ELÄNDE & #metoo

Jag fick en kommentar som gjorde mig lite ledsen på Instagram här om dagen. Där en tjej eller kille förklarar hur egoistisk jag är, om hur jag bara tänker på mig själv och hur jag bara är en plåga för mänskligheten Jo vet ni varför?

För att jag har tagit ett aktivt val att inte skriva om allt elände som händer i världen. Att jag inte velat köra en clickbait på något så allvarligt som en våldtäkt under #metoo kampanjen, det skrev jag om för flera år sedan och det kan ni läsa här om ni vill. 

Det var ingen som hyllade mig för det inlägget. Det var självklart för mig att berätta om det. Det gjorde jag bara 3 månader efter att det hade hänt, trots att jag var i ett förhållande och kände skam. Så varför skulle det vara så speciellt nu? Har folk äntligen öppnat ögonen för att kändisar gått ut med enorma clickbait om sina snyfthistorier om hur man blivit tafsad på på krogen(även om det är väldigt hemskt). Jag vill inte ses så. Att jag gör det för uppmärksamhet och för att det kommer att gynna mig i längden om jag går ut med det.

Folk verkar även tro att jag går helt orörd förbi det fortfarande pågår människohandel i slutet på 2017. Jag är lika paff, ledsen och arg som ni är.

Jag är mycket väl medveten om allt elände som händer i världen. Jag läser tidningarna, jag ser insamlingarna och ibland så swishar jag ett par kronor.

Men jag har fortfarande tagit ett val. Att inte skriva om elände på mina sociala medier. Det är bara så. Jag vill inte lägga mig i saker jag inte vet någonting om. Jag har lär mig hela tiden att inte tro på källkritik. Och jag vill inte göra reklam för organisationer som tar hälften av pengarna själv. Nu vet ni!

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

13 Comments

 1. Lova december 6, 2017 at 3:21 e m

  Heja! Så här tycker precis jag oxå. Tack för detta älskade Paow.

  Reply
 2. Linda december 6, 2017 at 6:22 e m

  Vet du vad källkritik är?

  Reply
 3. Nellie december 6, 2017 at 6:37 e m

  Har du lärt dig att inte tro på källkritik? Förstår inte vad du menar…

  Reply
 4. Mea december 6, 2017 at 8:16 e m

  🤣 haha inte tro på källkritik vaaa…😂 nej men du är bäst paow 👍 gillar dig verkligen fortsätt som du gör

  Reply
 5. Sara december 6, 2017 at 9:07 e m

  ”Inte tro på källkritik” hahaha

  Reply
 6. Caroline december 6, 2017 at 11:24 e m

  Hej! Jag förstår hur du tänker men jag har inte alls tolkat det så. Så jag tänkte därför dela med mig av min syn. Jag är nämligen så förvånad och glad över att det spridit sig och blivit så stort. För att det växt till den graden har ju lett till att fler vågat stå på sig i situationer där man som kvinna annars känt sig dum eller maktlös. Det stora genomslaget har visat oss att vi inte är ensamma, och jag tror det är en enorm makt i det när man vill skapa förändring.

  For the record, så tycker jag inte att bara för att du är en känd person måste du delta i metoo. Jag minns också när du gjorde det tidigare och det var väldigt modigt.

  Reply
 7. Sara december 7, 2017 at 7:44 f m

  Som vanligt fattar man ingenting av det du skriver. ”Inte tro på källkritik”? Iq fiskmås

  Reply
  1. mathilda december 7, 2017 at 12:14 e m

   Sluta shame:a andra människor! Vem fan bryr sig om hon skriver fel ibland? Ooooock?!

   Reply
   1. Sara december 7, 2017 at 3:28 e m

    …sade iq badboll och (med H) tog åt sig

    Reply
    1. mathilda december 8, 2017 at 2:29 e m

     Hahah du är bra pinsam. Att kommentera stavningar är det mest deprimerande man kan göra. Har du inga bättre argument?

     Reply
 8. Sara december 7, 2017 at 9:11 f m

  Hon menar antagligen att hon har lärt sig att vara källkritisk. Att göra någon till åtlöje för att hen inte förstår innebörden av ett ord, tycker jag är mer pinsamt än att inte förstå innebörden av ordet.

  Reply
 9. Camilla december 8, 2017 at 9:26 e m

  Inte tro på källkritik. Roligaste jag läst nånsin. Och ja jag förstår att hon menade raka motsatsen till det hon skrev. Fortfarande det roligaste jag nånsin läst just därför. Det handlar inte om att ”klaga på stavning” (wtf!?) Det handlar om att använda ett ord man inte vet vad det betyder och därmed uttrycka helt tvärtom det man menade. Jag får tycka det är huuur roligt jag vill 😂

  Reply
 10. Emma december 9, 2017 at 1:35 e m

  Så trött på dessa pk människor som ska leka hjältar, istället för att klaga på andra hela tiden kan ni väl börja med er själva. Vad är det ni mår bra av att sitta och skriva till andra personer att dom är egoistiska bara för att man inte skrivit ut något under hashtagen #meeto? Alltså herregud. Läste även ditt inlägg du länkat paulina, för flera år sen vilket bara visar att du visst är medveten och bara steget FÖRE alla andra pk människor som går efter strömmen hela tiden och klagar på andra. Och föresten varför har alla i detta kommentarsfält hackat upp sig som hackspettar på källkritik? Som Sara skriver, hon har lärt sig vara källkritisk, det var det paulina menar, vad är det ni inte förstår? det är bra pinsamt att låtsas att ni inte förstår vad hon menar, för att ni uppenbarligen kanske bara vill hitta något i texten att klaga på, och det var det enda ni hittade? För att grammatiken i en mening av hela långa texten blev lite fel haha. Så sjukt. Då går världen under för er och ni börjar mata i kommentarsfälten om det. Har man ett hjärta tycker man väl det är synd det hon har varit med om, vart är världen påväg.

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *