Nu blir vi ett sjukdomshelvete.

Men hej du. Kroniska jävla äckelsjukdom. Jag bryr mig faktiskt inte om dig. För du är obetydlig. Du har gjort livet så surt för mig så himla länge och nu har jag kommit till en punkt där jag inte bryr mig. För du kan inte såra mig längre. Folk får gärna fråga om jag har aids eller om det smittar. Nej det smittar inte. Det är som en oregelbunden jävla fjortismens som kommer hemma hos någon snygg kille Den kommer när fan den vill, och för mig speciellt så är det oftast då man vill gå runt barbent och bada och bara känna sig jävligt snygg fräsch och brun-alltså då kommer den oftast på sommaren av någon anledning. Nä men det har vart såhär några år nu. Så nu får jag känna mig fräsch brun och ja, prickig. Ja det kanske blir det nya? Vem vet?

Nä, men nu är jag så jävla trött på att skämmas och gömma mig. Jag har fått acceptera att dom här prickarna är en del av mig. Ha re!

Och för er som inte vet så är psoriasis en sjukdom som aldrig försvinner, smittar inte. Finns olika typer och Gud har valt att ge mig guttat. Det är sexigt.

20140602-061748.jpg

Nu har jag inte så mycket. Lite på benen och nästan hela ryggen. Men det kommer nog mer ska vi se. Helst inte. Men blire så så blire så. Jajemen!

Byt ut tobaken mot något bättre – e-cigaretter från OddWolf!

(Visited 874 times, 1 visits today)

26 Comments

  1. Petra juni 2, 2014 at 7:42 f m

    Vad smörjer du med? Jag har en salva som heter Ovixan och är kanon. Har du gått på ljusbehandling? Finns både uva (cancerframkallande tyvärr) och uvb (ej cancerframkallande). Och så finns det ju cellgift, dock mycket lägre doser än vid cancer så man tappar inget hår eller så, på sin höjd är man lite frusen och illamående några dagar. Kontakta hudkliniken direkt så du får hjälp innan det kommer mer.

    Reply
  2. louise juni 2, 2014 at 9:30 f m

    Boka tid på sjukan så du får sola hos dom?
    Å använd krämerna ordentligt

    Reply
  3. Karin juni 2, 2014 at 9:44 f m

    Hej Paulina! Jag måste få ge dig ett tips, både jag och min sambo har också psoriasis och något som verkligen hjälper är helt organisk salva gjord av ringblomma! Sök på nätet efter var man kan köpa, vi har fått våran salva av min farmor som köper den av privatperson i Jämtland.. men det borde gå att hittas endå! Vi har inte använt en gnutta kortison salva sen dess vi började med ringblomma!! Det fungerar verkligen så du borde ge det en chans! Även fast det inte luktar så gott haha ;P

    Reply
  4. andreia juni 2, 2014 at 9:51 f m

    Du er vakker uansett du paow:)

    Reply
  5. Stina juni 2, 2014 at 9:55 f m

    Tja har också psoriasis och jag gick en behandling av UVB ljus 2-3ggr i veckan. Jag har knappt kvar något bara lite på armbågarna. Jag vet hur det känns. Jag är 20 och för mig blommade de ut ungefär när jag var 13-14 bästa tillfället att dyka upp right? Njaa.. testa de!! De kan de vara värt. Anyway, good luck ☆★☆

    Reply
  6. sandra juni 2, 2014 at 9:56 f m

    Jag har sett ännu värre ut av psoriasisen tills min hudläkare skrev ut sprutor till mig. Dom heter Humira och är det bästa jag har varit med om. Man slipper alla jäkla krämer och skit. Googla och läs om dom =)

    Reply
    1. emma juni 2, 2014 at 2:53 e m

      Du vet om att hundra är en sorts cellgifter och sista utvägen för många andra sjukdomar?? humira är bra på många sätt men även många biverkningar

      Reply
    2. Bea juni 2, 2014 at 8:23 e m

      Humira gör så man får mycket sämre immunförsvar så vitt jag förstått. Inte värt det?

      Reply
  7. erika juni 2, 2014 at 10:41 f m

    Hur gör du på vintern med psoriasisen ? Jag ökar mitt d vitamin intag väldigt mkt med d droppar mm så blir inte övergången när solen väl kommer fram lika hemsk och mina psoriasis håller sig stabila därefter och blir mindre torra och lättinsmorda..

    Reply
  8. SV juni 2, 2014 at 1:44 e m

    Hej Paow,

    Du har så många andra fördelar som väger mer ”än några prickar på kroppen”. Problemet sitter oftast i huvudet och hur man värderar det jobbiga. Cheer up n be proud!

    Reply
  9. Frida juni 2, 2014 at 3:24 e m

    du har i alla fall inte acne…

    Reply
  10. sofie juni 2, 2014 at 4:04 e m

    jag vet exakt hur det känns. jag har haft över hela benen förut när jag var runt 15-16.. men nu har jag bara på knäna,armbågen och hårbotten..

    Testa den nya salvan på apoteket, dermalex. den är rätt bra

    Reply
    1. My juni 2, 2014 at 7:11 e m

      Hoppas verkligen du ser detta sofie!
      Har alltid haft på mina ben, armar osv inte mycket alls då det har försvunnit av bara sol, lite kortison 2-3ggr på sin höjd. Men fick för flera år sedan i hårbotten och har testat ALLT dem har gett mig och ingenting hjälper. Vaknar på nätterna av att jag kliar mig blodig i sömnen och svider när jag duschar, och ja du vet säkert själv. Använder du dermalex i hårbotten också? har varit hos alla möjliga läkare dem flesta skriver bara ut droppar (elocon) Det bästa hittills för mig var när jag var i australien och badade i saltvatten varje dag har ju dock inte möjlighet till det här.. 🙁

      Reply
  11. Johanna juni 2, 2014 at 4:29 e m

    Jag vet att omega 3 kan hjälpa! Dock inte på alla men på de flesta! Kolla upp ordentligt bara så det är bra omega 3 kosttillskott. 🙂

    Reply
  12. Rebecka juni 2, 2014 at 6:05 e m

    FAN VAD JAG GILLAR DIG!

    Reply
  13. Louise juni 2, 2014 at 7:58 e m

    Såg att andra tipsat om det men kolla om du kan få gå och sola, det hjälpte mig JÄTTEMYCKET. Jag har nästan ingenting kvar förutom i hårbotten och lite grann på armbågarna, men allt de andra försvann..

    Modigt att du vågar visa. Det är så himla vanligt men ändå känner man sig så äcklig när man får ett skov. Och alla dessa frågor om det smittar.. Så trött på att svara. Modig, det är vad du är!

    Reply
  14. Youssef juni 2, 2014 at 8:55 e m

    Hej Paulina!

    Jag har haft psoriasis överallt. Över hela kroppen och hårbotten. Jag hade det jobbigt och blev mobbad i skolan. Nu är den äckliga sjukdomen borta, det är jätteskönt! Jag önska att jag kunde ta kontakt med dig för att hjälpa dig på något sätt! Jag fick en smörja som är typ som lera som man smörjer på och inom en vecka så försvinner alla röda märken på kroppen. Psoriasisen försvinner och kommer aldrig mer tillbaka. Jag fick hjälp utomlands av en jättebra hudläkare. Tyvärr så finns hjälpmedlet inte i Sverige och det är svårt att få tag på den. Men jag ska försöka fråga efter den där smörjan som man smörjer in kroppen med och se om jag kan få tag i den, allt för din skull.

    Var stark! Du är snyggast och bäst! <3

    Reply
  15. Josefin juni 2, 2014 at 9:33 e m

    Du är vacker oavsett vad!! Glömt inte det

    Reply
  16. Linnea juni 2, 2014 at 10:25 e m

    Jag har stora vita fjällande fläckar på fötter, vader, knän, armbågar samt små prickar här o där, även på händer och i hörselgångarna. ÅRET OM!!!!

    Reply
  17. Linnea juni 2, 2014 at 11:02 e m

    Det är bara prickar, du är fin som du är! Kram

    Reply
  18. Lollo juni 3, 2014 at 2:42 f m

    You go girl ! Jag har också leopardfläckar, dock har jag plaquepsoriasis. Det klär mig ! 🙂 dig med för den delen

    Reply
  19. Ps juni 3, 2014 at 7:16 f m

    Hoppas att bada i saltvatten och sola kommer att hjälpa! Du är vacker ändå!!

    Reply
  20. haanan juni 3, 2014 at 10:34 f m

    Jag skulle rekommendera dig spa lera ifrån atlas bergen. Stenar du blöter ner till lera..det hjälper har flera vänner som blivit av med fläckarna dock finns sjukdomen kvar latent i kroppen.

    Reply
  21. Mikaela juni 3, 2014 at 1:18 e m

    Hej, ett tips är att läsa på om kollidialt silver. Det är inget läkarna själva pratar om men det finns att få tag på och det är människor med psoriasis som använt silver och aldrig mer haft exem. Värt att forska lite i 🙂 finns de med andra sjukdomar som blivit helt symptomfria efter det med.

    Reply
  22. Malin juni 3, 2014 at 7:48 e m

    Ett tips är att prova strutsolja, det brukar funka jätte bra när man har psoriasis! Sen förvärras alltid skoven utav tex stress och alkohol .. Grym är du iaf som inte låter det stoppa dig!

    Reply
  23. Jannice juni 3, 2014 at 9:17 e m

    Min syster har också psoriasis och jag har sett hur hon lider med klåda och framförallt värk i kroppen! 🙁

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *