17 agusti 2014

Skrev jag det här inlägget. Idag känns det svårare att få fram orden eftersom sociala medier försöker berätta för mig vad jag ska tycka, hur jag ska tänka och hur jag ska vara. När jag egentligen bara vill vara mig själv.

”FÖREBILDEN”

”I fredags så gjorde jag botox. Att jag gjorde det har ingenting med att jag har dåligt självförtroende. Jag har accepterat hur jag ser ut för länge sedan, men jag gillar att förbättra mig själv(det kommer jag att ta i ett annat inlägg). Sen så kan folk skriva vad dom vill, jag vet hur jag känner. Jag är trött på att bli kallad fula saker. Det är en av anledningarna till att jag inte är så personlig längre i bloggen och det är tröttsamt att gång på gång behöva försvara sig.

Men jag står för vem jag är, och för vad jag gör. Jag vet att jag är långt ifrån perfekt. Men mitt liv handlar inte om att vara perfekt hela tiden, jag gillar att visa mig som jag är. Att ibland så är jag värdelös, och ofta så gör jag fel. Jag har gjort många dåliga val i livet och hängt med fel människor. Men jag har lärt mig så extremt mycket om det, jag har lärt mig mycket om människor.

Jag är bara en vanlig tjej, som träffar killar, snackar skit och testar nya saker. Jag är en extremt rastlös själ. Och jag gör fel, jag vill gärna visa andra att det är okej. Det många bloggare gör fel tycker jag är att bara visa upp sin fina rosa vardag som består av fina kläder, event och svindyr mat. Att vara så politisk korrekt som möjligt i rädsla om att förlora sina annonsörer, i rädsla för att få för mycket hat, i rädsla för vad andra ska tycka. Jag tycker att det sänder ut fel signaler till unga personer. Som känner sig extremt gråa och tråkiga och blir bittra över sina liv. Tror inte någon människa alltid mår bra hela tiden.

Och visst är jag en dålig förebild för unga på många sätt. Men det som gör mig till en bra förebild är att jag tycker att man ska få göra vad fan man vill, känner man själv att man vill ha större pattar och det gör dig lite lyckligare. Skaffa det om du vill. Jag dömer ingen människa. Jag försöker leva mitt eget liv som jag vill. Sen att jag absolut kanske är formad efter ”idealet”, jag skulle inte kalla mig formad. Utan snarare uppväxt i det. Men jag pallar inte gråta och skrika över folk som inte passar in i normerna. Jag gör vad fan jag vill. Jag låter mig inte påverkas av vad andra människor tycker. Och sluta klaga på andra. Sluta klaga på mig över att jag gör botox. För det är mitt val och ingen annans. Om folk nu är så nöjda med sig själva, som älskar att vara naturliga och klaga på folk som är ”fejk”. Gör det om ni nu mår bättre av det.

Vissa kanske vill plugga, andra vill göra sillisar, vissa vill viga sitt liv åt träning.. Ja alla är olika. Det folk glömmer när dom klagar på andra, är just att det är de som är charmen. Att alla är olika. Och vi är fina precis som vi är, oavsett hur vi ser ut.

Kram på er!”

P9370780

Slafsa med kräftor ovanför diskkon gör jag än dock haha!

(Visited 1 times, 1 visits today)

11 Comments

 1. Jennie september 4, 2018 at 5:07 e m

  Alla får vara som dem är (så länge det inte går ut över andra). 🙂
  Tycker du verkar vara genuin och äkta!

  Reply
 2. Uppsalastudent september 4, 2018 at 6:14 e m

  Du får tycka vad du vill, rösta på vad du vill och uttrycka dig hur du vill. Det jag vänder mig mot dig Joakim Lundell mfl. Är er regelrätta okunskap. Det finns SD människor jag kan förstår för att de är kapabla att resonera och argumentera. Ni målar upp narrativ som inte existerar och slåss mot dem. Ingen är ”PK” vi är bara belästa eller har en annan åsikt. Jag är höger om mina vänsterkompisar argumenterar emot skriker jag inte ”DU ÄR SÅ PK”. Nej jag argumenterat emot, det kallas att man diskuterar( förväxla e med debatera). Är trött på en polariserad debatt med människor som är oförmögna att lyssna, tänka och bemöta.

  Du är 94, exakt som jag. Jag valde att studera och jag har nu ett heltidsjobb jag trivs på. Mina vänner är utexaminerade och vi trivs bra, många jobbar mycket. Mycket mer än 9-17. Allas vardag ser olika ut. Och NEJ, INGEN klagar på dina val. Du får göra exakt som du vill. Men snälla sluta låtsas som att folk är emot dig. Ingen vettig människa är emot dig. Folk har bara en annan uppfattaning. Jag är emot näthat, men att man kommenterar din blogg är inte näthat. Det ingår i din arbetsbeskrivning. Kul att du intresserar dig för politik. Kanske ska du bli aktiv? Vad vet jag, men sluta klaga på att ”folk” är emot dig.

  Reply
  1. Felicia F september 4, 2018 at 6:35 e m

   DET håller jag med, Uppsalastudent! Heja er som vill bli något vettigt

   Reply
  2. Amy september 5, 2018 at 5:32 f m

   Ojoj, Såå smart du är. Jag har nog lite högre utbildad än dig. 7 års studier dubbla examen. Driver bla. mitt egna företag och arbetar utöver det heltid. Bra du är stolt. Fast ärligt,, Akademiska studier har inget med smarthet att göra, endast med att man är flitig och pluggar hårt. Vilket de flesta med normal iq nivå klarar galant. Men visst blir Paulina hatad på nätet? Allt som får en människa att må dåligt och inkräktar på en personliga integritet. Ärekränkning och mobbning ska hamna under kategorin näthat. Sen antar jag inte att hon publicerat de värsta kommentarerna. Men det borde väl du förstå som är så otroligt välutbildad och intelligent.

   Reply
   1. Lina september 6, 2018 at 10:20 e m

    Fast nä Amy, du lurar ingen. Med tanke på hur du skriver och formulerar dig är det tydligt att du inte ens gårr ut gymnasitet. Men bra försök iallafall!

    Reply
   2. Uppsalastudent september 8, 2018 at 9:37 f m

    Yepp! Jobbar också dubbelkandidat. Klart att det finns rötägg. Men att ha en annan åsikt verkar ju klassas som hat. Klart det inte har med ”smarthet” att göra, vad det nu är? 🙂

    Reply
 3. Felicia F september 4, 2018 at 6:33 e m

  Du var ju söt…! Fram tills du började göra ”pattar” (dina ord), läppar etc etc.
  Tragiskt

  Reply
  1. Amy september 5, 2018 at 5:33 f m

   Mobbing! Näthat.

   Reply
 4. Lina september 5, 2018 at 3:57 f m

  Sluta skylla ifrån dig och tycka så synd om dig själv JÄMT och ständigt. Ta tag i ditt liv och väx upp istället. Ingen bryr sig om ditt tycka synd om sig själv längre.

  Reply
  1. Amy september 5, 2018 at 5:35 f m

   Mobbing. Näthat!

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *