ELÄNDE & #metoo

Jag fick en kommentar som gjorde mig lite ledsen på Instagram här om dagen. Där en tjej eller kille förklarar hur egoistisk jag är, om hur jag bara tänker på mig själv och hur jag bara är en plåga för mänskligheten Jo vet ni varför?

För att jag har tagit ett aktivt val att inte skriva om allt elände som händer i världen. Att jag inte velat köra en clickbait på något så allvarligt som en våldtäkt under #metoo kampanjen, det skrev jag om för flera år sedan och det kan ni läsa här om ni vill. 

Det var ingen som hyllade mig för det inlägget. Det var självklart för mig att berätta om det. Det gjorde jag bara 3 månader efter att det hade hänt, trots att jag var i ett förhållande och kände skam. Så varför skulle det vara så speciellt nu? Har folk äntligen öppnat ögonen för att kändisar gått ut med enorma clickbait om sina snyfthistorier om hur man blivit tafsad på på krogen(även om det är väldigt hemskt). Jag vill inte ses så. Att jag gör det för uppmärksamhet och för att det kommer att gynna mig i längden om jag går ut med det.

Folk verkar även tro att jag går helt orörd förbi det fortfarande pågår människohandel i slutet på 2017. Jag är lika paff, ledsen och arg som ni är.

Jag är mycket väl medveten om allt elände som händer i världen. Jag läser tidningarna, jag ser insamlingarna och ibland så swishar jag ett par kronor.

Men jag har fortfarande tagit ett val. Att inte skriva om elände på mina sociala medier. Det är bara så. Jag vill inte lägga mig i saker jag inte vet någonting om. Jag har lär mig hela tiden att inte tro på källkritik. Och jag vill inte göra reklam för organisationer som tar hälften av pengarna själv. Nu vet ni!

 

Posted in: Livsstil

You might also like

We Are One - KLÄ DIG RÄTT I RÖTT I HÖST Keela - Resa bokad! Caroline Roxy - Happy birthday Melina Sponsored - Glitter Black Weekend 30% Sponsored - Ur&Penn Upp Till 90% Caroline Roxy - MODEL PORTFOLIO
 • Lova

  Heja! Så här tycker precis jag oxå. Tack för detta älskade Paow.

 • Linda

  Vet du vad källkritik är?

 • Nellie

  Har du lärt dig att inte tro på källkritik? Förstår inte vad du menar…

 • Mea

  🤣 haha inte tro på källkritik vaaa…😂 nej men du är bäst paow 👍 gillar dig verkligen fortsätt som du gör

 • Sara

  ”Inte tro på källkritik” hahaha

 • Caroline

  Hej! Jag förstår hur du tänker men jag har inte alls tolkat det så. Så jag tänkte därför dela med mig av min syn. Jag är nämligen så förvånad och glad över att det spridit sig och blivit så stort. För att det växt till den graden har ju lett till att fler vågat stå på sig i situationer där man som kvinna annars känt sig dum eller maktlös. Det stora genomslaget har visat oss att vi inte är ensamma, och jag tror det är en enorm makt i det när man vill skapa förändring.

  For the record, så tycker jag inte att bara för att du är en känd person måste du delta i metoo. Jag minns också när du gjorde det tidigare och det var väldigt modigt.

 • Sara

  Som vanligt fattar man ingenting av det du skriver. ”Inte tro på källkritik”? Iq fiskmås

 • Sara

  Hon menar antagligen att hon har lärt sig att vara källkritisk. Att göra någon till åtlöje för att hen inte förstår innebörden av ett ord, tycker jag är mer pinsamt än att inte förstå innebörden av ordet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *