Mansgrisar

Jag ska vara helt ärlig med er, allt det här snacket om att det inte är jämställt mellan kvinnor och män. Det är ingenting jag någonsin funderat över, jag har sett det som självklart i alla år. Det är klart att det ibland hänt grejer i livet som man själv förminskat för sig själv och tänkt ”boys will be boys” eller ”äh skitsamma, överreagera inte” men jag undrar nu hur ofta vi tjejer ska behöva hålla på och lugna ner oss själva, från saker män gör mot oss. Hur länge ska vi låta män göra precis som de vill och dessutom ursäkta deras beteende?

Typ som igår när jag går till tunnelbanan. Klockan är halv tio på kvällen, har ätit lite middag med en vän och är inte full (inte för att det spelar någon roll) har på mig jeans, skjorta och jacka (inte för att det spelar någon roll heller men vill vara övertydlig med er) Jag knyter mina skor så kommer en bitter svennebanan man på kanske 35-40 år och puttar till mig hårt. Det är inte mycket människor på perrongen och det var absolut med flit som han gjorde det.  Han blinkar inte ens fast jag faller omkull utan går där och äter sin tunnbrödrulle med mos som om ingenting har hänt och jag mumlar nåt i stil med ”idiot”. Han blir väl chockad över att en liten tjej ens vågar säga någonting tillbaka och vänder sig till mig och säger ”Vad sa du?! Slyna”

Alltså jag blir helt paff, en VUXEN MAN knuffar till MIG med vilje och istället för att be om ursäkt till mig kallar han mig för slyna och ger mig de värsta blickarna jag någonsin fått.  Han fortsätter raljera ”kolla på dig, slampa” och synar mig från topp till tå och det slutar med att jag ber om ursäkt (?!). Tro mig, han var varken full, hög, ”galen”, psyko eller något sånt man ofta tröstar sig med när folk gör sjuka saker mot en. Det har var en helt ”vanlig” vuxen människa som säkert har både fru och barn hemma, ett vanligt jobb också. Folk runtomkring reagerade över hur hotfull han var mot mig.

Sånna saker händer tjejer hela tiden bara för att vi är TJEJER och det öppnade mina ögon. Män som känner sig hotade av en självsäker tjej, som går rakryggad på stan, som vägrar känna sig som ett objekt. Hur vågar hon? Kvinnor hör ju hemma i köket, barfota och gravida. De finns överallt. Mansgrisar är fan det värsta jag vet. Män som inte har någon respekt för andra för att de råkar vara kvinnor, unga eller bara för att de vågar ta plats. Fy fan, GIRL P(A)OWER säger jag, ta ingen skit från någon och låt ingen någonsin förminska dig bara för ditt kön. ALDRIG!

Berätta för mig, tjejer som läser min blogg, har ni hamnat i någon liknande situation där ni blivit förminskade bara för att ni är, just kvinnor? Vad gjorde ni? Jag skulle vilja höra era berättelser.

p01_49963163BRITAIN LONDON PUSSY RIOT PROTEST

Lite random kanske men bilderna är på de grymma brudarna i Pussy Riot som jag beundrar. De fängslades för att de gjorde uppror mot Rysslands sjuka lagar, you GO girls!

(Visited 526 times, 1 visits today)

121 Comments

 1. isa juni 1, 2014 at 9:05 e m

  uh, det där var ju bara vidrigt. Fy fan. Såååå synd att du bad om ursäkt, men man blir ju helt ställd och paff i en sån situation ju :/

  Svar: Ja, fast jag bad bara om ursäkt för att jag sjönk till hans äckliga nivå och sa att han var en idiot. Men allmänt så ursäktar vi tjejer alltid killars IDIOTI mot oss fast vi inte behöver göra det.

  Reply
  1. NYC Sarah juni 2, 2014 at 2:52 e m

   Jag hade aldrig bett om ursäkt. Han kom ju helt oprovocerat och knuffade omkull dig! En sak hände mig i SoHo New York för något år sen eller två.. Jag var på väg hem och bar på en pall som jag hade köpt & 5 killar gick förbi mig och smällde till mig på röven! Jag hade jeans och linne på mig (inte för att det spelar någon roll) Jag blev helt ursninnig och skrek, tyvärr kunde jag inte se vem av de 5 som gjorde det & de tyckte min reaktion var rolig tydligen.. Jäkla mansgrisar! De finns överallt tyvärr.. Stå på dig sötisen! Love från NYC

   Reply
 2. Anon juni 1, 2014 at 9:43 e m

  Jo visst finns det sådana här problem. Dock tror jag inte problemet är att det är en man som gjorde det mot en kvinna. Både män och kvinnor kan bete sig skitigt man ska helst undvika att generalisera sånt här.

  Reply
  1. Me juni 2, 2014 at 6:51 e m

   Fast det här handlar inte om generalisering. Visst beter sig många kvinnor dåligt på olika sätt. Men det är ett strukturellt beteende att män tar sig friheter med tjejer. Dvs tar på dom eller säger fula saker. Det är en struktur, ett återkommande mönster som de flesta kvinnor kan vittna om.

   Reply
 3. Maja juni 1, 2014 at 9:51 e m

  Bästa du skrivit hittills. Behövs mer storbloggare som skriver om detta!

  Reply
  1. Linda juni 2, 2014 at 10:13 e m

   typ Blondinbella! eller?

   Reply
 4. Nadja juni 1, 2014 at 9:54 e m

  Många saker har hänt mig men en sak minns jag väldigt väl, det var när jag var 12(!!) år gammal, en liten plutttjej som fortfarande lekte med barbies. Var på en hockeymatch med en kompis och en gubbe på 50 år tog mig på röven 2 gånger när han gick förbi mig. Jag var 12 år mot en man lika gammal som min pappa, då vågar man inte säga ett knyst. Äckligt vilka människor det finns alltså 🙂 Fortfarande idag händer äckliga grejer. Om tjejer tog killar på röven ute på krogen/stan etc, då skulle de säga ”vad i helvete gör du?” speciellt om de händer flera gånger under hans liv blir man förbannad, tror inte killar skulle tycka det var ”nice” tillslut. Man vill inte att främlingar rör en.

  Reply
 5. Anna juni 1, 2014 at 9:59 e m

  Jag förstår att du blir ställd men det ultimata svaret på hans kommentar hade varit en rak höger. Bara slå in näsan på honom. Men jag tror faktiskt det bästa du kan göra i en sådan situation är att ta en bild på skiten för att komplettera med i en polisanmälan. Man får inte kalla folk för slyna.

  Reply
 6. Tina juni 1, 2014 at 10:14 e m

  Jag cyklade en gång på en trottoar då det plötsligt går en man framför mig. Eftersom trottoaren är såpass trång så cyklar jag ner på vägen för att åka förbi honom utan att behöva köra på honom. Plötsligt ropar han: AA BRA DIN JÄVLA FITTA. Jag blev helt ställd och förstod inte hur han fick för sig att ens öppna sin käft. Därför skrek jag tillbaka: Ja det är väl antagligen det du inte fått på länge..

  Reply
 7. N juni 1, 2014 at 10:28 e m

  Jag har haft otroligt många sånna här händelser t.ex gubbar som flashat osv men något som verkligen suttit kvar kan man säga var nog när jag gick på kollo när jag var yngre.
  Alla vi ungdomar som var där fick hjälpa till i köket. Varje dag var det en ny tjej och kille samt en kollo ledare dårra. Jag kommer ihåg hur när det var min tur så fick jag stå och slita massor i köket å killen som skulle hjälpa mig plockade upp en potatis från golvet sen så stack han, det var allt han gjorde och kollo ledaren såg det. Slutade med att jag stod kvar och slet i köket 3 timmar längre än vad jag skulle, så länge att till och med ledaren hade gått för att förbereda för avslutningsfesten. ( det var den näst sista dagen på kollot.)
  Under festen sen fick killen som plockade upp en potatis från golvet ett tal i hans ära och en låt för att hedra hur duktig han var som hjälpt till i köket medans jag inte fick ens fick ett tack. Fick faktiskt även svaret ”aah men du är kvinna du ska ju vara i köket ändå.” Även nu flera år senare är detta fortfarande fast hos mig. Hur lite män måste göra för att få beröm jämnfört med hur mycket kvinnor måste göra för att få beröm eller hur mycket män kan bete sig fel och alla bara drar massor med ursäkter åt dom medan om en kvinna står upp för sig själv en enda gång så får hon titlar som ”hora” ”slyna” ”bitch” ”manshatare”

  Reply
 8. Elin juni 1, 2014 at 10:32 e m

  Heja dig Paulina! Ta ingen jävla skit och be aldrig om ursäkt för dig själv. Usch för vissa män!

  Reply
 9. Evelina juni 1, 2014 at 10:35 e m

  Jag var inne i Stockholm stad och jag bor på landet vanligtvis och jag och mina vänner hade druckit och en gubbe på kanske 30-35 år smällde till mig på röven medans jag stod och läste du vet tunnelbans kartan på väggen , för japp vi hade virrat bort oss. Jag vände mig om och haha gav honom en örfil (antagligen ingen hård sådan de var svårt att nå)och sa du rör inte min röv de ska du ha jävligt klart för dig. Och gubben/killen sa till mig Lugna ner dig baby du vet att du vill ha de ! jag är sådär 165 cm lång och han var riktigt lång så hela grejen måste ha sett riktigt jävla kul ut. vi fortsatte gräla lite där och ja jag var full men han klämde mig på tuttarna och ja jätte gulligt sa honk honk , jag vart skogstokig gick fram och tog ett fast grepp om hans bollar och klämde och sa , Du vet att du vill ha de baby . Han bad mig släppa och jag lämnade han där på alla fyra medans hans kompisar stod och as garva åt honom.

  Reply
  1. Timmy februari 27, 2017 at 11:16 e m

   Kan du göra det på mih

   Reply
 10. Matilda juni 1, 2014 at 10:42 e m

  Bra paow, tycker det är så jävla bra att du skriver om detta för det behövs verkligen!! GIRL PAOWER

  Reply
 11. Felicia juni 1, 2014 at 10:46 e m

  Så jävla äckligt beteende! Vet inte hur många ggr det har hänt mig faktiskt, har tråkigt nog tappat räkningen… något som hände mig rätt nyligen var när jag var med en kompis i Haninge centrum. Jag va med henne eftersom hon skulle kolla sin mobil på telia, och medans hon fick hjälp av personalen så sa en man som jobbade där till mig ”varför ser du så ledsen ut? Kom igen, le lite!”. Grejen var att jag inte ens ledsen/sur eller nåt, men han hade mage nog att säga till mig hur jag ska se ut. Sen kom han till slutsatsen att jag måste ha blivit sårad av nån kille, vilket inte ALLS var sant eftersom jag inte ens var ledsen? Så jag blev ju så klart skitlack på honom och sa åt honom att sluta prata så till mig, och han såg faktiskt lite chockad ut (som att tjejer inte brukar säga till honom).Det här handlar väl inte så mycket om förminskning, men när nån håller på och drar slutsatser och tror att de kan påverka en bara för att man ser ut på ett visst sätt så är det jävligt jobbigt(särskilt när jag hade sagt flera ggr att jag inte ens var ledsen).

  Kortfattat, det finns folk som tror att de har inflytande i det de säger för att de är ett visst kön, när de i själva verket borde skita i vad andra gör 🙂

  Reply
 12. ebba juni 1, 2014 at 10:47 e m

  Fick ofta höra på min gamla arbetsplats (en elektronikbutik) ”ska vi inte gå och fråga killarna istället” vilket förvisso inte hände fullt så ofta som att mina arbetskamrater ständigt hänvisade kunder till mig när dem behövde hjälp med tvätt/kök/andra hushållsprodukter som dammsugare osv. trots att jag inte hade någon som helst utbildning på området.

  Jag har även varit med om en liknande upplevelse som dig Paow – en Kvinna stod länge och titta på mig på tåget och jag log tillbaka då jag trodde att hon skulle fråga något (typ efter vägen – vi båda stod nämligen vid dörrarna) varpå hon kläckte ur sig efter att ha granskat mig från topp till tå ”sådana som du får skylla er själva för att ni blir våldtagna” – jag hade på mig mina baggie jeans, sneakers och en vit t-shirt vid tillfället som om det Egentligen skulle spelat någon roll. Vad jag vill säga är att idioter finns överallt i alla former och det är upp till oss att stå upp mot dem, inte acceptera deras beteende och fortsätta kampen mot ett respektfullt, tolerant samhälle där alla oavsett kön och etnicitet får leva och utveckla till sin fulla potential.

  Reply
 13. F juni 1, 2014 at 11:15 e m

  Jag är sjukt glad att du uppmärksammade detta. Big up till dig. Har blivit förminskad för mitt kön hur många gånger som helst, många gånger i klassrummet – när lärararen hört på. Dock står jag alltid upp för mig själv… Dock blir ju tjejer som står upp för sig själva oftast ännu mer nertrycka, av både killar OCH tjejer. Tjejer har liksom ett sånt stort behov av att vara killar till lags.

  Reply
 14. Sofia juni 1, 2014 at 11:21 e m

  Oh ja det har man varit med om många gånger….klassikern….killar som breder ut sig med benen brett isär så man själv sitter inklämd i ett hörn på buss/t-bana. Förut gjorde jag just så…klämde in mig i ett hörn men nu sitter jag som vanligt vilket då innebär att man sitter väldigt intimt med människan…usch…och ibland har det hänt att killar då tror att man stöter. Någon gång har jag sagt till typ…”att det är faktiskt två säten här”.

  Killar som sätter sig mittemot på pendeln trots att det är i princip en tom vagn, en gång var det en kille som, när jag blunda ett tag, (hade kort kjol på mig…ja för jag skulle ut)…..la handen vid mina ben, mellan typ. Hade det hänt idag att jag blivit tokig och skällt ut. Var ganska ung då så sa inget.

  Bodde ett tag i Malmö…på ”horgatan”….hände dagligen att män stanna och ville ”plocka upp en”, när man blev förbannad och skällde ut fick man höra att man såg ut som en hora…för att man hade kjol på sig typ…ja för det var ju fredag och jag skulle ut^^

  Ja suck trött blir man hur vissa män beter sig, håller med usch för mansgrisar

  Reply
 15. nathalie juni 1, 2014 at 11:25 e m

  Asså fyfan vad jag blir arg när jag läser sånt!!! En gång så var jag i en lokal, de fanns inte så många människor där ca 10 pers, jag var där med en tjejkompis, redbullen tog slut och jag gick runt och leta efter mer, när jag väl var vid disken så kom ägaren och sa hotfullt ”vad gör du här” jag svarade med ”jag letar efter redbull” då började han skrika ”det finns inte här, stick ut, ut nu stick!!” Han var så stor och runt 40 årsåldern, jag gick ut och sa bara ”wtf?” sen tog han min arm jättehårt och började också kalla mig för slyna. Innan det så hade han också kallat en annan tjej för kuksugare och annat skit. Detta var ca 1 år sen och lite mer. Jag var hela krossad i 2 månader och fick ångest varje gång jag kom ihåg de, än idag ångrar jag att jag inte ringde polisen. Än idag har jag ändrat min syn på albaner, (han kom därifrån) jag vet att man ska inte dra alla över en kant. Du är inte ensam paow! Nästa gång så ring polisen, och be inte om ursäkt. Såna människor borde inte komma undan och dem måste känna till konsekvenserna. Och dem blir bara mer kaxiga när man ser att en tjej är ensam. Jag hoppas från hela mitt hjärta att mannen som gjorde så mot dig brinner i helvetet och att han får de värsta livet som finns! Du förtjänar det bästa paow

  Reply
 16. danne juni 1, 2014 at 11:28 e m

  Asså fyfan vad jag blir arg när jag läser sånt!!! En gång så var jag i en lokal, de fanns inte så många människor där ca 10 pers, jag var där med en tjejkompis, redbullen tog slut och jag gick runt och leta efter mer, när jag väl var vid disken så kom ägaren och sa hotfullt ”vad gör du här” jag svarade med ”jag letar efter redbull” då började han skrika ”det finns inte här, stick ut, ut nu stick!!” Han var så stor och runt 40 årsåldern, jag gick ut och sa bara ”wtf?” sen tog han min arm jättehårt och började också kalla mig för slyna. Innan det så hade han också kallat en annan tjej för kuksugare och annat skit. Detta var ca 1 år sen och lite mer. Jag var hela krossad i 2 månader och fick ångest varje gång jag kom ihåg de, än idag ångrar jag att jag inte ringde polisen. Än idag har jag ändrat min syn på albaner, (han kom därifrån) jag vet att man ska inte dra alla över en kant. Du är inte ensam paow! Nästa gång så ring polisen, och be inte om ursäkt. Såna människor borde inte komma undan och dem måste känna till konsekvenserna. Och dem blir bara mer kaxiga när man ser att en tjej är ensam. Jag hoppas från hela mitt hjärta att mannen som gjorde så mot dig brinner i helvetet och att han får de värsta livet som finns! Du förtjänar det bästa paow

  Reply
 17. Frida juni 1, 2014 at 11:32 e m

  Jag satt ensam på bussen hem en lördags kväll runt 1. Helt plötsligt dräller det in ett gäng halvfulla medelåldersmän och sätter sig runt mig. Det första jag tänkte var ”Tur att jag myskläder på mig och inte en kort klänning”. Men sen slog det mig, varför ska jag ens behöva tänka den tanken? Vad jag har på mig ska inte spela någon jävla roll och ännu mindre ska jag behöva anpassa mina kläder efter män för att på något sätt undvika att påverkas av deras ”frestelser”. Nu pratade dessa män visligen med mig i alla fall på ett något obehagligt och objektifierande sätt, vilket även det säger en hel del om hur det i många fall ser ut idag. Men jag vågade inte göra något åt det. Jag satt där tyst och sa varken i från eller bytte plats. Jag ångrar det och önskar jag kunde visat lite GIRL POWER!

  Reply
 18. sanna juni 1, 2014 at 11:32 e m

  fyfan vad vidrig!
  jag var på en konsert en gång på en festival och kände bara hur någon tar mig rakt på fittan, min naturliga respons var att kolla på min kompis som stod brevid mig och trodde det var hon som gjorde det på skämt haha. Men inser sen att det är någon bakom mig, så jag kollade bak men det stod 4 killar som kunde ha gjort det så jag tänkte bara, *äh jag skiter i det.* Sen så kände jag igen exakt samma sak och då såg jag vem det var och jag blev så otroligt förbannad så jag armbågade han allt jag kunde rakt i nyllet och då gick han därifrån.

  Reply
 19. Lisa juni 1, 2014 at 11:36 e m

  Usch vilken jävla idiot, tyvärr finns det gott av dem, män som kvinnor och på alla ställen :/ Nästa gång borde du ropa typ ”Men är du helt jävla hjärndö?” och skratta åt honom – för det är ju faktiskt han som är pinsam, inte du! u go

  Reply
 20. Hanna juni 1, 2014 at 11:36 e m

  Så jävla bra inlägg, Paow! Jag vet att så många upplever det skeva och patriarkatet men utan att ha ord för det eller är så vana med det att dom bara låter det passera. Vore så jävla stolt över att stå bredvid dig i en feministisk kamp! YOU GO <3!!

  Reply
 21. Hanna juni 1, 2014 at 11:38 e m

  Och alltså, ja – jag upplever det alltid. Alltid i skolan så skulle jag, som tjej, sitta mellan två killar för att ha en lugnande effekt och bara togs för givet att jag skulle ta hand om dom och acceptera den rollen. Sen har det fortsatt livet ut, i över 20 år har jag blivit behandlad på ett speciellt sätt enbart för att jag är kvinna.

  Reply
 22. Li juni 1, 2014 at 11:48 e m

  Ja! kramar i systerskapet! Jag minns så jävla tydligt när detta gick upp för mig, att killar och män tar mer plats på min bekostnad och får mig att känna mig illa till mods i sammanhang bara för att jag är tjej. 11 år på gympan i skolan ser jag ett mönster så tydligt, jag märker att killarna plötsligt bara passar till varandra på bollsporterna. Jag och andra tjejer kunde stå helt fria hur länge som helst utan att få en enda pass, helt ologiskt var det också eftersom 75% av tjejerna i klassen spelade handboll och fotboll flera gånger i veckan medan ingen av killarna höll på med sport. Så där stod vi och fick plötsligt inte vara med ?!?! för att vi var tjejer och inte ”kunde” bollsport. Kallar mig stolt feminist sen dess.
  Blir också arg, provocerad och ledsen över killar och män som ifrågasätter mina upplevelser. Som att något inte skulle vara så farligt, eller att jag retar upp mig i onödan. Men de kan omöjligt veta hur det är att vara ung tjej och plötsligt känna obehag av en blick från en snubbe som går förbi en, hur du omedvetet gör dig mindre eller går åt sidan på gatan när du möter en man eller en grupp med killar, eller att ständigt vara uppmärksam på de män som sitter på tåget/bussen på väg hem och vilka som går åt ditt håll, hur nära, hur snabbt. Knappast några män som kan säga att de känner samma sak när tjejer/kvinnor gör liknande.
  Du kommer förmodligen höra det över din berättelse nu Paow, att du var i vägen, får skylla dig själv, att han inte reagerade så pga att du är tjej utan att alla människor utsätts för orättvisor – men det är bara en del i skuldbeläggandet av kvinnor. Kanske var du i vägen, men han har lika mkt ansvar som du att ta hänsyn till andra! Du behöver inte ta ansvar för någon annans oförskämdhet – du har rätt att säga ifrån när någon kränker dig. Faktumet att män har större ekonomisk, politisk och social makt än kvinnor genomsyrar i högsta grad vilka svängramar män tillåts ha och som de själva tar.

  Reply
 23. Alma juni 1, 2014 at 11:51 e m

  Hej Paulina!
  För det första, jag älskar dig! Har följt dig i flera år och alltid beundrat den du är och detta inlägget gjorde att jag beundrar dig ännu mer. Jag blir otroligt förbannad när jag läser det du berättar om, men tyvärr är det som du säger något som de flesta tjejer får vara med om.. Eftersom vi lever i ett patriarkat där män har makten.
  När jag var 12 år blev jag neddragen i en tunnel av en vit (ja, färgen kan ha betydelse då många tror att det bara är ”invandrare” som föraktar kvinnor, vilket är SÅ INTE SANT!!!!!) man i 40-årsåldern. Jag lyckades slita mig loss innan han fått av mig alla kläderna, men detta är något jag bara berättat för två personer och aldrig polisanmält. För att det fanns någon slags skam i det hela och jag la skulden på mig själv, fastän jag inte gjort något fel.
  När jag gick i skolan (låg och mellanstadiet) blev jag dagligen trakasserad av några killar i min klass, något jag tog upp med lärare och rektor. Såklart sa de att sådär säger dom och gör dom bara för att dom tycker om dig men inte vet hur dom ska visa det. Blir så fruktansvärt upprörd när jag tänker på det, då detta är så sjukt vanlig syn och tjejer utsätts dagligen utan upprättelse.
  Du är bäst Paow och sluta aldrig vara den du är!!! Jag är så imponerad av dig!!

  Reply
 24. Josse juni 1, 2014 at 11:55 e m

  Det som öppnade mina ögon var när jag var på en klubb i Barcelona, superdräggiga semestrare liksom. Men det var det värsta jag varit med om, killar som sträcker ut handen när man går förbi, för då ”gick ju jag in i deras hand, så dom tafsade ju liksom inte, då är det ju egentligen mitt eget fel”, och när man blev arg och sa ifrån så titta dom på mig som om jag var galen. Var man själv en sekund så var man på riktigt rädd, för det fanns verkligen inga gränser. Nån som kom bakifrån och tafsade, och när han fick en drink i ansiktet så såg han jätteförvånad ut. Vad tror han, att jag skulle fnittra och vilja bli bjuden på en drink eller?

  Nu har jag nolltolerans på killar på krogen, rör dom så får dom fan sota för det, för nån måste ju uppenbarligen uppfostra om dom. Om man tycker att en smisk på rumpan kommer före ”hej” så har ju nåt gått fel i livet.

  Reply
 25. Ebba juni 1, 2014 at 11:56 e m

  Jag jobbar som elektriker och får jämt höra saker om som att jag är duktig för att vara tjej, att jag inte orkar lika mycket som männen gör, de säger bra tjejen när jag orkar göra något som de tror ”är för tungt”.
  Det värsta som hände mig var när en manlig kollega som är 50 år (jag är 19) sa till mig att jag ser kvinnligare ut i utsläppt och att jag blir dubbelt så fin med smink. Jag sa till honom att han inte har rätt att säga så till mig och han blev hel stött. han menade ju det som en komplimang och det förstår jag. Bara det att när vi är på jobbet och arbetar tillsammans så tycker jag inte att det hör till om jag ser kvinnlig eller dubbelt så fin ut. vi ska jobba och inte prata om mitt utseende bara för att jag är kvinna. Han blev irriterad på mig när jag sa det till honom, slutade upp med att vi inte pratade på två veckor efter jag sa att jag inte gillade när han sa så. Moget 🙂

  Reply
  1. S juni 2, 2014 at 11:04 f m

   Fan vad bra Ebba!

   Jag har också jobbat som elektriker, önskar att jag var lika cool som dig då.

   Reply
  2. Ebba juni 4, 2014 at 7:14 e m

   En rolig sak bara, jag heter också Ebba och är snart färdigutbildad elektriker. Lite kul sammanträffade bara 🙂

   Reply
 26. Nathali juni 2, 2014 at 12:01 f m

  Usch.. vilket svin.. rent ut sagt! , Liknande saker har hänt mig många gånger och jag är alltid den som ställer mig upp och frågar vad fan personen håller på med om jag ”blir trampad på” hur ”stor” eller ”idiotisk” hen än är. .. Stå på dig o ta ingen skit från någon.

  Reply
 27. Emilie juni 2, 2014 at 12:14 f m

  Jobbar i en närbutik o rätt va de är så kommer de in ”mansgrisar”. Jag är sån som har jätte svårt för att ta skit från en gubbe bara för han tror att jag är en liten flicka som står bakom en kassa. Tycker då de är lite kul o ”snärta ifrån” till dom. Oftast blir dom knäpptysta för dom är vana vid att tjejer antagligen blir ”små” när dom höjer rösten och inte vågar säga något tillbaka. Känns bra när dom blir helt paffa o krymper istället för att krympa mig. Försöker ofta låta små saker passera men ibland är det helt enkelt nog. Sträck på er o stå på er så lovar jag att dom får sig en tankeställare 🙂

  Reply
 28. Mira juni 2, 2014 at 12:15 f m

  Så bra Paow att du skriver om detta! Det finns nog inte en enda tjej som inte utsatts för liknande, dessutom så är det så pass många som utsätts för liknande men inte reagerar då man är ”van”. Jämställdhet är fakta, inte en åsikt, och baserat på lön, våld mot kvinnor etc så är vi inte jämställda. Skiter vi i hela den biten och bara kollar på händelser som denna så ser vi ju tydligt hur kvinnor är underlägsna män då det finns så många, som du säger, mansgrisar som tar sig rättigheter att behandla en tjej såhär bara för att hon är tjej. Kampen fortsätter!

  Reply
 29. Lis juni 2, 2014 at 12:27 f m

  Håller med dig som fan och har också ruttnat som fan på detta!

  Vet inte hur många gånger jag har varit med om skit. Ta bara alla gånger man är på krogen och nån snubbe vill prata med en. Om man inte snackar med honom är man värsta bitchen för varför kan inte man vara lite gullig och rar och trevlig för? Om man snackar med honom och är artig och whatever så blir man inte av med honom sen och om man sedan lite fint försöker slippa undan så blir han så sur och tycker att man har sååå slösat hans tid. Hur man än gör gör man fel! och dessutom förväntas man vilja prata med varenda full jävla snubbe som ramlar fram till en för gör man inte det är man bitter och bitchig. Är så jävla less på detta!

  Reply
 30. Natalie juni 2, 2014 at 12:37 f m

  Åh fyyy hatar sånna människor! Du borde inte ha bett om ursäkt men jag förstår ändå varför du gjorde det, man är ju inte beredd och man vet inte vad man ska göra eller säga i en sån situation.
  Detta har hänt mig och säkert många andra tjejer när man är ute och festar och en kille (oftast äldre) bjuder på drinkar så tror dom efter att vi tjejer är skyldiga dom något? Vilket är så jävla fel för bad jag om att få något? Nej. Och sen när man säger till dom att man inte är intresserad så börjar dom kalla en massa namn för dom känner sig ”för stora” för att bli nekad av en kvinna. Blir äcklad av sånna människor.

  Reply
 31. Agnes juni 2, 2014 at 12:57 f m

  Väldigt bra skrivet! Älskar din blogg för att du verkligen står upp för dig själv och säger vad du tycker, gör vad du vill etc. Det är såna förebilder unga tjejer verkligen behöver tycker jag!!
  Själv har jag varit med om samma sak, när folk (män i dessa fall) knuffar till en och muttrar ”jävla hora” som om det vore ens eget fel…

  Reply
 32. marre juni 2, 2014 at 1:17 f m

  tjenare paow! Blir så jävla glad av att läsa de här inlägget även fast det kanske är lite på din bekostnad. Men hatar mansgrisar och män med skev kvinnosyn in general liksom.
  Jag jobbar på Arlanda och en kväll var jag på väg hem från jobbet hade jobbat 11 timmars pass, var allmänt ful och halväcklig (så som man kan vara efter en hård dag på jobbet) för att vara lika övertydlig som du så kan jag berätta att jag hade vanliga långa jeans, nike skor och en hoodie över.
  Hur som så står jag iaf och tittar på tåg avgångar inne på Uppsala centralstation och lyssnar på musik samtidigt.
  Det är nu jag känner att någon tar sin äckliga hand och klämmer till min röv på ett riktigt vidrigt sätt. Inget äckligt tafsande som brukar ske på krogen utan ett riktigt jävla kläm. Jag vänder mig om och ser alltså två killar stå och fnissa bakom mig kanske i 18-19 års ålder och lite halvt framför mig står en tredje och totalt HÅNLER åt mig som om jag vore en jävla barbaradocka. Jag har själv ett jävla temperament så SJÄLVKLART går jag fram och frågar honom vad i helvetet han håller på med och vem fan han tror att han är. Han har absolut inget att säga till sitt försvar utan går så långt att den lilla pungråttan ställer sig med ryggen mot mig och pekar finger åt mig med båda händerna ner mot mig. (jag är kort som fan 160cm och han var minst 185cm) då blev jag så fucking förbannad så jag sparkar honom så jävla hårt jag bara kan på baksida lår och han tar sig lite över benet samtidigt som han går ut ur stationen. I samma veva hör jag hur hans polare skriker ”ooooo buuurn” alltså att han fått sig en smäll av en tjej dårå. Jag fortsätter glo på snorungarna och pekar finger åt äcklet. DÅ kommer han in i stationen den här gången med en kniv och jagar mig tills jag springer mot en grupp människor då vänder han tillbaka och jag ringer polisen. Fick sedan hoppa in i en polisbil och leta efter äcklet i stan och på min beskrivning så hittade vi idioten. I det ögonblicket när han står längst en vägg i stan och blir visiterad med sina vidriga kompanjoner så ville jag bara öppna rutan och skrika fuck you right back.
  Jag stod upp för mig själv även fast alla på stationen såg och ingen ville ingripa eller hjälpa mig så valde jag att inte bli offer för någon jävla mansgris.
  GIRLPOWER till alla brudar som vågar stå upp för sig själva, det är inte längre 1500 talet och vi är inga barnmaskiner vi är lika mycket värda och ska bli behandlade med respekt oavsett vad.

  /MARRE

  Reply
  1. Katja juni 2, 2014 at 11:52 e m

   Fy fan vad bra att han blev dömd!

   Reply
 33. marre juni 2, 2014 at 1:27 f m

  PS: han dömdes i rätten sen 🙂

  Reply
 34. korv juni 2, 2014 at 2:19 f m

  Typiskt okunniga feminister 🙂 nu drar du alla över en kamm, nej, alla är inte så, nej det handlar ej om könet, det handlar om person till person.

  Reply
  1. A juni 2, 2014 at 1:23 e m

   ”korv” så enormt blåögd du verkar vara

   Reply
  2. sandra juni 2, 2014 at 2:04 e m

   Hej! Jag är nog en okunnig feminist då, kan inte du va sååå snäll att förklara för mig va en kunnig feminist är så jag kan bli en sådan…

   Reply
  3. amanda juni 2, 2014 at 2:32 e m

   Det är därför som 95% av alla sexuellt relaterade brott begås av män mot kvinnor? Män är även STARKT överrepresenterade i all annan form av våldsrelaterade brott. Okunnig? tror inte det.
   Jag vill inte att det ska vara såhär men det är verkligheten och den måste man acceptera för att kunna åtgärda.

   Reply
  4. my juni 2, 2014 at 2:50 e m

   Hahaha jag är INTE en feminist själv!
   Men den här kommentaren var inte direkt smart

   Reply
   1. my juni 2, 2014 at 2:51 e m

    Till korv var svaret

    Reply
  5. Me juni 2, 2014 at 7:00 e m

   Nej det handlar inte om person till person. Många män beter sig oacceptabelt mot kvinnor. Om det hade varit individer som var dumma, vilket du menar, skulle ju det betyda att massa män är dumma och sviniga av naturen? Så är det inte, män är inte dumma. Män har uppfostrats till att tro att de har rätten att föra vad de vill med kvinnors kroppar. Det är en struktur, inte individers fel. Du ser inte skogen för alla träd! Man kan inte bara stirra sig blind på varje träd (dvs varje individ som beter sig dåligt) utan inse att de tillsammans bildar en skog (dvs en struktur, ett återkommande mönster)

   Reply
  6. L juni 3, 2014 at 12:12 f m

   ”Från person till person” ja jo det vore ju fint om det var så. Trist bara att sanningen ser annorlunda ut.

   Samhället vi lever i är byggt på patriarkala strukturer som tilldelar männen en generell makt över kvinnan, samt rätt till hennes kropp när helst han behagar. Det är okej, för det är han som är alfan, högst på näringskedjan, i toppen av pyramiden – jag kan ge metaforer i oändlighet.

   Det gör att det faktiskt inte går att generalisera med termen ”olika fån person till person”, eftersom det snarare är tvärtom.

   För visst är det från person till person, det finns män som inte är grisar. Men det finns också fåglar som inte kan flyga. Gör det att vi säger, ”nääe, vi kan inte konstatera att fågeln är ett flygdjur, för det är olika från individ till individ!”? Nej.

   Reply
 35. Anonym juni 2, 2014 at 3:58 f m

  Jag var inne på en fritidsgård, 17 år gammal. Jag och en kompis pratade med en kille och han bad mig följa med eftersom att han ville säga något till mig där ingen kunde höra. Jag följer med, varför skulle jag inte göra det egentligen? När vi kommer runt hörnet trycker han upp mig mot väggen med handen över min hals och tar fram sin kuk och börjar runka.

  Jag försökte ta bort hans hand och när jag väl lyckades och kom förbi honom flyger han efter och drog armarna över min hals igen, hårdaren den här gången, fick ingen luft och fick totalpanik. Han tryckte upp mig mot väggen igen och försökte slita ner mina mjukisbyxor och lyckades halvvägs. Jag börjar sparka och när jag kommer loss och rusar iväg hör jag hur han skriker ”Stick din hora, du är så jävla ful ändå!”

  Nu tänker väl många ”varför följde hon med honom för? Då får man skylla sig själv!”. Men ska man ens behöva vara rädd för att prata med någon runt ett hörn för att han kanske våldtar en? Ska man verkligen vara rädd för att något sånt ska hända? Att gå runt ett hörn för att sen bli upptryckt mot en vägg, få byxorna halft nerdragna av en man med kuken ute?

  Jag polisanmälde honom självklart för försök till våldtäkt, bevisen räckte inte. Jag får helt enkelt stå ut med att se han några gånger i veckan med hans hånleende på mig.

  Reply
 36. Elin juni 2, 2014 at 4:04 f m

  bra skriver paow.
  det ska vara jämställt mellan kvinnor och män. likaså mellan olika ”raser” alla är människor och alla är lika mycket värda!

  Reply
 37. spättan juni 2, 2014 at 8:00 f m

  Hej bajs”korv”
  Så sjukt onödig kommentar. Och så jävla förminskande. Ser du verkligen inte vad som står i de 30 kommentarer av olika författare vilka vidriga övergrepp de utsatts för. AV MÄN!!!
  Så korven. Sätt dig och läs, finns hur mycket information om feminism som helst.
  Och Paow! Fortsätt vara den balla människa du är! Önskar jag hade vart lika cool som dig i din ålder. Varma kramar 29-åringen

  Reply
 38. Elvira juni 2, 2014 at 8:50 f m

  Åh vad bra inlägg, nu växte du i mina ögon!

  Jag kan känna mig förminskad nästan varje dag av män, men på olika nivåer dock. Här om dagen fick jag samma betyg som en bråkig kille i min klass trots att mitt arbete tydligt var bättre. Men lärarens förklaring var ”att jag förväntar mig bättre från dig”. Medan för den bråkiga killen hade arbetet varit ovanligt bra för han. Sånna händelser förekommer hela tiden i klassrummet, så tjejer förväntas vara ordningsamma och bättre i skolan och ska då få sämre betyg om vi inte gör det som är lärarens förväntningar, oavsett vad som står i betyget…

  Reply
 39. Bea juni 2, 2014 at 9:33 f m

  Varför bad DU om ursäkt?! En spark mellan benen skulle han ha istället. Fy fan!

  Reply
 40. Mira juni 2, 2014 at 9:51 f m

  Jag och min kille var utomlands, mitt på dagen var vi inne i en klädaffär på ett källarplan. Vi var de enda kunderna för tillfället tillsammans med tre gubbar som tillhörde personalen. Jag ville kolla på en jacka som hängde för högt upp för att jag skulle nå (man behövde en stege..?) En av gubbarna tog ner jackan åt mig men istället för att bara räcka över den så höll han upp den så att jag skulle kunna trä i armarna smidigare..onödigt, tyckte jag men tänkte samtidigt att ”äh, han vill väl bara vara hjälpsam mot sin kund.” Så jag fick på mig jackan & plötsligt tar gubben tag i mig och låtsas rätta till jackan samtidigt som hans hand glider innanför och börjar klämma på mina bröst. Han tittar inte ens på mig, vet att jag inte kommer säga nåt. Min kille står helt ovetande en bit bort och tittar på tröjor. Jag vill säga nåt, bli förbannad och höja rösten, har ju inte problem med det annars. Men jag ville inte att de skulle hända min kille nåt, vi var ensamma med tre stora gubbar i ett främmande land vars lagstiftning inte skulle vara till min fördel (antar jag). Så vi gick därifrån och jag berättade inte fören senare för min kille vad som hänt. Han kände sig då som världens sämsta då detta hänt när han var med, bakom hans rygg men ändå. Det ska inte behöva vara så, man ska inte behöva en livvakt…

  Reply
 41. Rebecca juni 2, 2014 at 10:02 f m

  När jag var typ 12 så var jag och min kompis som är ett år yngre på väg hem från Nyköping, och en ganska full äldre man (typ 50-60år) kommer på bussen. Han sätter sig snett framför oss ganska långt bak i bussen och börjar kolla på oss och ”ta på sig själv”.

  Reply
  1. my juni 2, 2014 at 2:47 e m

   Fy fan.. Usch!
   Alkis-pedofil typ?

   Reply
   1. my juni 2, 2014 at 2:48 e m

    Svar till Rebecca

    Reply
 42. Jennifer juni 2, 2014 at 10:45 f m

  Med detta inlägg växte du i mina ögon, grymt viktigt inlägg! 🙂

  Reply
 43. S juni 2, 2014 at 10:48 f m

  Förra veckan när jag hade varit på gymet (en vardag kl 20) så var dörren till den ena utgången där jag hade cykeln stängd så jag var tvungen att gå runt på baksidan. Där stod tre män några meter bort och börjar vissla. När jag inte reagerar så skriker en kille ”VISA F*TTAN” och istället för att säga till honom så skyndar jag mig på cykeln och drar, var sjukt rädd att de skulle komma fram. Skulle inte vilja chansa ensam mot tre män. Äckliga mansgrisar. Är det såhär det ska vara? Tjejer ska inte kunna gå själva utan att bli antastade verbalt eller fysiskt?

  Reply
 44. Nadja juni 2, 2014 at 10:56 f m

  Jävligt viktigt ämne! Kul att du tar upp det! Det finns allt för mycket kvinnoförtryckning! Hemskt det som hände dig. Förstår att du blev helt chockad men hade jag varit med dig hade jag boxat honom så hårt!!!! Riktig jäkla idiot! Sjukt skrämmande att män normaliserar ord som slyna och slampa till oss kvinnor. Helt fel!!

  PS. Sverigedemokraterna stödjer INTE kvinnor vilket nästan ingen från höger sida gör! Så tänk på vad du borde rösta på ist för SD=)

  Reply
 45. Anna juni 2, 2014 at 11:07 f m

  ÄNTLIGEN PAOW! Följt dig sen både du och jag var fjortisar men det här är första gången jag kommenterar ett inlägg. Det är precis av dom här anledningarna feminism behövs!

  En av dom värsta grejerna hände för ett år sedan. Jag var på väg hem en lördagkväll/morgon, satt på en nästan tom spårvagn då fem tonårskillar går på. Dom sätter sig bredvid, framför och bakom mig så jag är helt omringad trots att det finns lediga platser överallt. Sedan börjar tafsningarna och jag ryter ifrån, vilket självklart förvärrar situationen, jag gör inte mig själv maktlös. Hårdare tafsningar, ”lilla gumman, vi kan göra vad vi vill med dig, fattar du inte det?”, följt av skratt och hårda ryck. Dom få människorna på vagnen ser/hör allt men ingriper inte. Varpå jag slår till ena killen i ansiktet, följt av att en annan kille smäller till mig på röven och kallar mig för slyna. Jag skriker rakt ut om hjälp, jag inser att hela den här situationen håller på att balla ur och att jag är i sjukt underläge, fem snubbar mot en tjej. Tillslut kommer en man fram och hjälper mig av. Så jävla kränkt. Och att det behövdes en annan man som sa ifrån för att dom skulle sluta kändes så jävla förnedrande. Ditt värde som kvinna är inte relevant om du inte har en man med dig. Jävla skitsamhälle.

  Reply
 46. Pia juni 2, 2014 at 11:46 f m

  Desto mer man läser om feminism desto mer lägger man märke till hur jävla orättvisa saker faktiskt är. Att många killar tror att dom ens har rätt att bedöma dig och sedan kalla dig för slyna är vidrigt.. Alla tjejer har nog upplevt det.. Men iaf, EN grej är när jag träffade en kille på fest, låg och hånglade lite, sedan kommer hans kompis och kollar på mig och sedan på killen å säger ”Kan vi inte dela på henne då?” Som om jag inte hade en egen vilja, utan bara var ett föremål som dom skulle ligga med. FINE om han hade frågat mig också.. handlar inte om att man inte får ha trekant osv utan att han betedde sig som att jag inte hade någon egen vilja eller kunde bestämma över mig själv.

  Om man börjar tänka på hur mycket plats män faktiskt kräver så blir det vidrigt till slut.. och om man försöker ta lika mycket plats som dom så känner dom sig kränkta och ska trycka ner en. Bara ett exempel är just nu när feminismen blivit större och så många killar känner sig hotade och måste förlöjliga feminister.. varför? För att dom inte får stå i centrum och att deras utrymme hotas av kvinnor som försöker ta plats. Dom är inte längre normen inom feminismen utan i feminismen ska alla kön vara likvärdiga. INGET kön ska vara bättre än det andra. Samma förutsättningar, vad är det för fel med det?

  Reply
  1. Natta juni 2, 2014 at 8:49 e m

   Sjukt nedvärderande!
   Jag undrar dock hur reaktionen hade varit om det varit din tjejkompis som kommit in och frågat dig om ni skulle dela på honom. Enligt normen så skulle det ses som positivt för honom och han skulle anses som knäpp om han sa nej.

   som svar på Pia

   Reply
 47. Ida juni 2, 2014 at 12:55 e m

  Hade varit ute och , var nykter och stod utanför utestället. Äcklig snubbe i 30-årsåldern kommer fram och börjar smeka mig på ryggen innanför tröjan. När jag försöker gå iväg går han efter och tar mig på rumpan. Jag säger till honom att sluta och han säger saker som ”vadå, får jag inte ta lite på dig? känna lite?” och ”gillar du inte killar eller?”. Bland det vidrigaste jag varit med om, men tyvärr inte speciellt ovanligt överhuvudtaget.
  Sjukt bra att du skriver om detta! Tror alla tjejer har varit med om något i den här stilen någon gång i sitt liv, eller sorgligt nog kommer de i alla fall det.

  Reply
 48. Tilda juni 2, 2014 at 1:17 e m

  ….Och en del män säger att det redan är tillräckligt jämlikt – bara för att ni aldrig fått känna på hur det är att vara kvinna.

  Reply
 49. Lisa juni 2, 2014 at 2:01 e m

  Det värsta jag varit med om var när jag var tvungen att be grannen om hjälp. Han var dock inte hemma men ett par av hans kompisar var det, så jag bad dom om hjälpt istället. När situationen var löst efter många timmar och var bad så mycket om tack för hjälpen, då såklart försöker de få mig i säng. Efter många nej och hot om polisen så gav de upp. Blev så äcklad:)

  Reply
 50. Caroline juni 2, 2014 at 2:08 e m

  jag tror jag ser för ”hård” ut för att nån skulle våga komma fram o kränka mej, för då kränker jag dom 10 ggr mer. Så nej jag har inte varit med om det faktist. Man ska va rakryggad, framåt, modig och aldrig ta nån skit!
  Fast jag har blont hår o stora bröst har aldrig nån varit särskilt på eller något sådant. Det spelar ingen roll hur du ser ut, det är vilka energier, signaler och uttryck som spelar roll. Man kan inte gå runt på stan o se liten o försynt ut för då kommer idioterna. Man ska alltid va på sin vakt och man ska alltid se lite ”hård” ut…typ bitchig men bara mot killar.

  Reply
  1. Linda juni 2, 2014 at 9:58 e m

   Det är inte vårt beteende eller vilka signaler eller energier vi sänder ut som ska ändras på, det är männens beteende som är snett och som behöver förändras! Glöm inte det..

   Reply
 51. my juni 2, 2014 at 2:44 e m

  Hur kan de här vara sant? Sjukt och riktigt vidrigt!
  En gubbe knuffade till min axel för någon månad sen och jag vet att de var me flit, för hans arm nuddade min axel HÅRT och han bad inte ens om ursäkt och en man som gick bakom mig kollade bak på honom.. Som att ”vad gör du?” Men ingen av oss sa nåt… Jag bara tänkte för mig själv ”gubbjävel de var me flit” De här kanske var en skitsak, men de gjorde ont och jag var lite smått förbannad.

  En annan grej, i lördags natt (jag var ute och festade, riktigt full, men visste vad jag gjorde)
  Jag blev utslängd på ”sommar” för jag var tydligen för full, var knappt där i 5 min.. Haha
  Första gången ever jag blev utslängd! Och så kom jag inte in på ”klubb blå” och där brukar jag vara LOL
  Jag är lite chockad över att just JAG blev utslängd eller nekad till att vara kvar, för jag hade inte bråkat eller nånting. MEN vakten sa att han sköter sitt jobb och de accepterade jag och min killkompis ”hon ska inte dricka mer blablabla” Men aja… Dom tänkte väl på min säkerhet, eller att ha något att göra. Så då blev JAG vald (första bästa) Var de för mitt kön eller just för att jag var ”för full” ? Iaf min killkompis tog min jacka och väska sen drog vi därifrån..
  Lite chockad att just jag blev vald och så var de en tjej me två kompisar som var skitfull (mer full än mig) Hon kom nog inte in!

  Reply
 52. sandra juni 2, 2014 at 2:59 e m

  Kändes till en början ”skönt” att läsa allas kommentarer av alla slag och man ser att det finns tjejer som vägrar lägga sig som en död fisk och låta sig bli överkörda, det behövs verkligen sådana tjejer som kan ge styrka till andra tjejer och visa att det är helt OK att säga ifrån och framföra allt att våga ingripa om man ser en medmänniska bli krängt (man som kvinna)!!! Kände mig som en sådan tjej tills jag hade läst igenom hälften av kommentarerna och började tänka på alla gånger som jag har blivit nervärderad på grund ut av att jag är kvinna, och bara bitit ihop och mått dåligt och förträngt! Sommar jobbade i en foto affär när jag var 16 och fick ofta springa ärenden till en annan affär som min arbetsgivares kusin drev, han va trevlig och normal till en början men en dag så skulle jag jobba i hanns affär i några timmar. Kännde på en gång att hanns blickar va betydligt intensivare en normalt och när vi skulle va framkalla bilder tillsammans i ett utrymme som inte alls va så trångt att man var tvungen att trängas så skulle han stå bakom tätt in till för att se om jag gjorde rätt fast båda han och jag visste att jag kunde framkalla utan problem, helt plötsligt började han massera mina axlar hårdare och hårdare, jag vill sjunka genom marken och hade ingen aning om vad jag skulle göra eller säga . Tillslut så skakade jag av mig hanns händer och då fick jag bara höra : Tyckte du inte om det hårt??? Kommentaren kändes inte alls som om den handlade om hanns händer på mina axlar för hanns röst var hesare och mörkare en vanligt, och när våra ögon möttes så flinade han bara! Jag sköt undan känslan av att vilja gråta och slänga saker på han och bet i hop och fortsatte jobba som en duktig flicka som vill behålla sitt sommarjobb… Senare under dagen så stod vi i foto studion och jag skulle bara städa lite och sen skulle jag sluta jobba och gå hem från ingen stans så känner jag att han drar armen hårt runt min hals och klämmer åt så att jag flämtar till, sen så kör han ner sin hanns hand under min tröja och bh och klämmer hårt på mina bröst och flämtar i mitt öra, hur länge det höll på vet jag inte men det kändes som en evighet! Minns inte exakt va vi sa till varandra tror att jag har förträngt det mesta, men mins hur han bad med en konstigt ”snäll” och övertygande stämma att jag skulle ta av mig min bh för han ville bara klämma lite, för några sekunder så trodde jag att jag skulle dö för att han vägrade ta bort sin arm runt min hals och jag började känna mig snurrig i huvudet, inte bara för den sitvationen jag var i utan för att jag fick inte tillräkligt med luft! Jag mins att när jag började höja min stämma och slita i hans arm av ren panik så släppte han mig och skrattade mig rakt upp i ansiktet och gick där ifrån! Och va gjorde jag, jo jag gjorde ingenting, grät när jag kom hem och sen har jag aldrig uttalat mig om vad som hände till någon! Dom dagarna jag var tvungen att göra ärenden dit så hade jag tjock tröja på mig mitt i sommaren och jag slutade jobba med smink, och hans bemötande var värst han va sur hela tiden på mig det var han aldrig från början, Det kändes nästan som om jag hade gjort honom illa fast det var tvärt om!
  I dag är jag 23 år och i ett halvårs tid har jag åkt förbi hanns affär med bussen till mitt nuvarande jobb, ser han nästan varje gång jag kollar in i affären! Jag har samlat mod till mig i ett halvår till att gå inte och bara säga att jag hoppas att han ska brinna i helvetet och att jag minns och jag känner och jag kommer aldrig att glömma, men har inte gjort det ännu 🙁 SNÄLLA om du har vart i samma läge eller har sätt någon bli med ort förnedrad ha styrkan att hjälpa eller säga ifrån högt så att alla ser och hör så att ingen kan undvika att SE!!!!!! Kram Paulina och alla läsare

  Reply
  1. Khloe juni 2, 2014 at 4:02 e m

   Så hemskt! Fattar inte hur människor IBLAND kan tycka att det är okej att stötta på unga tjejer för att de är försvarslösa. Så SJUKT fegt så det är inte sant. Har bara lust att slå till den här mannen i ansiktet och fråga honom om det gjorde så att han mådde bättre för jag vet faktiskt inte varför man gör saker som detta. DÅLIG STIL!!!

   Reply
  2. Yvv juni 3, 2014 at 9:45 f m

   Du måste finna mod! Om inte personligen, gör han medveten via text eller vad som. Han förtjänar att få skam och ånger. Fast främst för din egen skull, du kanske kan må bättre sen efter du fått det ur dig till honom! (han kan man ju skita i om det skulle vara så, inte din sak att lära honom vad som är rätt egentligen).

   Reply
 53. Nathalie juni 2, 2014 at 3:02 e m

  Jag blir så jag kokar på sånt där! De överjävligaste är ju att sånt händer hela tiden.
  Något som jag själv upplevt alldeles för ofta ex trakaserande komentarer. Men när jag va mindre har man tänkt att de blir ens eget fel att man får dom, för att kanske ens kjol slutar lite ovanför knäna eller att ens tröja får ens bröst att se bra ut. Men under den senaste tiden så har jag helt ändrat tankesätt och blir istället förbannad för att jag insett att de är inte mig det är fel på. För jag vill kunna känna mig fin och sexig utan att vara rädd för att någon skall kladda på mig, slänga en komentar på gatan eller våga gå hem själv på natten. Jag vill kunna dansa på krogen utan att killar trycker sitt skrev upp mot min rumpa, utan att någon tar på min kropp.
  Jag vill bli bemött med respekt av båda könen varav männens respekt som jag som kvinna uppenbarligen saknar.

  Reply
 54. alice juni 2, 2014 at 3:26 e m

  Det har hänt mig så många gånger att folk har förminskat mig för jag just är tjej. Men i vissa situationer är de positivt och andra negativt. För de mesta negativt. Jag blir så arg inombords och önskar mig av allt annat att det ska bli jämställt i vårt land att det ska finnas lika många kvinnor som är chefer. Idag finns det fler chefer som heter Johan än vad de finns kvinnliga chefer. Sjukt! Även om vi är ett av de länder i världen där vi har kommit en god väg till att bli ett jämställt land, så är vi absolut inte där än, vi har mycket som återstår.

  Reply
 55. jenny juni 2, 2014 at 3:29 e m

  i min skola finns det en kille som tafsar på alla. om man säger ifrån är man en ”jävla hora” och som förlåtelse säger han att man ska suga av honom inne på toan.

  Reply
 56. Sandra juni 2, 2014 at 3:52 e m

  Tack för detta inlägg <3

  Så ballt att du vågar skriva detta! Jag vet inte hur många historier jag har från mitt liv, med snubbar som ropar "hora" när dom åker förbi. Tar en på brösten på en klubb och bara hånler. Gör en obekväm när en går hem själv från krogen.

  Guud jag jag älskar män i min omgivning, vänner, pojkvän osv. Men det finns tyvärr en machokultur som många snubbar dras in i.

  Reply
 57. Khloe juni 2, 2014 at 4:14 e m

  Har också upplevt att de flesta killar tror att de har någon sorts makt över tjejer så det tror att de kan göra vad de vill!! ´´så INTE okej..

  Reply
 58. yoey juni 2, 2014 at 5:26 e m

  Var på en fest inne på toan, då två killar lirkade upp låset tog sig in låste dörren och släckte ljuset. De hade sina händer i sina byxor, släckte ljuset och placerade mig på toan så att jag var i ”perfekt höjd”, och ville att jag skulle suga av dem båda och att vi skulle ha trekant.

  Reply
 59. Elin juni 2, 2014 at 5:30 e m

  Alltså usch! Man blir ju rädd när man läser dessa kommentarer.
  Jag har varit med om något liknande;
  Jag var runt 12 år gammal då vill jag minnas. Jag var påväg hem från skolan och stod på en proppfull tunnelbana när jag känner en hand på mitt lår. Jag förstår inte vad som händer och i chock står jag helt stilla och bara låtsas som ingenting. Då fortsätter äcklet att dra upp handen högre upp och då försöker jag trycka mig så långt bort som möjligt från honom, vilket inte går så bra. Jag tittar upp för att kolla vem personen är och där står en helt ”vanlig” kostymnisse i 40-års åldern och kollar stelt rakt fram som ingenting.
  Jag blev självklart jätterädd och vågade inte säga ifrån (var ju som sagt bara en liten oskyldig flicka). Trängde mig ur tåget på nästa station, rädd som fan och ansträngde mig för att inte visa hur rädd jag var. Trodde typ han skulle springa efter mig och våldta mig eller nåt.
  Och det var då jag förstod vad som egentligen hände. Även fast jag än idag inte förstår att det verkligen hänt. Hur kan man leva med sig själv efter att ha förnedrat en ung tjej på det sättet? Vad fick han ut på det?
  Det enda jag fått ut av det är att jag än idag (5 år senare) är livrädd för att åka trånga tunnelbanor, och min rädsla för kostymnissar i 40-års åldern.

  Och detta är ingen ovanlig sak som händer, har varit mer om liknande saker flera gånger, bl.a. när jag var i Turkiet för ett antal år sedan och ”busat” i poolen med dom som jobbar där, och dem har passat på att tafsa eller trycka upp fingrarna.

  Detta är helt enkelt inte okej! Heja feminister, heja mänskliga rättigheter, och heja dig Paow som har så kloka åsikter!

  Reply
 60. Filippa juni 2, 2014 at 5:33 e m

  tack för de här inlägget! Nu i helgen träffade jag nog den mest vidrigaste killen jag någonsin har stött på. Vi var ute med gemensamma kompisar, han var nog den snyggaste killen jag någonsin hade sett och var hur trevlig som helst. Jag följde med honom hem, det ena ledde till det andra och jag sov kvar där. Det första han säger till mig på morgonen var ” vilken jävla slampa du är som låg med mig igår, har du ingen självrespekt ? Jag är så mycket bättre än dig, så de är ingen idé att du ens käftar emot. ” usch usch usch .. jag är fortfarande såå oerhört arg över det där! Jag må älska män, men det finns som sagt människor till allt

  Reply
  1. pellejöns juni 2, 2014 at 8:35 e m

   hahaha han har ju rätt, hur fan kan du ligga med killar bara sådär? Jag själv skulle aldrig vilja ha något att göra med tjejer som ligger med killar bara sådär huxflux.

   Det är därför jag inte dras till svenska tjejer, ni är inte ett dugg trogna.

   Reply
   1. Jiz juni 4, 2014 at 12:12 f m

    Din vidriga idiot. Vad är han då som ligger mer henne? Cool? Grym? Player? Han är väl lika ”slampig” som hon då!
    Nej usch man ska inte behöva bli kallad för slampa bara för att man har sex med en kille.
    Nej usch, äcklas av människor som du.

    Reply
 61. Maloue juni 2, 2014 at 5:58 e m

  Jag har aldrig varit med om att en man har rört vid mig, alltså puttat, tafsat eller liknande, men däremot har jag fått mer än bara blickar.

  Dels förra sommaren (tror jag) då jag skulle åka in till t-centralen med pendeln (mitt på dagen), så var det en man på perrongen som RÅGLODDE och typ slickade sig runt munnen – väldigt störande. Så då sa jag högt och argt ”vad?!” och han kollade genast bort och såg nästan chockad ut, typ som om han tänkte ”va, kan en tjej säga ifrån?”

  Reply
 62. Sarah juni 2, 2014 at 6:17 e m

  Har också upplevt män, både nyktra och på fyllan som har tagit sig friheten att tafsa. Tagit mig både på brösten och underlivet. Vet inte om dom trodde att jag skulle gå igång på det eller?

  Sen blir jag bara irriterad över att män får så mycket uppmuntran för självklara saker. Har bakat till mina praktikplatser flera gånger som tack för en bra tid. Folk tackar och säger att det var gott. När min pojkvän däremot hade sin sista praktikdag på sin senaste praktikplats så bakade han och jag tillsammans några kakor som han skulle bjuda på. Han fick kommentarer som ” men oh har du bakat detta?! Vilken drömkille och svärmorsdröm du är!”
  Han är 23 år. Är inte jag också lika mycket svärmorsdröm som bakar och bjuder på fika till mina kollegor?

  Reply
 63. Emelie juni 2, 2014 at 7:11 e m

  En gång när jag och en kompis va ute och dansade var det extremt mycket killar som hade tafsat på oss under kvällen, jag är inte tjejen som tar nån skit så jag sa till min kompis att nästa kille som tar på oss ska jag också ta på. Det gick upp en kille bakom min kompis och grabbade tag om hennes rumpa för att sen gå vidare till mig och smekte mig över brösten och ner över magen och sen bara gick han därifrån! Jag blir skitarg, vänder på klacken och går efter, knackar honom på axlen så han vänder sig om och ger honom världens jävla punggrepp och en fet käftsmäll! Hans min var oslagbar;) ta ingen skit tjejer, vi är inga objekt!!

  Reply
 64. Cassandra juni 2, 2014 at 7:40 e m

  Uuuuuusch!!! har för många exempel där män beteet sig som svin bara för att de är män och för att jag är tjej. Hatar killar som skriker & visslar i tunnelbanan & när man ej ger dem något intresse och bara går börjar de i stället ropa hotfulla saker om undrar ”vem jag tror jag är”. Såå viktigt ämne, grymt att du tog upp detta!!

  Reply
 65. Linda juni 2, 2014 at 10:14 e m

  Loooooove love love love this <3 fick sån grym energi! feminism it is!

  Reply
 66. Hanna juni 2, 2014 at 10:17 e m

  Oj. Vet inte hur många gånger jag varit med om såna händelser om man slår ut det på en livstid. Som tur är är det färre gånger nu när jag är äldre (30 år), men när jag var yngre och var ute på krogen hände det var och varannan gång. Har blivit tagen på brösten, på rumpan, blivit juckad mot, förolämpad, hört slemmiga kommentarer osv. Och det har varit oavsett klädsel, oavsett om det varit kort-kort eller baggyjeans, det har inte spelat någon roll.

  En gång satt jag ensam på tunnelbanan hem varpå en random kille kommer och sätter sig bredvid och börjar ta mig på låret. Som tur var så var jag ganska rabiat på den tiden och skriker högt rakt ut ”du rör inte mig – du ska av det här tåget!”. Jag är så högljudd att han tillslut faktiskt går av tåget. Då kändes det väldigt bra. Sen har jag bitchslappat killar som tagit mig på rumpan men det har bara generat ett hångarv och nya försök. Vissa saknar helt och hållet respekt för tjejer och tror att dom kan bete sig hur som helst.

  Jag och en kompis har även blivit totalt förolämpade och kallade horor, tjocka, slampor, äckliga osv av ett gäng killar när vi var på väg hem med en nattbuss för typ 10 år sedan. Det var fullsatt i bussen, fullt med vuxna män och kvinnor och INGEN gjorde någonting, ingen sa ett ljud. Alla sätt där och hörde hur dom kränkte och förolämpade oss och efteråt sa dom ”stackare, vad hemska dom var”.

  Såhär i efterhand inser jag hur sjukt det är att jag varit med om det så många gånger och att man ändå rycker på axlarna, som att det är så normaliserat och varenda kompis har varit med om liknande händelser. Hoppas vi kan se en förändring snart, för tycker det är helt sjukt att nästan alla tjejer råkar ut för liknande saker titt som tätt.

  Reply
 67. Rebecca juni 2, 2014 at 10:18 e m

  GIRL PAOWER! Satan va du är bra Paow!!!! <333

  Reply
 68. greta juni 2, 2014 at 10:28 e m

  att bli förminskad som tjej är något jag har upplevt sedan förskolan. har aldrig kunnat vara bra på någonting enligt killarna, särskilt när det gäller sport. hörde sällan ”du är bra”, utan bara ”du är bra för att vara tjej” trots att jag var bättre än minst två tredjedelar av killarna. kunde enligt dem aldrig bli bäst oavsett om jag var bättre än dem.
  i högstadiet fortsatte det ju, killarna klagade på oss tjejer för att vi var så tysta hela tiden men så man tog lika mycket plats som en kille i klassrummet blev man direkt tystad, ofta med ord som ”håll käften din jävla bitch/fitta” eller ”men fyfan vad du är jobbig, bara sluta prata”. varför? för att jag TOG plats. vi tjejer får nämligen inte sådant utrymme gratis som de får, vi måste TA den. de tyckte väl inte att jag förtjänade att ta det utrymmet ifrån dem. men i nian krävde jag min plats i klassrummet och jag höll inte käften när de bad mig och nu säger jag vad fan jag vill utan att de gnäller, och om de gör det så ber jag dem att hålla käften.

  Reply
 69. Charlie juni 2, 2014 at 10:49 e m

  På mitt jobb som är en teknik support så ville den som ringt mig hellre bli kopplad till en av killarna då de kunde hjälpa han bättre, det händer också att de slutar samtalet med tack för hjälpen gumman, smulan, eller kexet. När jag har idéer på förändringar eller förbättringar så tycker min chef att jag gnäller, men sen när en av mina manliga kollegor tar upp samma sak någon månad senare så tycker han helt plötsligt att det är ett bra initiativ. Usch så trött på mansgrisar å alla ryggklappningar män emellan, som tror de är mer bara för att de är just män.

  Reply
 70. Markus juni 2, 2014 at 11:14 e m

  Det går ju även att vända på myntet, finns tjejer som utnyttjar att de är just tjejer genom att mucka med killar för de inte förväntar något motstånd.

  Reply
  1. da juni 3, 2014 at 2:25 e m

   va snackar du om? jävla looser

   Reply
 71. Katja juni 2, 2014 at 11:41 e m

  Jag har blivit antastad bakifrån mitt på stan av en kille på runt 30 bast med sin kompis som åskådare. Båda skrattade när jag ryckte till och vände mig om och såg chockat på dem. Det slutade med att jag började gå hastigt mot dem och vråla om att de är äckel som antastar tjejer på stan. Då fick de rätt bråttom därifrån.

  Reply
 72. Ida juni 2, 2014 at 11:53 e m

  Sjukt bra inlägg!
  En kväll på krogen känner jag hur någon klämmer mig på rumpan, killen sträcker sedan fram handen för att hälsa på mig. Chockad som jag blev så hälsade jag på honom innan jag skyndade mig därifrån. Jag fattar fortfarande inte att det hände..han kom liksom bakifrån och klämmer på rumpan, antar att han gillade den eftersom han valde att faktiskt se mig framifrån och hälsa sen! Men ja hade det inte varit en sån udda situation så hade det kanske varit lite lättare att bli arg.
  Tycker det nästan alltid är någon som ska ta sig friheten att känna lite (alla intima områden) när man är på krogen, och då är inte jag den som brukar va lättklädd om det nu har nån betydelse. Tyvärr så kan jag inte bli arg när jag dricker så jag brukar bara gå iväg.

  Reply
 73. Mad juni 3, 2014 at 12:33 f m

  Ni tjejer som är intresserad av ämnet feminism och vill läsa mer om både förtryck och sociala strukturer borde kika in till ladydahmer.nu. Riktigt duktig tjej som belyser detta och verkligen får folk att tänka till!

  Ta ingen jävla skit, stå på er och inse att ni har RÄTTIGHETER! Stå upp för er själva och andra som behöver det, så förändrar vi världen!

  Reply
  1. Linnea juni 3, 2014 at 10:44 f m

   Hej.blekk.se skriver också väldigt bra. Folk som tycker att man ska kalla sig jämställdist istället för feminist kan få sina svar där. Andra tips är att sök på ”Supersnippan” på facebook eller följ kontot ”kvinnohat” på instagram!

   Reply
 74. marika juni 3, 2014 at 1:31 f m

  För att nämna några, gick gående i stad när några killar cyklar förbi och en smäller till mig på röven (sedan skrattar dom, high fivar och säger slyna om mig), killar har klämt och smekt där det behagat dem emot min vilja, jobbat som målare där mitt utseende gärna kommenterades och bedömdes, kvinnors duglighet inom yrket diskuterades. Enda ”positiva” fördomen de hade var att kvinnor var noggrannare. . Kunde spy på deras fördomar till slut. Noggrannhet är individuellt, enligt min erfarenhet!!

  Jag tänker ibland att tänk om min far, bror, pojkvän etc betett sig så här nån gång? Det är så hemskt!!
  Mina barn kommer bli mycket informerade om genus, dom måste få en förståelse för det innan så dom kan säga ifrån.. det vet man ju själv som ung, man blev bara ställd. Och pojkarna måste veta vad som är okej och inte.

  Reply
 75. Malin juni 3, 2014 at 7:25 f m

  Hej paow!’
  Helt sjukt det du berättar!!, fyfan..
  För några sommar sen satt jag på pendel tåget till sthlm.
  Jag hade på mig helt vanliga kläder, inget avslöjande alls (även fast det inte spelar någon roll)
  Helt plötsligt från ingenstans, sätter sig en man bredvid mig (konstigt, då det fanns fullt med platser) han kollar på mig slibbigt och säger saker som åhhh vad snygga bröst du har, fina.
  Han tar tag i min tröja och sliter i den, kollar ner på mina bröst..Jag blir så chockad att jag sitter som paralyserad. Tar några sekunder innan jg fattar vad som håller på hända..Jag säger åt honom att dra, först vägrar han sen går han tillslut.

  MEN det sjuka är!!! Det var flera passagerare som såg vad som hände, men Ingen ingrep!!! FYFan säger jag bara.

  Reply
 76. elisa juni 3, 2014 at 8:29 f m

  Ditt bästa inlägg!! Så bra skrivet och reflekterat. Detta är verkligen något som förebilder som ni behöver ta upp mer, så glad att du gör det! Bra att väcka tankar hos yngre tjejer därute. Tack!! 🙂 �

  Reply
 77. Niinija juni 3, 2014 at 9:30 f m

  Så himla bra att du skriver om detta. Blir så jävla arg och ledsen bär jag läser era historier. ❤️

  Reply
 78. Julia juni 3, 2014 at 9:35 f m

  STÄNDIGT, får man stå ut med detta. Män tror sig ha rätten till kvinnors kroppar. Vi alla måste säga ifrån, vi måste backa varandra. Inte nog med dessa män som anser det vara okej att trycka ner kvinnor så finns det kvinnor som hjälper till… vi ska slåss tillsammans inte mot varandra. Vi måste slåss för ett jämställt samhälle, vi kan inte blunda längre. Tillsammans är vi starka.

  Reply
 79. Emma juni 3, 2014 at 9:56 f m

  Hej, för inte så länge sedan blev jag helt oprovocerat slagen i ansiktet av en man inne på macdonalds. Han var full, när jag sedan sa ifrån (tro mig blev otroligt arg) kallade han mig hora och spottade mig i ansiktet flera ggr.

  Gjorde polisanmälan – men den lades ner. Det värsta är att om han kan slå en random tjej och kalla henne hora osv. Är att han förmodligen kan göra det igen

  Reply
 80. Linnea juni 3, 2014 at 10:41 f m

  Det är därför och pga alla andra inlägg om hemska upplevelser i detta kommentarsfältet jag röstar på Feministiskt Initiativ.
  I en artikel i aftonbladet för någon vecka sen stod det att det tar ca 1000 år innan vi blir jämställda. Jag tänker inte vänta, jag vill uppleva jämställdhet! Orkar inte vara rädd varje gång jag går ute själv på kvällarna, med nycklarna i handen ifall något skulle hända.

  Reply
 81. Marre juni 3, 2014 at 11:40 f m

  Intressant att läsa om allas upplevelser. Jag har väl inte varit med om något privat så där men däremot på jobbet. Jag jobbar som sjuksköterska, på sjukhus och ambulans. Och jag kan säga att även i den rollen får man sånt här bemötande! Det kan vara kommentarer från patienter som ”du är för svag tjejen, hämta en manlig kollega” (här ska in att jag tränar på gym 5 ggr/vecka). Har även hört ”oj vilja kalla händer du har, kom lite närmare så ska jag värma dig”, ”lägg dig här bredvid mig”, ”tack så mycket stumpan”. sen när man tar blodprov så så har det hänt att de lägger handen i knät på en. Men jag säger ifrån när det går för långt. En gång var det en man (patient) som höll på hela passet och antydde grejer att han ville äta middag med mig och att jag skulle lägga mig och värma honom och att jag botar honom med lin uppenbarelse. Han var runt 60 år och jag vid tillfället 22. Då reagerade en medpatient i salen och sa ”lägg av din jävla snuskgubbe hon kan ju för fan vara din dotter!!” Sen slutade han. Sjukt att en man ska behöva säga till.
  På ambulansen kan man få höra ”din hora” ”jävla fitta” när man försöker hjälpa påverkade misshandlade eller överdoser. Har blivit rätt bra på att säga ifrån och bli tuff nu

  Reply
 82. Tess juni 3, 2014 at 12:19 e m

  Ja, tyvärr får man lära sig att acceptera sådant redan på förskolenivå. När pojkarna där knuffades, drog en i håret eller var elaka så fick man som svar från pedagogerna/lärarna att ”ja men han gör så för att han tyyyycker ooom dig. Det är en komplimang!” Helt sjukt att tjejer lärs in i beteendet att acceptera sådant och sjukt att pojkar lär sig att det är ok för dem att behandla tjejer hur som helst.

  Reply
 83. da juni 3, 2014 at 2:27 e m

  kom du på det nu? men du tycker att män har rätt till säga om du ska behålla ditt barn eller inte?

  Reply
 84. Ia juni 3, 2014 at 2:29 e m

  Min gamla lärare, hon är typ 55 +, sa att om nån tar på en på tex krogen så FÅR man ge dem en örfil. SÅ bra sagt!

  Reply
 85. Frida juni 3, 2014 at 5:34 e m

  Det här var nog ett av dina bästa inlägg! Jag har både blivit tafsad på och förminskad på arbetsplatser. Jag har fått höra att jag inte borde göra ”karlgöra” och att jag ”kanske inte borde bära så tunga saker” ”överlåt det där till oss med muskler” osv. Vafan lever vi på stenåldern eller?! Okej om de erbjuder sig att hjälpa till för att vara snälla men att bara ta över och bete sig som att jag inte klarar av ngt eftersom jag är tjej är inte okej!

  Reply
 86. bellaaa juni 3, 2014 at 7:16 e m

  fan vad du är tung paow!!!!!!!!!!!!!! Massa kärlek till dig, fler sådana här inlägg tack!!

  Btw, du borde engagera dig politiskt (för feminism). Alla skulle lyssna på dig!!! Du har det i dig Paow!!!! GO!!!!!

  Reply
 87. Malin juni 3, 2014 at 10:02 e m

  Go Paow!! Så bra att du tar upp detta!

  Reply
 88. r juni 3, 2014 at 11:38 e m

  När jag var på krogen kom det fram en vanlig, svensk kille (Inte min stil dock, och jag har dessutom kille) Han raggade på mig och jag dissade honom. Då sa han: ”Du har väldigt mycket luft för att se ut som DU gör.” och sedan förklarade han för mig att han: ”bara kom fram för att visa för sin kompis hur lätt det är att ragga på svenska tjejer.” Jag sa: ”Aha, synd att du blev dissad då..”

  Reply
 89. Johanna juni 4, 2014 at 9:23 f m

  Jag var tonåring och blev tafsad på av min dåvarande chef, som hade fru och barn. Jag försökte säga ifrån men han ”skrattade bort det” och sa att jag skulle sluta vara så känslig. Det hela slutade med att jag sa upp mig. ORKADE inte göra något, och det var först i efterhand jag insåg att han gjort fel, vääldigt fel. Eller det förstod jag då också, men det klarnar helt klart efteråt.

  Reply
 90. Lisa juni 4, 2014 at 10:00 f m

  Prova jobba inom detaljhandeln som liten blond tjej så får ni se hur många karlar/äldre herrar som vägrar ta hjälp av en bara för att man är tjej. Dom säger det t om till en rätt i ansiktet att – jag vill prata med en kille som kan det här.
  Och när jag faktiskt kunde hjälpa en kund fick jag som tack; vad duktig du var, det trodde jag inte om dig

  Spelar ingen roll vad jag säger, kunderna tror ändå inte på mig. Men så fort en manlig kollega upprepar ordagrant det jag sa så tror dom på han

  Har även blivit frågade av en kund om ; det var nu han skulle ta mig bakifrån på kassabandet. Sen skrattade han och hans kompis gott. Kan tilläggas att båda två var goe över 70år!
  Jag och min kvinnliga kollega bara stirrade på varandra och visste inte vad vi skulle svara utan skrattade lite obekvämt bort det, vilket jag ångrar idag.

  Reply
 91. Malin juni 5, 2014 at 8:36 f m

  Jag hatar när jag ex på bussen skall behöva tänka ”fasen va varm jag är men ja får vänta tills jag kommer ut med att ta av mig tröjan annars kommer killarna bredvid glo hela vägen”. Eller när jag cyklar hem från jobbet och ex det står en man längre fram på cykelbanan tänker jag alltid ”hoppas han inte hängt ut snoppen orkar inte se äckliga blottare ”… Sjuk värld.. Och en grej ja tänkte på igår.. Kvinnor med ”burkini” männens motsvarighet är ju mankini!!!! Dom ska va nakna och kvinnan skall täckas!!

  Reply
 92. Mia juni 5, 2014 at 11:04 e m

  Blir så glad att du uppmärksammar detta! Unga tjejer lider idag av psykisk ohälsa till följd av alla dessa samhällsnormer. Normer där det anses vara normalt att som tjej bli kallad både det ena och det andra, just för att man råkar vara född med snippa. Att du skriver om detta kan säkert öppna upp ögonen på unga tjejer och få dem att inse att de inte är ensamma! Det är viktigt att förstå att det är strukturer i samhället och inte enskilda händelser

  Reply
 93. Mia juni 7, 2014 at 1:02 e m

  Blir så himla glad för att du tar upp dettta <3
  Tack så mycket finaste paow

  Reply
 94. Rebecca juni 9, 2014 at 8:09 e m

  Tjejer uppfostras till att ALLTID vara SNÄLLA. Vi MÅSTE vara snälla. En tjej kan liksom inte vara otrevlig. Gör en tjej något som inte pleasar alla runtom henne för att stå upp för sig själv, då är hon en bitch.
  Män vill ha kontroll, och en tjej dom inte kan kontrollera gör dom rädda. En rädd man blir arg. Sen vet vi vad som händer med någon som blir arg.
  Kvinnor måste lita på sig själva, göra saker för sin egen skull och göra som Grynet säger:
  TA INGEN SKIT

  Reply
 95. mari juni 12, 2014 at 12:55 e m

  har varit med många gånger när män på krogen försöker tjata till sig en kyss eller att dem vill följa med hem, ha mitt nummer osv, trots att jag säger nej 25 gånger fortsätter de och det slutar med att det är JAG som måste gå ifrån toakön/dansgolvet/vart jag än är.
  har även varit med om en gång när jag stod och dansade med en vän, plötsligt kommer en man som jag är bekant med fram och börjar dansa med mig – detta tycker jag självklart är okej för jag vet ju vem han är – men plötsligt börjar han lägga armarna om mig och dra och slita i mig och dra mig åt sidan och när jag försöker gå så håller han stenhårt i mig. sliter mig ur hans grepp och sätter mig en bit bort, då kommer han igen (!!!!) och lägger en arm om mig och håller ett järngrepp om mig, jag säger att jag vill gå men han frågar bara varför samtidigt som han drar i mig hårdare (har just nu fått ont i nacken). Sen säger jag åt honom att han ska släppa mig och låta mig gå, men det gör han inte. slutar med att jag sliter bort mig med all kraft jag har innan jag tillslut kan springa och låsa in mig på toa och ringa efter mina vänner. mår riktigt dåligt över denna händelse och eftersom även mina vänner känner honom vågar jag inte prata om det.

  Reply
 96. Linnea juni 12, 2014 at 4:29 e m

  Så viktigt att detta tas upp! Det är ju sjukt att varenda kvinna man frågar har varit med om något liknande. Nu får det fan vara nog! Girl power! <3

  Reply
 97. Jennifer juni 14, 2014 at 2:47 f m

  Har varit med om många situationer där jag inte alls blivit respekterad. För ett par år sedan var jag vän med en kille som försiktigt började att ragga på mig. jag avvisade dock detta på ett snällt sätt. detta respekterades dock inte alls. det hela eskalerade med tidens gång och det slutade med att han ALDRIG lät mig vara. han skickade ofantligt många sms om dagen. rekordet är sex sms på en minut. en minut (!!!!) ofta hotade han också med självmord. då vi båda var del i samma umgänges krets var det svårt att ta sig ut. han började även att ta mig på olämpliga ställen, varav jag fick ta bort hans händer.. han försökte alltid ännu hårdare när jag var svag. minns en gång hur jag låg och grät, och han bara låg och tittade i taket helt oberörd. till slut kollar han på mig och säger: ”ska vi knulla?”
  han gav sig inte. efter ett par månader av tjat och obehagliga situationer fick han till slut som han ville. han ”lekte” med mig sexuellt eller hur man kan beskriva det. han fick mig att må mycket dåligt, det var som om han tog kontroll över mig och styrde mig. trots att jag hundratals gånger sa nej respekterade han aldrig detta. detta skedde regelbundet, under ca två månaders tid. det blev som en vana till slut, att dra ner byxorna och låta honom göra som han ville för att han skulle bli nöjd, trots att jag bara ville gråta och springa hem. det skedde liksom automatiskt, han fick mig dit vart han ville. jag hatar honom mer än allt annat på denna jord.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *