Sorgfaser efter ett break up.

Hej på er. Jag sover betydligt sämre nu. Hatar att sova själv. Dock så har jag inga problem med att somna konstigt nog. På kvällarna så mår jag som bäst. Men jag vaknar och känner panik direkt, det är omtumlande. Men man måste få sörja måste ge saker tid och tålamod är inte min starkaste sida. Låg vaken inatt och läste om dem 8  ”faserna” man går igenom. Jag är en människa som gillar att ha kontroll över mina känslor. Jag tycker om att veta VARFÖR jag känner som jag gör, oavsett om det kommer till träningsvärk eller pms. Jag intresserar mig i vad som händer i kroppen. Osv. jag har kommit fram till att jag är mer Intuitiv än rationell och agerar endast utav känsla utan att tänka efter. Därför brukar jag släppa saker fort eftersom att känslorna styr. Och känslor är ändå en färskvara som hela tiden behöver underhållas.

 Dem faserna man går igenom enligt mig själv. Och några som jag redan tagit mig igenom genom acceptans. Men ligger nog där runt nummer 2/3 nu.

1. Du gråter

Det känns som att hela livet gått åt helvete. Du gråter åt allt som påminner om honom. Det värker i hela bröstet och det känns som att smärtan ALDRIG ska försvinna.

2. Du äter/eller inte äter alls

Grejen är att här så äter man antagligen massor eller inget alls. I sorgfas 2. Men jag måste nog säga att jag äter endast när jag känner mig glad. Så magen håller sig någorlunda platt.

3. Du går LOCO

När den värsta sorgen har gått över bestämmer du dig för att gå ut och festa med dina vänner – du går all in och intalar dig själv att det kommer bli roligt. Vissa kvällar blir awesome, andra blir mindre bra. Men framförallt så kan JAG personligen känna att jag mår bra av att vara ute bland folk.

4. ”Tiden läker alla sår”

Du får höra alla möjliga olika pepptalk av dina vänner och bekanta. Du börjar inse att tiden faktiskt läker alla sår.

5. Du gör roliga saker

Hitta på saker som DU tycker om att göra, saker som får dig glad. Man tar sig upp och blir sugen på att hitta på saker hela tiden.

6. Du börjar dejta

Du skaffar Tinder och försöker desperat hitta någon att dejta. Ibland går det toppen, ibland lite sämre. Du börjar sakta men säkert känna att du är back on track!

7. Du utvecklas

Du börjar känna att det ert break up gjort dig starkare, att du utvecklas som människa. Du hittar sidor hos dig själv som du inte visste fanns innan.

8. Du inser att du är över ditt ex

Du har slutat stalka ditt ex på sociala medier, du mår äntligen bra igen och du inser att du är över ditt ex. Du inser att du klarar dig så mycket bättre på egen hand och att det fanns en anledning till att det tog slut. Skön känsla, va?

(Visited 991 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. SiniH mars 6, 2018 at 9:34 f m

    I will write in english because I understand swedish better than I write 🙂 But I think what is important here; give yourself time! I think you have never even gotten over your previous relationships but always just move on the next one. Normally for people it can take YEARS to get over the relationship. So please stay single for a good time, for yourself! Otherwise your relationships just end up repeating the same pattern.
    I have been single for 5 years and NOW I am finally ready to start something new 🙂

    Reply
  2. Michaela mars 6, 2018 at 9:49 f m

    Det var intressant att läsa om de olika faserna. Tycker dock att det är tråkigt att du ens ska behöva gå igenom dem. Kärleken är så förbannat vidrig ibland, livet i sig deasutom. En mening som ”jag hoppas du mår bättre snart” är värdelös i detta skede. Men jag gör det , hoppas på att du mår bättre snart. Skickar massa kramar till dig❤ Ta hand om dig paulina

    Reply
  3. Luna mars 6, 2018 at 10:08 f m

    Hur ska du göra med tatueringen nu? :/ beklagar

    Reply
  4. Chris mars 6, 2018 at 12:48 e m

    Ibland räcker det inte med kärlek, det måste vara något mer !!

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *