförebild att trycka i sig en familjepizza var och varannan dag. Men när jag lägger upp en bild på en liten sallad så skriver folk helt plötsligt ironiskt kommenterar så att jag nästan känner mig tvingad till att äta mer.

Skärmavbild 2014-04-16 kl. 03.19.06

(Visited 1 times, 1 visits today)

13 Comments

 1. M april 16, 2014 at 8:22 f m

  Folk provocerar bara.
  Men du provocerar med.

  -Jag är inte ”speciellt” överviktig. ??? + att salladen du postar är några salladsblad + vitt rostat bröd, näringsvärde = 0

  Reply
 2. may april 16, 2014 at 9:34 f m

  Jag tycker att det där ser ut som en bra och nyttsam lunch 🙂 Och som en väldigt bra portion! Man äter den mängd man känner att man blir mätt på det räcker ju? Man måste inte äta tills man känner sig proppmätt det är inte så bra för magen precis den kan bli otroligt irreterad för den måste bränna så mycket mat. Det är mycket bättre att äta små men många portioner under dagen.

  Reply
 3. Adina april 16, 2014 at 10:20 f m

  Jag tycker att det ser jättegott ut, ja. Och till lunch brukar man väl ändå inte äta så mycket? 🙂

  Reply
 4. Madde - vägen från anorexi april 16, 2014 at 10:26 f m

  Jag tror att det handlar om att tjejerna ser upp till dig och tror att man ska äta sallad men man ser så lite av verkligheten via instagram, vilket jag själv fått lära mig 🙂 Det där ser inte ut somen sallad med som en smörgåstallrik hihi 🙂 Nej men vad jag försöker säga är att egna erfarenheter med en instagram med enbart hälsa och kost har det lett till en skev uppfattning och vad man ska äta och inte. Det enda man ser är salladsblad, sallad, sallad, gurka och lite kyckling. När man lämnar instagramvärlden kanske det finns plats för en och annan smörgås och kanske lite choklad och smågodis. Det är gärna inget man lägger upp en bild på instagram. Man vill ju vara fitness!! Glöm allt om vad som visas på instagram och lyssna på dig själv istället. Vem vet vad hon åt till frukost lixom? Eller middag igår!
  Take care :)))))

  Reply
 5. Tove april 16, 2014 at 10:48 f m

  Jättebra skrivet! Håller helt med dig!

  Reply
 6. paow april 16, 2014 at 11:31 f m

  Hej

  Reply
 7. j april 16, 2014 at 11:50 f m

  Hellre klämma i sig en stor köttbit och potatisgratäng än att få ätstörningar eller magkatarr.

  Det här inlägget är så fel och egentligen borde du ta bort det, det enda du bidrar med det här är att få massa tjejer/kvinnor att bli skuldbelagda med hur de äter. Egentligen så ska man visst äta ordentliga portioner men man ska träna också. man ska vara hälsosam. att äta lite konstant är farligt för kroppen.
  Jag åt som du runt 2010-2012 och idag har jag magproblem, är illamående konstant och tack vare det här så gick jag upp i vikt och idag har en psykisk ohälsa och måste träffa psykolog för att bli normal igen, så nej låt folk för fan äta normala portioner och må bra.

  Inte för att vara sån men baguettebröd är inte alls hälsosamt. enda hälsosamt i den tallriken är salladen, och sallad är bara en tillbehör.

  Reply
  1. Rebecka april 16, 2014 at 4:05 e m

   det är bättre att äta 5-6 mindre mål om dagen än att äta 2 stora portioner, blir hon mätt på detta är väl det bra sen om en annan behöver mer för att bli mätt är väl en annan sak, alla är vi olika, men du får inte ätstörningar för att du äter en mindre portion till lunch.

   Alla som läser, ät det ni behöver inte vad andra tycker eller tänker att ni behöver, men det mest hälsosamma är att äta för det man tränar, du ska inte äta extremt lite för att gå ner i vikt, ät dig alltid mätt men inte övermätt och motionera, då mår kroppen som bäst 🙂

   Reply
 8. my april 16, 2014 at 1:57 e m

  Jag håller me dig, varför ska man äta som en häst?
  Men man ska ju heller inte svälta sig och de gör du ju inte, hoppas jag.

  Reply
 9. Elin april 16, 2014 at 3:45 e m

  Fast den där salladen är onyttig? Vitt bröd med salladsblad? Avokado ägg broccoli, ät sånt om du är ute efter att vara en bra matförebild!

  Reply
 10. Kim april 16, 2014 at 3:58 e m

  Påverkar din emetofobi hur du äter? Jag undrar eftersom jag också har emetofobi och alltid haft problem med mat. Jag äter ganska lite eftersom jag hatar känslan av att vara för mätt eftersom jag då är rädd för att spy. Förknippar också mycket mat med illamående vilket gör att jag inte kan äta det alls eller bara väldigt lite av det. Mitt beteende med mat har gjort att jag stämplats med anorexia, vilket jag inte alls har. Jag tycker inte om att vara för smal och jag gillar mat egentligen, har bara ett komplicerat förhållande till det.

  Reply
 11. Byui april 17, 2014 at 2:19 f m

  Vill di bygga muskler och får en fit body du får äta mer!

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *