ETT JÄMSTÄLLT SAMHÄLLE TACK.

Nu ska jag kommentera ett ämne som jag sällan tar upp, för att jag inte orkar och för att det är en never ending diskussion som pågår mellan män och kvinnor. Nämligen feminism.

Ordet feminism har kanske förstörts för vissa men det känns som att många glömmer bort vad det egentligen står för ”Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är att kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män och där feminismen verkar för kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter.”

Och det är väl något som borde vara självklart för alla, men ändå så läser/hör jag om män och kvinnor för den delen också som hatar på feminister. Alltså vad är det för fel på er? ALLA ÄR FEMINISTER IDAG.  Feminismen har ingeting att göra med om du rakar dig under armarna eller inte. Du kan vara det endå. Och det hoppas jag att du är-

LÄNK TILL EN VIDEO DÄR EN MAN GÅR RUNT OCH FRÅGAR FOLK I MELLANÖSTERN VAD DEM HADE GJORT IFALL DERAS SYSTER HADE VELAT JOBBA. 

Sen läste jag en sak på Lady Dahmers blogg, som jag tyckte var intressant. Här är utklipp från texten.

”Flickor tränas stenhårt i att lyssna, ta in, känna av, bygga relationer, läsa signaler och tyda kroppsspråk samt vara allmänt omhändertagande. Vi leker med nallar och dockor och mammapappabarn och tränas i omvårdnad och mjukhet.
Pojkar tränas stenhårt i att sätta sig själv i första rummet, köra på, kväva sina känslor och får bristfällig empatiträning. De får heller aldrig lära sig läsa av signaler och kroppsspråk. (”vadå jag kan väl inte läsa tankar heller?”) De leker våldslekar.
Flickor uppfostras till mammor.
Pojkar uppfostras inte till pappor.”
(Visited 58 times, 1 visits today)

11 Comments

 1. Sandra januari 1, 2018 at 10:57 e m

  Själv är jag humanist 🙂

  Reply
 2. Maria januari 2, 2018 at 2:23 e m

  Bra skrivet såklart man är feminist. Det räcker inte att vara humanism så länge tex kvinnor har lägre lön fast dom gör samma jobb som en man. Så länge sådant finns är vi feminister. Och tur att många män är det med. Kram.

  Reply
 3. Sofia januari 2, 2018 at 3:04 e m

  Jag är helt och hållet med i vad feminism står för, men tyvärr har så många råfeminister förstört ordet feminism varav jag tycker man ska byta. Ett ord som inkluderar båda könen och som inte har med råfeminister att göra vore galant!

  Reply
  1. Ess januari 3, 2018 at 1:05 f m

   Har en närstående man till dig sagt att du ska tycka så?
   ”Råfeminister” – herregud. Tacka extremisterna som kämpat i historien för att du ex ska få rösta. Förlöjliga inte feminismen och gå på mäns propaganda att det i princip ’skulle vara bra nu’. Läs på om ämnet innan du uttalar dig, ’Sofia’ m.fl.

   Reply
 4. Hanna januari 2, 2018 at 11:41 e m

  Läst ditt blogg ett bra tag. Du växer i mina ögon. Tack för att Du också lyfter locket för detta ämne och gör ett statement. Det behövs. ❤

  Reply
 5. Linda januari 3, 2018 at 12:36 f m

  Helt rätt Paulina! Att vara feminist innebär också att se dom strukturer som förtrycker kvinnor och därmed vilja göra något åt detta. Rekommenderar alla att lyssna på podcasten penntricket som är en grymt bra och lärorik podd för såväl oinvigda som nyfrälsta och redan frälsta.

  Reply
 6. Jennie januari 4, 2018 at 5:41 f m

  Ja och nej. Ja till jämställdhet, nej till synen på könsskillnader som något inlärt – alltså enbart, för det är det inte. Ta en titt på den norska fantastiska Hjernevask innan vi drar tankegångarna järnet åt samma håll som Dahmer.
  Bejaka våra skillnaderna, så gör vi också samhället som mest jämställt.

  Reply
 7. Monika januari 4, 2018 at 11:14 f m

  Vart nån stanna är detta land jämnställt?
  Har alltid sagt att ”tur man har som lever i Sverige”, men jösses nuförtiden så skäms man.
  Män får betalt för att våldta ( först friade då 80% ej döms+ att dom att de får saftig summa för om de ev suttit frihetsberövade i häkte etc) och systematiska kvinnomisshandlare får 80 timmars samhällstjänst.
  Detta land är ett skämt utan dess like…..

  Reply
 8. Desiré januari 4, 2018 at 2:57 e m

  Hej!

  Jag började tänka på playahead alldeles nygligen och så kom jag på att du hade en låt där som jag bara älskade..Den är nog inte speciellt känd men tänkte kolla om du kommer ihåg vilken det var 😉

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *